به خطر افتادن امنیت شغلی ۵۴ کارگر کارخانه فرش ماندگار پارس کاشان

وضعیت شغلی کارگران کارخانه فرش ماندگار پارس کاشان به دلیل‌ آتش سوزی در پرده‌ ابهام است. این کارخانه حوالی ساعت ۲۰ روز دوشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۱ دچار آتش‌سوزی شد. این آتش‌سوزی به انبار و قسمتی از خط تولید کارخانه خسارت جدی وارد کرده است. یک منبع کارگری در رابطه با نامشخص بودن وضعیت امنیت شغلی کارگران می‌گوید:

«با توجه به اینکه در جریان آتش‌سوزی انبار و بخش‌هایی از خطوط تولیدی این واحد تولیدی به طور کامل تخریب شده‌اند، امکان کار برای کارگران فعلا وجود ندارد و آنان باید تا مشخص شدن وضعیت کارخانه صبر کنند.»

به این ترتیب ۵۴ کارگر کارخانه فرش ماندگار پارس کاشان، در وضعیت بلاتکلیف بسر می‌برند. در این گونه مواقع این تهدید وجود دارد که کارفرما برای کاهش هزینه دستمزد، با کارگران قبلی کارخانه که دارای سابقه و پایه دستمزد بالاتری هستند تسویه حساب کرده سپس کارگران با سابقه کم را استخدام کند. به این ترتیب می‌تواند از پرداخت دستمزد و مزایا برای کارگران باسابقه خودداری کند.

فرش ماندگار پارس کاشان
به خطر افتادن امنیت شغلی ۵۴ کارگر کارخانه فرش ماندگار پارس کاشان

هزاران کارگر با قراردادهای موقت

کارخانه فرش ماندگار پارس کاشان در شهرک صنعتی سلیمان صباحی شهرستان آران و بیدگل واقع شده است. این شهرک یکی از قطب‌های تولید فرش ماشینی است که از سال‌ها قبل هزاران کارگر در کارخانه‌های تولید فرش ماشینی آن به کار مشغول هستند. بیش از ۸۰ درصد این کارگران با قراردادهای موقت در کارخانه‌های فرش ماشینی فعالیت می‌کنند. گرانی مواد اولیه و هر عدم تعیینی مانند آتش سوزی و… این کارگران را در معرض بیکاری قرار می‌دهد.

آران و بیدگل در شمال استان اصفهان است که نیمی از جمعیت ۱۰۰ هزار نفره آن مستقیم با بصورت جانبی در صنعت تولید فرش ماشینی شاغل هستند.

سران حکومت برای زندگی و آینده کارگران اهمیتی قائل نیستند. بهمین دلیل بدنبال افزایش کارخانه‌های تولید و بیکار نشدن کارگران نیستند. آنها تنها به فکر سرقت و تاراج اموال مردم و پر کردن جیب‌های خود هستند. تنها راه شکستن این وضعیت ایجاد یک دگرگونی سیاسی و اقتصادی است. دگرگونی که لاجرم به تغییرات اساسی در فلک سیاسی و اجتماعی این کشور راه خواهد برد.

دوشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۱