کارگران سایت پسماند سفیره اهواز، در سایه سکوت مسئولان دستاندر کار استان خوزستان، نسبت به پایمال شدن حقوقشان توسط شرکتهای پیمانکاری اعتراض دارند.
کارگران معترض میگویند: «مشکل از زمانی آغاز شد که سایت تفکیک زباله را به پیمانکار سپردند؛ از زمان پیمانکاری شدن کار تاکنون، کارگران از 3 پیمانکار قبلی و پیمانکار فعلی مطالبات پرداخت نشده دارند.»
بنا به گفته کارگران سایت تفکیک زباله پسماند سفیره اهواز، این کارگران از یکی از پیمانکارها به نام مرتضی خسروی، یک سال عیدی و سنوات، سه ماه حقوق و دو ماه بیمه و از یکی دیگر از پیمان کاران به نام محمدحسین یوسفی، شش ماه بیمه پرداخت نشده طلب دارند.
لازم به یادآوری است که این پیمانکار هیچگونه قراردادی با کارگران، طی شش ماه حضورش به عنوان پیمانکار سایت تفکیک زباله، نداشته و با حکم دادگاه حقوق کارگران را پرداخت کرده است.
به گفته کارگران، دانش نیز پیمانکار دیگری است که کارگران سایت تفکیک پسماند از وی سنوات و یک ماه حقوق طلب دارند. دانش، بیمه تمام روزهای ماه را برای بعضی از کارگران رد نکرده و تنها برخی روزها را در نظر گرفته است.
علاوه بر این، ابوالفضل عابدینی پیمانکار فعلی سایت نیز، حدود شش ماه است که کار را به عهده گرفته است؛ کارگران در این خصوص میگویند: «در این شش ماه، دو بار کار را تعطیل کرده و حقوق اردیبهشت و خرداد را با وجود حضور در محل کار پرداخت نکرده است.»
به گفته کارگران معترض، بیمه فروردینماه بعضی از کارگران نیز پرداخت نشده و به دنبال عدم پرداخت بیمه فروردین ماه؛ بیمه بیکاری بر اثر شیوع کرونا نیز به تعدادی از آنها تعلق نگرفته است.
در حال حاضر مدتی است که کارگران خانهنشین شدهاند و با وجود درخواست بازگشت به کار، اما پیمانکار حاضر به برگشتن کارگران در سایت پسماند سفیره اهواز نیست.
علیرغم پیگیریهای کارگران سایت تفکیک زباله سفیره از دستگاههای مختلف، مطالبات آنها همچنان پرداخت نشده است. پیمانکاران عمدتا با این توجیه که خودشان نیز از سازمان پسماند مطالباتی دارند، از پرداخت حق و حقوق کارگران سر باز میزنند.
براساس گزارشی که روز سهشنبه ۲۱ مرداد ماه ۹۹ منتشر شده است، اکثر کارگران سایت تفکیک زباله سفیره، زنان خانواری هستند که خرج و هزینه زندگی را یکتنه به دوش میکشند.
این کارگران می گویند: «با وجود این که در معرض مستقیم انواع بیماریهای عفونی هستند، اما هیچ خبری از لباس مخصوص به کار در چنین فضایی یا پوتین برای جلوگیری از آلودگی به بیماری، نیست.»
درباره یکی از موارد آلودگی و درگیر شدن کارگران سایت تفکیک با بیماری؛ یک کارگر زن شاغل در این سایت تفکیک زباله گفت: «در حین تفکیک زباله یک سوزن عفونی وارد دست او شده و 42 روز در بیمارستان بستری بود.»
لازم به یادآوری است که روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۹۹، جمعی از زنان کارگر شاغل در شرکت بازیافت زباله واقع در سایت زباله سفیره اهواز، در یک تجمع اعتراضی خواستار بازگشت به کار و احقاق حقوق خود شدند.