تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران یک تجمع اعتراضی را در مقابل ساختمان مدیریت این شرکت در اهواز برگزار کردند.

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، یک تجمع اعتراضی را در مقابل ساختمان مدیریت این شرکت در اهواز برگزار کردند. در پی کارشکنی مدیرعامل این شرکت صنعتی در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و بی‌پاسخ ماندن دیگر مطالبات کارگران، شمار زیادی از کارگران شاغل در بخش‌های مختلف این شرکت روز یک‌شنبه  ۲۱آبان۱۴۰۲ و برای دومین روز متوالی با توقف چند ساعته خطوط تولید، مقابل ساختمان مدیریت این شرکت تجمع کردند. این تجمع روز شنبه۲۰آبان‌ نیزبرگزار شده بود.

براساس ویدیوهای منتشر شده از این تجمعات، کارگران حاضر در این تجمع، با سر دادن شعار، یک‌صدا و متحد خواسته‌های خود را اعلام کردند.

«اجرای فوری طرح طبقه بندی مشاغل» و «بازگشت به کار کریم سیاحی، کارگر اخراجی از این شرکت» ازجمله مطالبات آن‌ها اعلام شده است.

براساس مواد ۴۸ تا ۵۰ قانون کار، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در تمام کارگاه‌های مشمول این قانون را یک «الزام» معرفی شده است. الزامی که تحقق آن برعهده کارفرماست و تکلیف آن متوجه وزارت کار. با اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، اگر کارفرما از اجرای آن سرپیچی کند، ادارات کار باید ضمن ورود به ماجرا کارفرما را ملزم به اجرای طرح طبقه‌بندی کنند.

طبقه‌بندی مشاغل، یک راهکار قانونی برای تنظیم سلسله‌ مراتب مزدی ا‌ست. به این معنی که هرچه سابقه، مهارت، تخصص و تحصیلات یک کارگر شاغل بالاتر می‌رود، باید دریافتی ماهانه او هم، متناسب با آن افزایش پیدا کند.

به گفته فعالان کارگری، دستمزد برابر برای تمام ردیف‌های شغلی یک کارگاه به هیچ‌وجه عادلانه نیست: «کارگری که ده سال سابقه کار دارد و تخصص و مهارت او در هنگام کار افزایش یافته، نباید به اندازه یک کارگر ساده و جدیدالورود حقوق ماهانه دریافت کند.» فعالان کارگری معتقدند با اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی، بسیاری از اجحافات مزدی از میان برداشته می‌شود. ایران وایر ۲۱ آبان ۱۴۰۲