در سه روز منتهی هجدهم آذرماه سال جاری، فعالان صنفی معلمان همجنان با احضار به دادگاه، صدور احکام حبس و اخراج از سوی مراجع قضایی و هیات تخلفات اداری مواجه بودند. بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران این احکام از سوی مراجع قضایی در استانهای فارس، ایلام و خوزستان صادر شدهاند. جزییات بیشتر را در ادامه بخوانید:
صدور حکم انفصال از خدمت در استان فارس
«ایمان شهوندی» یکی از معلمان شهرستان پاسارگاد استان فارس با حکم یک سال انفصال از خدمت مواجه شده است. این حکم به موجب رای هیات تخلفات اداری معلمان، قطعی اعلام شده است. بر اساس بند یکم ماده ٨ رسیدگی به تخلفات اداری، «ایمان شهوندی» در تاریخ بیست و دوم آبانماه ١۴٠٢و با رای قطعی هیات تخلفات اداری که با توجه به گزارش اداره آموزش و پرورش پاسارگاد صادر شده، به یک سال انفصال موقت از خدمت محکوم شده است.
انجمن صنفی معلمان فارس با انتشار این خبر نوشته است: «از دلایل صادر کردن این حکم ناعادلانه، طبق بند کذایی یک ماده ٨ قانون رسیدگی به تخلفات اداری، انجام رفتار ناشایست در فضای مجازی به علت حمایت از همکاران زندانی و دانشآموزان در حوادث اعتراضی سال قبل است. همچنین استناد به جرم واهی تبلیغ علیه نظام – که به دلیل نبود مدارک مستند و مستدل ثابت نشد.»
انجمن صنفی معلمان فارس در ادامه ضمن محکومیت شدید حکم صادر شده، خواستار تجدید نظر و همچنین خاتمه دادن به روند این نوع احکام تکراری و بدون ادله کافی با عناوین واهی توسط هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش شده است.
احضار فرزانه زیلابی وکیل مدافع فعالان صنفی به دادگاهی در خوزستان
«فرزانه زیلابی» وکیل مدافع فعالان صنفی معلمان و کارگران در استان خوزستان امروز هجدهم آذرماه در شعبه شانزده دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان حاضر شد. این وکیل شناخته شده پیشتر از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و دو سال ممنوع الخروجی محکوم شده بود. او در دادگاه کیفری دو اهواز هم با اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» روبرو شده و در نهایت به سه ماه و یک روز حبس محکوم شده بود.
دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی، وکالت فعالان صنفی معلمان و کارگران از سوی این وکیل دادگستری را مصداق «فعالیتهای معاندانه در پوشش وکالت» اعلام کردهاند.
این وکیل شناخته شده خوزستانی، در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی هم، پس از پذیرش وکالت بازداشت شدگان یک بار دیگر پس از صدور کیفرخواست، در شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز با اتهامات متعددی مواجه شد. او در نهایت برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و برای اتهام «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» به شش ماه حبس و به دو سال ممنوعالخروجی محکوم شد.
خانم زیلابی البته در جلسات دادگاه انقلاب حضور نیافت. اما دکتر ناصر زرافشان و دکتر سیاوش شجاع پوریان، بهعنوان وکلای مدافع او، به احکام صادره اعتراض کردند. به همین منظور، روز شنبه هجدهم آذرماه، جلسه رسیدگی به هر سه پرونده در دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی کوشا و مستشار شعبه، قاضی مطیعی برگزار شد.
خانم زیلابی که عضو کانون وکلای دادگستری خوزستان است، تاکنون وکالت بسیاری از پروندههای قعالان صنفی در خوزستان را بر عهده گرفته است. از آن جمله میتوان به پرونده «کارگران هفت تپه»، پرونده «بازنشستگان تٲمین اجتماعی خوزستان»، «پرونده پیروز نامی دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان»، برخی خبرنگاران خوزستانی و فعالان ملی مذهبی استان خوزستان و معترضان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، اشاره کرد. این وکیل دادگستری در انتقاد از کانون وکلای دادکستری استان خوزستان گفته بود: بیشتر از آنکه از طرف کانون وکلا حمایت شود، از سوی موکلیناش که شامل بازنشستگان، معلمان و کارگران هستند؛ حمایت شده است.
احمد علیزاده، معلم زندانی: آزادی جز از راه فداکاری و گذشت حاصل نمیشود
احمد علیزاده، معلم زندانی در زندان ایلام با انتشار یادداشت کوتاهی که از زندان به بیرون ارسال شده، نوشته است: «گاهی، انسان چنان پست و خوار و زبون میشود که، به هر کاری، برای بزرگ جلوه دادن خویش دست میزند. در بند سلامت زندان، چند نفری بودند که سوهان روح میشدند و از انسان بودن فقط ظاهرش را به یدک میکشیدند. سیگار و مصرف شیشه آن هم در اتاقی ۶×۴ با وجود [حضور] ۲۶ نفر فقط از عهده اینگونه افراد بر میآمد. ولی دل خوشی من؛ جوان کتاب خوان تخت سوم بود که آرام کتاباش را میخواند و دیگر افرادی که صبورانه تحمل میکردند. اتاق دوربین دارد و وظیفه کسان دیگری است که هرگونه خلافی را کنترل کنند.»
احمد علیزاده، روز ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱ و در جریان اعتراضات سراسری، در شهرستان آبدانان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چندی با تودیع وثیقه آزاد شد. اما دوباره و در تاریخ ١٧ دیماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در آبدانان بازداشت و به زندان ایلام منتقل شد. این معلم اهل شهرستان آبدانان، اواخر اسفندماه ۱۴۰۱ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب ایلام با اتهام «تشکیل دسته و گروه بیش از دو نفر به قصد برهم زدن امنیت کشور» محاکمه و به شش سال و یک روز حبس تعزیری، و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری، بازنشستگی اجباری، اقامت اجباری در شهر فنوج از توابع سیستان و بلوچستان و منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.
صدور قرار منع تعقیب پیروز نامی دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان در دادگاه تجدید نظر
شعبه ۲۱ دادگاه تجدید نظر اهواز قرار منع تعقیب «پیروز نامی» فعال صنفی و دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان را صادر کرد. پیشتر دادگاه انقلاب اهواز و دادگاه کیفری تحت فشار نیروهای امنیتی در سه حکم جداگانه، آقای نامی را به مجازات حبس و جزای نقدی و محکوم کرده بودند.
دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان پیشتر و در دو نوبت یکبار ۲۴ روز و بار دیگر ۲۱ روز از سوی اطلاعات سپاه خوزستان بازداشت شده بود. همچنین نیروهای امنیتی با اعمال نفوذ، انتقال این فعال صنفی به استان البرز را لغو کرده و او را به خوزستان برگرداندهاند. این در حالیاست که آقای نامی، خانه و زندگی خود را به استان البرز منتقل کرده و در هفتههای اول سال تحصیلی در مدارس البرز مشغول به خدمت بوده است. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با اعلام این خبر ضمن تاکید بر قانونی بودن اعتراضات مردمی، تداوم مطالبهگری آحاد جامعه را برای دستیابی به زندگی شایسته ستوده است.
بلاتکلیفی شریفه محمدی یکی از فعالان کارگری گیلان در بازداشتگاه شهر رشت
«شریفه محمدی» یکی از چهرههای شناخته شده کارگری و جنبش زنان در گیلان توسط ماموران وزارت اطلاعات که روز سهشنبه ۱۴آذر ۱۴۰۲ در منزل خود بازداشت شده، بصورت بلاتکلیف در بازداشتگاه نگهداری میشود. نیروهای امنیتی بدون ارائه هرگونه برگه قضایی اقدام به بازداشت او کرده و همزمان، وسایل شخصی او از جمله گوشی موبایل و لب تاب او را هم توقیف کردهاند. او با صدور قرار بازداشت موقت در بازداشتگاه نگهداری میشود.
ایران وایر ۱۸ آذر ۱۴۰۲