سجاد امیری با داشتن چندین سال سابقه کار در روزهای اخیر بدون هیچ توضیحی توسط مدیران شرکت پتروشیمی کرمانشاه اخراج شده بود. این کارگر پس از اخراج به دلیل مشکلات مالی و فقر خود و خانوادهاش اقدام به خودسوزی کرد. ماه گذشته نیز ۲ کارگر اخراجی پتروشیمی چوار در استان ایلام نیز در اعتراض به اخراج از کار خودکشی کرده و جان باختند.
۱۱ خودکشی کارگران در کمتر از ۴ ماه
بحران معیشتی، اخراج از کار و تاخیر درپرداخت دستمزدها اصلیترین دلایل اقدام به خودکشی کارگران است. در سه ماه گذشته بیش از ۱۰ کارگر اقدام به خودکشی منجر به مرگ داشتهاند. یک سال پس از روی کار آمدن رئیسی نه تنها مشکلات مالی مردم رفع نشده بلکه افزایش چندین برابری هزینههای زندگی اقشار آسیبپذیر را به سمت خودکشی سوق داده است. ۱۱ مورد خودکشی کارگران در کمتر از ۳ ماه نشاندهنده اوج فشارهای اقتصادی بر این قشر جامعه میباشد. سایر اقشار جامعه نیز متاثر از این سیاستهای اقتصادی هستند.
تلاش دولت برای پنهان کردن نقش خود در افزایش خودکشی
مقامات دولتی تلاش میکنند، افزایش خودکشی را ناشی از بیماریهای روانی و افسردگی جلوه دهند. آنها تلاش میکنند، تاثیر سیاستهای غلط اقتصادی و اجتماعی حاکمیت بر میزان خودکشیها را پنهان کنند. اما برای همه مردم واضح است که افزایش خودکشی با سیاستهای اقتصادی و اجتماعی گره خورده است. سیاستهایی که هرگونه چشمانداز روشن را در میان مردم از بین برده است. برای پایان دادن به مشکلات جامعه، نیاز به یک تغییر اساسی در نظام حاکم بر کشور است. تنها با تغییرات گسترده میتوان امید به آیندهای روشن را برای مردم ترسیم کرد.
۲۱ شهریورماه ۱۴۰۱