در روزهای منتهی به دهم مهرماه، فشار بر فعالان صنفی معلمان با تبعید غیرقانونی معلمان زندانی به همراه سایر زندانیان سیاسی به زندانهای دیگر و سرکوب به روشهای دیگر ادامه یافته است. صدور احکام محکومیت اعضای کانون صنفی بوشهر از سوی دادگستری این استان و معلمانی که به دلیل فعالیت صنفی خود، با حذف رتبهبندی و کسر از حقوق، در سکوت مجازات شدهاند؛ از جمله این روشها بوده است. جزییات بیشتر را در ادامه بخوانید:
وضعیت بحرانی ۱۲ زندانی سیاسی تبعید شده به زندان قزلحصار
جعفر ابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، به همراه یازده زندانی سیاسی تبعید شده به زندان قزلحصار با خودداری از دریافت جیره غذای زندان به شرایط غیرانسانی حاکم در این زندان اعتراض کردند.
زندانیان تبعید شده به زندان قزلحصار، پس از هفتهها حضور در بند امن این زندان از روز چهارشنبه ۲۹ شهریورماه، به واحد چهار این زندان منتقل شدند. این انتقال همراه با محرومیت از حق تماس و ملاقات آنان صورت گرفته است. بر اساس اطلاعات دریافتی بند موسوم به «واحد چهار» مستقر در زندان قزلحصار، فاقد شرایط مشابه سایر بندهای عمومی بوده از سلولهایی بسیار کوچک و تک نفره تشکیل شده است.
بر اساس اطلاع شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، «جعفر ابراهیمی»، «لقمان امینپور»، «افشین بایمانی»، «سپهر امامجمعه»، «زرتشت احمدیراغب»، «محمد شافعی»، «سامان صیدی (یاسین)»، «حمزه سواری»، «احمدرضا حائری»، «رضا سلمانزاده»، «سعید ماسوری» و «مسعودرضا ابراهیمینژاد»، در شرایطی غیر انسانی به این سلولها منتقل شدهاند.
شورای هماهنگی در ادامه اعلام کرده است: «این گروه زندانیان تبعید شده به قزلحصار، بهدلیل شرایط موجود سلولها و نظارت شدید امنیتی بر آنان، بصورت عملی از هر نوع ارتباط با محیط پیرامون خود محروم شده و در شرایطی ایزوله و امنیتی به سلولهایی تک نفره تبعید شدند. عدم دسترسی به امکانات پزشکی و محرومیت از حق دسترسی به مراکز مجهز درمانی، جان آنان را در خطر قرار داده است.»
بر اساس این گزارش: «جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان که در میان زندان تبعید شده حضور دارد، علیرغم وجود گزارشات متعدد سازمان پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل حبس، کماکان از آزادی و حق دسترسی به درمان، محروم است. افشین بایمانی، دیگر زندانی تبعید شده به قزلحصار هم، پس از گذشت ساعتها از وقوع حمله قلبی، تنها به بهداری این زندان منتقل شده است.»
در ادامه این گزارش آمده است: «این شرایط، با تداوم محرومیت از حق ملاقات و حق تماس تلفنی، اسفبارتر شده است. در این مدت، بهرهمندی از کارت تلفن و برقراری تماس، کاملا بیبرنامه و بدون یک رویه ثابت بوده است. قطع تماسهای تلفنی به عنوان یک اهرم فشار امنیتی مضاعف، علیه این زندانیان اعمال شده است. از آنجا که تبعید این زندانیان به قزلحصار با دستور و فشار نیروهای امنیتی صورت پذیرفته است، در عمل سازمان امور زندانها، به خصوص مسئولان زندان قزلحصار، هر نوع برقراری حق تماس، اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان، حق ملاقات با وکیل و… را در گرو کسب دستور از نهادهای امنیتی دانسته و با توسل به این حربه امنیتی، سلب مسئولیت خود را توجیه میکنند.»
این شورا در پایان گزارش خود میافزاید: «این شرایط، موجب شده تا زندانیان، با عدم دریافت جیره غذای زندان، کماکان اعتراض خود را به تبعید و سرکوب مضاعف در زندان قزلحصار اعلام کنند.»
مطالبه ۱۲زندانی سیاسی تبعید شده به زندان قزلحصار «بازگشت به زندان اوین» و «توقف پروندهسازی امنیتی در زندان» اعلام شده است.
حبس تعزیری و مصادره اموال توقیفی حکم فعالان صنفی معلمان استان بوشهر
احکام محکومیت اعضای کانون صنفی بوشهر از سوی دادگستری این استان صادر شد. کانون صنفی بوشهر با اعلام اینکه “ابلاغیه دادگاه «مهر محرمانه» دارد” افزوده است: «محمود ملاکی» و «محسن عمرانی» هر کدام به “دو سال حبس تعزیری”، “مصادره اموال توقیفی به نفع دولت” و “سه سال ممنوعیت فعالیت آموزشی در محیطهای علمی” محکوم شدند.
دو تن دیگر از فعالان صنفی این استان به نامهای «عبدالرضا امانیفر» و «اصغر حاجب» هر کدام به «چهار ماه حبس تعزیری» و «مصادره اموال توقیفی به نفع دولت» محکوم شدند.
کانون صنفی معلمان استان بوشهر ضمن محکوم کردن احکام صادرشده، تصریح کرده است: «همچنان فعالیتهای قانونی خود را به منظور تحقق مطالبات برحق دانشآموزان و فرهنگیان استان بوشهر بهطور جدی پیگیری خواهد کرد.»
این تشکل صنفی در ادامه افزوده است: «بهزودی گزارش مفصلی از وضعیت پرونده همکاران عضو کانون بهویژه محمود ملاکی، معلم و بازرس این کانون، را منتشر خواهد کرد.»
کانون صنفی معلمان استان بوشهر، مردادماه سال جاری اعلام کرده بود: «هیات تجدیدنظر تخلفات وزارت آموزش و پرورش «حکم انفصال دائم و اخراج» محمود ملاکی را تایید کرده است.» این حکم در حالی صادر شده که آقای ملاکی دوره محکومیت یک ساله خود را در زندان مرکزی بوشهر سپری میکند.
جدا از «محمود ملاکی»، «عزيز قاسم زاده»، «جعفر ابراهیمی»، «محمود صديقىپور»، «انوش عادلى»، «مهدى فتحى»، «هاشم خواستار»، «رسول بداقی»، «اسماعيل عبدى»، «اصغر امیرزادگان»، «ناهید شیر پیشه»، «زینب همرنگ» و «جواد لعل محمدی» هم با اتهامات امنیتی در محاکم قضایی جمهوری اسلامی، به حبس و سایر مجازاتهای تکمیلی محکوم شدهاند.
گروه دیگری از معلمان و فعالان صنفی هم مثل: «سارا سیاهپور» با صدور حکم زندان مواجه شده و جمع دیگری هم با روشهای مختلف برخورد هیات تخلفات اداری مواجه شده و از مزایای طرح رتبهبندی هم محروم شدهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، با محکوم کردن این حکم ظالمانه، ضمن اعلام حمایت قاطع از اعضای کانون صنفی معلمان بوشهر، و دیگر فعالین صنفی، به آمران و عاملان صدور این احکام هشدار داده است: «صدور این احکام نه تنها مانع مطالبهگری معلمان نخواهد شد؛ بلکه این سرکوبها خشم نهفته معلمان را شعلهورتر از هر زمانی خواهد کرد.»
معلمانی که با حذف رتبهبندی مجازات شدند
«کمپین یکصد هزار امضا برای آزادی معلمان زندانی»، اسامی معلمانی که در تماس با کمپین اعلام کردهاند مشمول اجرای رتبهبندی نشدهاند را دستکم ۶۷ نفر اعلام کرده است. اما بهطور قطع این تعداد بسیار بیشتر است. چرا که روزنامه «هممیهن»، چاپ تهران در گزارشی این تعداد را ۸۰ نفر اعلام کرده است. ایرانوایر پیشتر در گزارش خود، جزئیات بیشتری را منتشر کرد که در ادامه بخوانید:
استان البرز
برابر اطلاعات موجود در این استان دستکم رتبهبندی سه معلم و فعال صنفی حذف و اعمال نشده است. اسامی این معلمان به این شرح است: «سارا سیاهپور»؛ «غلامعلی شهریاری » و «زهره اسكندری.»
استان ایلام
در این استان، دستکم رتبهبندی یک معلم و فعال صنفی ساکن دهلران، حذف و اعمال نشده است. نام این معلم «حیدر دارائی» است.
استان تهران
در این استان، دستکم رتبهبندی دو معلم و فعال صنفی ساکن تهران، حذف و اعمال نشده است. نام این معلمان: «ابوالفضل رحیمیشاد » و «احمد حیدری» است.
استان خراسان رضوی
در این استان، دستکم رتبهبندی چهار معلم و فعال صنفی ساکن شهرهای مختلف، حذف و اعمال نشده است: «عبدالرضا قندهاری» از نیشابور و «صفیه رکنی » از مشهد، «سیدجواد حسینی» از مشهد، «محمدرضا شریعتینیا، از دولت آباد زاوه»
خراسان شمالی
در این استان، دستکم رتبهبندی شش معلم و فعال صنفی، ساکن شهرهای مختلف حذف و اعمال نشده است: «محمود صفدری»، «یعقوب یزدانی»، «زهرا عوض زاده مقدم»، «الهه صادقی»، هر چهار نفر از بجنورد، «اعظم سرخوش طرقبهای» و «ملیحه واعظ ترشیزی»، از شیروان.
خوزستان
در این استان، دستکم رتبهبندی شش معلم و فعال صنفی، ساکن شهرهای مختلف حذف و اعمال نشده است:«پیروز نامی»، از اهواز، «کوکب بداغی پگاه»، از ایذه، «حمزه کیانی شاهوندی» از صیدون ایذه، «شهروز فروتن کیا» از اندیمشک، «بهرنگ زنگنه» از باغملک.
فارس
در این استان، دستکم رتبهبندی دو معلم و فعال صنفی، ساکن شهرهای مختلف حذف و اعمال نشده است: «مژگان باقری، از شیراز، «ژیلا خیر»، از کازرون.
قزوین
در این استان، دستکم رتبهبندی شش معلم و فعال صنفی، ساکن شهرهای مختلف حذف و اعمال نشده است: «مریم زیرک» و «اسماعیل خدایار»، از خرمدشت
قم
در این استان، دستکم رتبهبندی یک معلم و فعال صنفی، حذف و اعمال نشده است: «مهین صفاری».
کردستان
در این استان، دستکم رتبهبندی بیست و هشت معلم و فعال صنفی؛ ساکن شهرهای مختلف حذف و اعمال نشده است. در شهرستان دیواندره: «امید شاهمحمدی»، «پرویز احسنی»، «خالد سلیمانی»، «زاگرس رضایی »، «کاوه محمدزاده»، «امجد بختیاری بگه جان».
در شهر دهگلان: «هیوا قریشی».
در شهر سقز: «انج امینی»، «احمد قادری»، «اسماعیل لامعزاده»، «خالد عبدالهی»، «سلیمان عبدی»، «صلاح الدین سرخی»، «طاهر قادرزاده»، «لیلا عنایت زاده» و «لقمان اللهمرادی ساکن زیویه».
در سنندج: «ژیلا رحیمی»، «غیاث نعمتی»، «فیصل نوری»، «مجید کریمی»، «مختار اسدی» و «مختار محمدی».
در مریوان: «آرام قادری»، «تحسین مصطفی»، «سامان کوشش»، «شیدا شمس»، «فاطمه غلامی» و «فاروق سعیدزاده».
گیلان
در شهرهای مختلف این استان دستکم رتبهبندی پنج معلم و فعال صنفی، حذف و اعمال نشده است. در شهر بندر انزلی: «رقیه(فریبا)انامی»، «زهرا صیاد دلشادپور»، «سکینه ملکی هدک»، «روحالله مردانی»، ساکن تالش و «حسن نظریان»، ساکن لاهیجان.
مازندران
در این استان دستکم رتبهبندی یک معلم و فعال صنفی ساکن شهرهای مختلف حذف و اعمال نشده است: «تارا اکبر زاده»، ساکن شهر آمل.
مرکزی
در شهرهای مختلف این استان هم، دستکم رتبهبندی هفت معلم و فعال صنفی، حذف و اعمال نشده است. در شهر اراک: «احمد نعیمی»، «ایرج کاردان»، «حسین سهراب نسب»، «عباس علیدادی»، «مریم خورشیدی»، «معصومه خورشیدی» و «محمد قناتی». ایران وایر ۱۰ مهر ۱۴۰۲