رسوخ سیانور به آبهای سطحی و زیر سطحی موجب آلودگی و از بین رفتن محصولات کشاورزی شده است. به دلیل آلودگی آب، دهها دام و پرنده روستائیان تلف شده است. در سال ۹۹ تلف شدن احشام روستائیان باعث صدور حکم توقف عملیات این معدن از سوی سازمان محیط زیست شد. اما صاحبان معدن طلای اندریان با استفاده از رانت و لابیهای قدرت حامی آنها در کمتر از چند روز با حکم قضایی کار خود را بار دیگر آغاز کردند. از تبعات فعالیتهای مخرب معدن، فرسایش زمینهای کشاورزی، خشک شدن باغها و درختان و جنگلهای اطراف بوده است.
همچنین انفجارهای غیرتخصصی در منطقه باعث ریزش کوه، بسته شدن راهها و سقوط تختهسنگهایی بر روی خانههای مسکونی مردم شده است.
- اعتراض اهالی روستای اندریان شهرستان ورزقان نسبت به آلودگی محیط زیستشان
- ادامه غارت معدن طلای ورزقان همچنان توسط روسها
اعتراضات چندین ساله مردم و پاسخگو نبودن مقامات دولتی
مردم روستاهای اطراف معدن طلای اندریان سالیان است، نسبت به فعالیتهای مخرب این معدن اعتراض دارند؛ اما هر بار توسط نیروهای امنیتی سرکوب میشوند. مقامات امنیتی خبرنگاران و فعالان محیط زیستی که تجمع مردم را انعکاس داده باشند را نیز دستگیرکردهاند. برای نمونه این مقامات در سال ۱۳۹۷ دهیار و اعضای شورای اندریان را نیز بازداشت کرده بودند.
معدن طلای اندریان یک نمونه کوچک از ایران بزرگ است. سهم مردم اندریان از منابع سرشار معدنی در این منطقه آلودگی آب، تلف شدن احشام، خشک شدن باغات و از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه است. اما سهم سران حکومت و اطرافیان آنها از این معدن سودهای سرشاری است که به حسابهای آنها سرازیر شده است.
جمعه ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۱