جدا از «تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد خوزستان» که وارد روز دوم شده است؛ «کارگران شاغل و بازنشسته صنعت نفت کشور»، «کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری»، «پرستاران و کادر درمان بیمارستان شهدای تجریش»،«جمعی از پرستاران شهر اراک»، «کارگران کارخانه کمباینسازی تبریز»،«رانندگان خودروهای دیزلی حوزه سیستان»، «جوانان جویای کار شهر انابد خراسان رضوی»، «کارگران شاغل و بازنشسته صنعت نفت»، «مالباختگان شرکتهای خودروسازی» و «داروسازان داروخانههای استان خراسان رضوی» هم تجمعات اعتراضی خود را برگزار کردند.
کارگران شاغل و بازنشسته صنعت نفت
کارگران شاغل و بازنشسته صنعت نفت کشور، در اعتراض به ادغام و دولتی شدن صندوق بازنشستگی نفت، یک تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران برگزار کردند. این تجمع که به صورت همزمان در مقابل دفاتر استانی صندوق بازنشستگی صنعت نفت در شهرهای آبادان، شاهین شهر و کرج هم برگزار شده است.
کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری هم از روز شنبه تا امروز در اعتراض به «تعیین سقف حقوق»، «نحوه کسر غیرقانونی مالیات» و «محدودیت سی ساله سنوات بازنشستگی با وجود سنوات خدمت بیشتر» و «کسورات بازنشستگی بیش از چهل سال»، «عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت» در مقابل ساختمان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری نجمع اعتراضی برگزار میکنند.
پرستاران و کادر درمان
پرستاران و کادر درمان بیمارستان شهدای تجریش هم یک تجمع اعتراضی برگزار کردند. این گروه پرستاران، “تعرفههای ناعادلانه” و “اضافهکار اجباری” را دلیل اصلی اعتراض خود اعلام کرده و میگویند: «برای هر ۱۵۰ساعت اضافه کاری باید یک حقوق کامل به پرستاران پرداخت شود.» به گفته آنها نظام تعرفهگذاری پرستاری نیازمند اصلاحات جدی است.
جمعی از پرستاران شهر اراک واقع در استان مرکزی هم تجمع اعتراضی دیگری را برگزار کردند. این گروه از پرستاران اراکی جدا از اعتراض به نحوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری؛ نسبت به «اجرا نشدن فوقالعاده خاص» مقابل استانداری استان مرکزی تجمع کردند.
کارگران کارخانه کمباینسازیتبریز
کارگران کارخانه کمباینسازی سهند تبریز از عدم امنیت شغلی و معیشتی خود خبر میدهند. به گفته آنها؛ عدم پرداخت چهارماه حقوق و حق بیمه مشکلات جدی برای آنها و خانوادههایشان به وجود آورده است. یکی از کارگران واحد کمباینسازی به خبرنگاران داخلی گفته است: «ما در حالی مطالبات چهار ماه اخیر خود را از کارفرما دریافت نکردهایم که بخش خصوصی، برخلاف وعدهای داده شده هنگام واگذاری، تولید کمباین را متوقف کرده و برنامهای برای ادامه فعالیت آن ندارد.»
به گفته او، کارگران واحد کمباینسازی وضعیت مشخصی ندارند: «در سالهای گذشته، بارها مطالبات خود و وضعیت کارخانه را از سوی مسئولان پیگیری کردیم. اما، وضعیت کماکان همان است».
او در ادامه پیرامون مطالبات کارگران گفته است: «جدا از چهارماه مزد معوقه، این واحد تولیدی پیش از سال ۱۳۹۰ دستکم ۸۰۰ کارگر با قرارداد مستقیم داشت. اما بعد از این تاریخ با افزایش تدریجی مشکلات مالی کارخانه، از تعداد کارگران کاسته شد. به شکلی که دیگر تعداد کمی از کارگران در این واحد صنعتی باقی ماندهاند.»
به گفته او؛ «در حال حاضر این کارخانه بزرگ که سالها به تولید انواع کمباین کشاورزی، ساندویچ پانل، انواع کانکس، میکسر و ماشین آبیاری قرقرهای و چند محصول دیگر مشغول بود، به بلبرینگسازی آنهم با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار تبدیل شده است.»
این کارگر واحد کمباینسازی با تاکید بر اینکه “خواسته کارگران کمباینسازی از بخش خصوصی کارخانه این است که هرچه سریعتر نسبت به پرداخت کامل مطالبات کارگران اقدام کند.” افزود: «دریافت حقوق و سایر مطالبات در زمان مناسب و به موقع، حق طبیعی کارگران کمباینسازی است.»
بازنشستگان و مستمری بگیران کارگری صنعت نفت خوزستان
کارگران بازنشسته و مستمری بگیران صنعت نفت اهواز هم وارد سومین روز تجمع اعتراضی خود شدند. این تجمع در اعتراض به “ادغام و دولتی کردن (غارت) صندوق بازنشستگی نفت” مقابل ساختمان این صندوق در شهر اهواز برگزار شده است. کارگران بازنشسته و مستمری بگیران صنعت نفت، خواستار «حفظ استقلال صندوق بازنشستگی نفت» هستند.
«شاغل و بازنشسته، اتحاد اتحاد»، «شاغل و بازنشسته، پیوندتان مبارک»، «اتحاد اتحاد، صندوق ما خصوصیه»، «فریاد ما بلند است، اتحاد اتحاد»، «صندوق رو غارت کردند، ما رو بیچاره کردند»، «ننگ ما ننگ ما، صدا و سیمای ما» از جمله شعارهای این گروه بازنشستگان در تجمع بوده است.
آنها با بیان اینکه؛ “صندوق ما خصوصی است و صاحبان خاص دارد” به رسانهها گفتهاند: «باید بخشنامه دولت مبنی بر ادغام، ابطال و استقلال صندوق ما حفظ شود. منابع صندوق متعلق به ماست و دولت نباید به آن دستاندازی کند.»
تجمع اعتراضی جوانان جویای کار شهر انابد
اتحادیه آزاد کارگران ایران روز شنبه بیستم آبانماه با انتشار فیلم کوتاهی از اعتراض جوانان جویای کار شهرستان انابد واقع در خراسان رضوی خبر داد. بر اساس این گزارش، جوانان انابدی برای دومین بار در ۱۰ روز گذشته، با توجه به عمل نکردن وعده مسئولان شرکت کشت و صنعت آستان قدس رضوی انابد مقابل درب این شرکت تجمع اعتراضی برپا کردهاند. به گفته آنها هیچ فردی از طرف این شرکت یا آستان قدس رضوی پاسخگوی تجمع کنندگان نبوده است.
تجمع اعتراضی رانندگان خودروهای دیزلی در سیستان
رانندگان خودروهای دیزلی حوزه سیستان روز شنبه بیستم آبانماه، در اعتراض به کاهش سهمیه سوخت خود، مقابل فرمانداری زابل تجمع کردند. این گروه از رانندگان، “کاهش چشمگیر سهمیه سوخت” را دلیل اصلی برگزاری تجمع خود اعلام کرده و به رسانهها گفتهاند: «کاهش سهمیه سوخت ناوگان و کمبود سوخت در جایگاهها، موجب شکلگیری صفهای چندین کیلومتری شده است. این موضوع در حالی رخ داده که، برای بسیاری از ما تنها راه ارتزاق همین خودروی زیر پایمان است.» به گفته این رانندگان؛ «برخی از ما، تنها نانآورِ یک خانواده چند نفره هستیم و هیچ منبع درآمد دیگری نداریم.» در روزهای گذشته، سهمیه پایه ناوگان دیزلی از ۹۰۰ لیتر به ۶۰۰ لیتر کاهش یافته است. دلیل این کار جلوگیری از فروش سوخت اعلام شده است.
اعتراض مالباختگان شرکتهای خودرویی
مالباختگان شرکتهای خودرویی در استان قزوین مقابل دادگستری استان قزوین یک تجمع اعتراضی برگزار کردند. معترضان مال باخته در تجمع خود شعارهای: «داد بزن، حقتو فریاد بزن»، «غفاری، تحت الحفظ آزاد باید گردد» سر دادهاند.
تجمع اعتراضی داروسازان داروخانههای استان خراسان رضوی
بیش از چهارصد داروساز داروخانههای استان خراسان رضوی پنجشنبه هجدهم آبانماه در اعتراض به مشکلات بی پاسخ مانده خود یک تجمع اعتراضی مقابل استانداری در شهر مشهد برگزار کردند. بر اساس گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران، داروسازان حاضر در این تجمع دلایل تجمع خود را «بزرگترین کمبود دارویی کشور در ۴۰ سال اخیر»، «کمبود شدید شیرخشک نوزادان و اقلام ضروری کشور»، «بدهی سازمانهای بیمه به داروخانهها که منجر به ورشکستگی بیش از ۷۰ درصد آنان شده»، «کارمزد غیرقانونی بر تعداد تراکنشهای دستگاههای پوز بانکی و برداشت از جیب مردم»، «شروع به کار پلتفرمهای نرمافزاری تحت کنترل سپاه برای فروش آنلاین دارو (مثل اسنپ دارو)» «درخواست اصلاح قانون ۱۳۳۴ و جلوگیری از تاسیس داروخانه دولتی و غیرقانونی که منجر به بیکاری بیش از ۱میلیون نفر در کشور شده» اعلام کردهاند. ایران وایر ۲۱ آبان ۱۴۰۲