تجمع کارگران کیان تایر در خیابان پاستور و حمله یگان ویژه

با تجمع اعتراضی کارگران کیان تایر، یگان ویژه تلاش کرد آنان را پراکنده کند

کارگران کیان تایر صبح روز یکشنبه ۲۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۱، در خیابان پاستور دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران این کارخانه در برابر نهاد ریاست جمهوری جمع شده و خواستار تعیین تکلیف مالکیت کارخانه شدند. در این تجمع شعارهایی نیز علیه رئیس کارخانه کیان تایر داده شد.

پس از شکل‌گیری تجمع اعتراضی کارگران کیان تایر، نیروهای امنیتی با خشونت سعی داشتند که کارگران را پراکنده کنند.

کارگران کیان تایر که در محل حضور داشتند گفتند: «مهمترین خواسته ما تعیین تکلیف مالکیت کارخانه است». برخی کارگران اضافه کردند که این کارخانه از اواخر سال ۹۸ اعلام ورشکستگی کرده است. پس از این اعلام، تولیدات کارخانه افت شدیدی کرده و در حاضر نیز به صفر رسیده است.

یکی دیگر از کارگران گفت: «یک ماه بود که کارخانه تعطیل بود. ما تازه دیروز به سرکار رفتیم. اما دیدیم که اطلاعیه‌ای خطاب به ما نصب شده که کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل می‌باشد.»

تجمع کارگران کیان تایر و حمله یگان ویژه

آینده نامعلوم برای بیش از هزار کارگر با سابقه کیان تایر

کارخانه ایران تایر حدود هزار کارگر با سابقه و متخصص فنی دارد. شرایط ورشکستگی و رکودی که در این کارخانه بوجود آمده، امنیت شغلی آنها را به خطر انداخته است. بیش از دو سال است که این کارخانه با روند منفی تولید روبرو می‌باشد. حتی حقوق فروردین‌ماه آنان نیز در هاله‌ای از ابهام است.

کارخانه ایران تایر، همان شرکت جنرال تایر می‌باشد که در سال ۱۳۴۳ در ایران تأسیس گردید. این کارخانه در اسلامشهر واقع شده است که در کیلومتر ۱۰ جاده قدیم تهران ـ ساوه می‌باشد. پس از انقلاب، این کارخانه مصادره شده و تحویل بنیاد مستضعفان شد. کارخانه ایران تایر تولید کننده انواع لاستیک‌ها برای خودروهای سبک و سنگین می‌باشد. از جمله تولیدات این کارخانه عبارت‌ است از:

تایر خودروی سواری، تایر وانت، ایرلودروگریدر، تایر باری، تایر اتوبوس، تایر رادیال و انواع تیوب‌های دیگر که همگی آنها با نام تجاری ایران‌ تایر عرضه می‌شوند.

کارگران ایران تایر می‌گویند علت ورشکستگی کارخانه عدم مدیریت صحیح است که آنرا به یک فرد واگذار کرده‌اند. با تغییر مدیریت‌های مختلف هم شرایط آن فرقی نکرده است. وام‌هایی برای رونق دادن به کارخانه گرفته شده، اما این وام‌ها صرف کارخانه نشد و معلوم نیست در کجا خرج شده است. ما خواهان این هستیم که مالکیت کارخانه به دولت برگردانده شود و جز اینکار هیچ راه دیگری نیست.