ایمنی حق اساسی تمام کارگران است

هیئت حاکمه سازمان بین‌المللی کار معقتد است که باید گام مهمی در راستای ایمنی به عنوان حق اساسی کارگران برداشته شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری، جلسه‌ای هفته گذشته مبنی بر حمایت همه‌جانبه دولت‌ها از کارگران تشکیل شد. براساس این جلسه؛ اعضای هیئت رئیسه کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه انتظار دارند تا سازمان بین‌المللی کار این موضوع را در کنفرانس ۲۰۲۲ خود به رسمیت بشناسد.

شاران بارو، دبیرکل کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگری توضیح داد: اعضای کنفدراسیون علاقمند هستند تا موضوع سلامت و ایمنی کارگران در کنفرانس ۲۰۲۱ مورد توجه قرار گیرد و این مولفه‌ها به حقوق اساسی آنان اضافه شود. اگر دولت‌ها به این موضوع توجه کنند، ما از اقدام و عملکرد آنان قدردانی خواهیم کرد. این موضوع بیانگر توجه بیشتر دولت‌ها و کارفرمایان برای حفظ جان کارگران و جلوگیری از بروز حوادث ناشی از کار است.

او ادامه داد: باتوجه به آثار منفی بیماری کرونا و آمار بالای مرگ و میر ناشی از این ویروس مرگبار، اهمیت ایمنی کارگاه‌ها دوچندان می‌شود. توسعه کارگاه ایمن به معنای ایمنی بیشتر کارگران و خانواده‌های آنان است. آمار و اطلاعات جدید نشان می‌دهد، بیماری کرونا در اماکن عمومی مثل کارگاه‌ها رخ می‌دهد به همین دلیل ایمنی و سلامت کارگران بسیار حائز اهمیت است.

اگرچه توجه به ایمنی و حفاظت جان کارگران از مفاد اصلی این جلسه بود اما حمایت از کارگران میانماری در این جلسه مطرح شد. با ادامه حمله نظامیان به ارتش میانمار، هیئت حاکمه با حمایت گسترده‌ای از مردم و کارگران میانمار حمایت خود را اعلام کرد و خواستار احیای دولت منتخب دموکراتیک شد. سایر موارد مطرح شده در جلسه هیئت رئیسه کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری به شرح زیر است:

درخواست از سازمان بین‌المللی کار برای حصول اطمینان از ایجاد محیط کار پایدار و سالم، تهیه نقشه راه برای اطمینان از رعایت استانداردهای بین المللی کار در بنگلادش زیرا کارگران این کشور وضعیت بسیار بدی دارند و از منظر این کنفدراسیون در میان ۱۰ کشوری قرار دارد که کارگران، وضعیت نامناسبی دارند.