“طرح بیمه کولبران”، “طرح ساماندهی کولبران” و “طرح پیلهوری، جایگزین کولبری پرخطر” از جمله وعده های دولت طی سالهای گذشته برای کولبران بود که هیچکدام تاکنون محقق نشده اند و همه اینها حاکی از آن است که برنامه های تامین معیشت پایدار مرزنشینان و خاصه کولبران در دولت جدی گرفته نمیشود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از فارس، بر اساس آمار، معیشت ۶۸ هزار نفر در استانهای غربی کشور از مسیر کولبری تامین میشود، انسانهایی که در این مسیر سخت گاهی جان را فدای نان میکنند.
اسفندماه ۹۵، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وقت، وعده ساماندهی کولبری و بیمهشدن آنان را داد، کردستان به عنوان یکی از استانهای پایلوت در اجرای این طرح انتخاب و قرار شد نیمه دوم فروردین ماه ۹۶ با حمایت دولت و صندوق روستائیان و عشایر در قالب تفاهمنامهای کولبران بیمه شوند که نه در فروردین ۹۶، بلکه با گذشت ۸ ماه از فروردین ۹۸ هم خبری از اجرای این طرح نشد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور هم تیرماه ۹۶، در دیدار با مجمع نمایندگان استان کردستان عنوان کرد: دیدن تصاویر مردم منطقه که برای امرار معاش از طریق کولبری بارهای سنگین و حجیمی را بر دوش حمل میکنند دردآور است و باید برای کمک به آنها چارهای اندیشیده شود.
وی گفته بود: دولت برای حل این مساله از ایدهها و طرحهای جایگزین و حتی کمک مادی به منظور برطرف کردن نیازهای این قشر از جامعه حمایت میکند تا کولبری بهعنوان یک شغل از حیات اجتماعی کردستان رخت بربندد.
اگرچه زمان زیادی از این اظهار تاسف معاون اول رئیس جمهور و وعده کمک دولت به کولبران میگذرد، اما تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است./ هرانا