اعتراض کارگران کارخانه قند ممسنی به محقق نشدن وعده‌های مسئولین

مقامات دولتی در چند سال گذشته بارها به کارگران کارخانه قند ممسنی وعده بازگشایی مجدد کارخانه را داده بودند؛ اما هیچگاه این وعده محقق نشد.

کارگران کارخانه قند ممسنی خواهان تحقق وعده‌های مسئولین و بازگشایی مجدد کارخانه شدند. مقامات استانی در چند سال گذشته بارها وعده بازگشایی کارخانه را داده بودند؛ اما این کارخانه همچنان تعطیل می‌باشد. آنها همچنین خواهان پرداخت معوقات کارگران توسط کارفرما شده‌اند. کارگران کارخانه قند ممسنی خواهان پاسخگویی کارفرما و علت تعطیل ماندن این کارخانه هستند.

در حال حاضر،۳۵۰ کارگر بیکار این کارخانه منتظر بازگشایی آن هستند. کارخانه قند ممسنی تنها واحد تولیدی صنعتی شهرستان رستم است. این کارخانه با مساحتی نزدیک به ۳۲ هکتار در دهه۴۰ تاسیس شده است. پیش از تعطیلی این کارخانه ۱۵۰۰ نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم در این کارخانه و سایر مشاغل مرتبط فعالیت داشتند.

پیش از این کارخانه از تسهیلات خوبی برخوردار بود. ۳ حلقه چاه عمیق، ۵ سیلوی ۵ هزار تنی، ۱۵۰ واحد مسکونی و… بخشی از دارایی‌های این کارخانه محسوب می‌شود.

کارگران کارخانه قند ممسنی
اعتراض کارگران کارخانه قند ممس

وعده معاون اجرایی رئیسی برای راه‌اندازی مجدد کارخانه

معاون اجرایی رئیسی در ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ از این کارخانه بازدید کرد و وعده رفع مشکلات کارخانه قند ممسنی را داد. یکی از کارگران کارخانه قند ممسنی در رابطه با وعده‌های مسئولین می‌گوید:

«بعد از چندین سال وعده هنوز اقدام جدی برای بازگشایی این کارخانه از سوی مسئولان نشده است…اعضای ستاد تسهیل موانع تولید تاکنون چندین جلسه برای رفع مشکلات این کارخانه و بازگشایی آن برگزار کرده است که آخرین آن چند روز پیش در استانداری انجام شده است که در آن کارفرمای کارخانه موظف است پیش از راه‌اندازی مجدد کارخانه بخش عمده‌ای از بدهی‌های معوقه کارگران را پرداخت کند.»

تعدیل بیش از ۳۰۰ کارگر به مرور زمان

این کارخانه، زمانی بیش از ۳۰۰ کارگر داشت؛ اما کارفرما، به مرور زمان اقدام به تعدیل کارگران نمود. بسیاری از کارگران نیز به سن بازنشستگی رسیدند. در نهایت تعداد کارگران به ۴۰ نفر رسیدکه با تعطیلی کارخانه وضعیت شغلی و مطالبات آنها نا مشخص مانده است. تلاش‌های اهالی شهرستان رستم برای احیای کارخانه قند ممسنی تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

به دلیل سیاست‌های کشور بر باد ده سران حکومت، صنایع کشور زمین‌گیر و بسیاری از کارگران بیکار شده‌اند. در حال حاضر این کارگران در زیر خط فقر زندگی می‌کنند و دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند.  این خطرناک‌ترین موضوع برای حاکمیت است.

یورونیوز ۲۰ تیر ۱۴۰۱