بر اساس اطلاعات رسیده به «ایرانوایر» طی دو روز گذشته، برخی از پزشکان و پرسنل کادر درمان در برخی بیمارستانهای خرمآباد، مورد تهدید به حذف فیزیکی و ضربوجرح قرار گرفتهاند.
«یاسر رحمانی راد»، پزشک و فعال مدنی ساکن خرمآباد با انتشار پستی در حساب کاربری اینستاگرام خود نوشته است: «من اهل خودکشی نیستم. دیوانهوار عاشق زندگیام، در هیچ برههای از زندگی به خودکشی فکر نخواهم کرد، هیچ شخص، ارگان یا نهادی هم نمیتواند عشق به زندگی را در من بکشد.»
آقای رحمانیراد بهدلیل اطلاعرسانی درباره بازداشت تیم سه نفره پزشکی که در تاریخ ۱۳آذر برای کمک به معترضان شهرستان مهاباد به این شهر سفر کرده بودند، تحت فشار نهادهای امنیتی قرار گرفته و تاکنون چندینبار بهصورت تلفنی به حذف فیزیکی تهدید شده است.
پیشتر «ایرانوایر» از بازداشت دو پزشک و یک تکنسین اتاق عمل که به مهاباد سفر کرده بودند، به دست ماموران امنیتی خبر داده بود .
یاسر رحمانیراد، پزشک عمومی ۳۴ ساله ساکن خرمآباد همراه با دکتر «بهنام اوحدی»، روانپزشک ۴۹ ساله و «همایون افتخاریاننیا»، تکنسین ۲۳ ساله اتاق عمل، روز چهارشنبه۹آذر سال جاری، به آذربایجان شرقی و کردستان سفر کرده بودند.
این تیم پزشکی که برای امدادرسانی به معترضان راهی مهاباد شده بودند، مقادیری دارو، تجهیزات پزشکی و بهداشتی بههمراه داشتهاند. تمامی تجهیزات دارویی و بهداشتی آنها نیز ضبط شد.
آقای رحمانیراد پیش از این در گفتوگو با رسانهها تایید کرده بود که در زمان بازداشت، بازجویان از طریق تحمیل بیخوابی طولانیمدت، انتقال اخبار دروغ مانند مرگ مادر و سکته پدر و سایر شکنجههای شدید روانی، سعی در اخذ اعترافات کذب و اجباری مبنیبر ارتباط با حزب دموکرات کردستان، از احزاب مخالف جمهوری اسلامی از آنها داشتهاند.
یاسر رحمانیراد، یکی از پزشکان بازداشت شده، از فعالان دانشجویی و کارگری است. او که در رشته تخصصی اطفال تحصیل میکرد، در مرداد ۱۳۹۹، بهدلیل حمایت از کارگران هفتتپه از ادامه تحصیل منع شد و از آن زمان، بهعنوان پزشک عمومی مشغول به فعالیت بوده است.
این سه پزشک در حالی در انتظار برگزاری جلسات دادگاه خود هستند که شرایط زندان در مهاباد برای معترضان در بند، بسیار بحرانی توصیف شده است.
منابع مطلع «ایرانوایر» خبر از شکنجه شدید جسمی سایر بازداشت شدگان در مهاباد دادهاند. تهدید به تجاوز، شلاق به کف پا، ضربه با شوکر، ضربه به گوش با هدف ایجاد آسیب شنوایی، آویختن از پا و شکستن دندههای بازداشتیها از جمله موارد مشاهده شده توسط شاهدان عینی در زندان مهاباد بودهاند.
همچنین یک منبع آگاه به «ایرانوایر» خبر داد که شامگاه پنجشنبه ۴اسفند۱۴۰۱، عدهای که هویتشان «ناشناس» اعلام شده، با سلاح سرد به بیمارستان «شهید فخرالدین رحیمی» شهر خرمآباد حمله کرده و چند پزشک، پرستار و نیروهای خدماتی این بیمارستان را زخمی کردهاند.
علت حمله این افراد به پرسنل بیمارستان روشن نیست، اما «ایران وایر» مطلع شده است که شماری از دانشآموزان مسموم شده در بروجرد به بیمارستانهای شهر خرمآباد منتقل شدهاند و گفته میشود حمله به کادر درمان بیمارستانها ممکن است مرتبط با این موضوع باشد.
در جریان اعتراضات سراسری شش ماه گذشته که با کشته شدن «مهسا (ژینا) امینیة آغاز شده است، تاکنون دستکم دو پزشک به اشکال مشکوک کشته شده و چندین پزشک و پرستار بازداشت شدهاند.
«پریسا بهمنی»، پزشک جراح عمومی اهل زنجان بود که در تجمع ۴آبان۱۴۰۱ پزشکان در مقابل ساختمان نظام پزشکی تهران، از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی مورد حمله قرار گرفته و کشته شد.
جمهوری اسلامی خانواده این پزشک را وادار کرد تن به بازگویی سناریویی که مرگ این پزشک را بر اثر تصادف رانندگی تایید میکرد، بدهند.
«آیدا رستمی» پزشک دیگری از اهالی اکباتان بود که در تاریخ در ۲۱آذر۱۴۰۱ مفقود شد و پیکر او یک روز بعد با ادعای «تصادف رانندگی» به خانوادهاش تحویل داده شد.
خانواده این پزشک، آثار شکنجه را روی بدن و صورت او مشاهده کرده و مرگ او بر اثر تصادف را نپذیرفتند. آنها تایید کردند که چشم این پزشک که برای درمان معترضین زخمی در جریان اعتراضات سراسری به مناطق غربی تهران و بهویژه محله اکباتان رفتوآمد داشت، تخلیه و بخیه شده بود.
رسانههای وابسته به جمهوری اسلامی پس از پخش خبر کشتهشدن خانم رستمی ادعا کردند که این پزشک شکنجه نشده و خود را از پل هوایی به پایین پرتاب کردهاست. خبرگزاری قوهقضاییه مدعی شدهاست که پس از مشاجره با فردی، «متوفی ناگهان خود را از بالای پل هوایی به پایین پرتاب میکند.» ایران وایر ۸ اسفند ۱۴۰۱