مرگ و مصدومیت ۶ کارگر در ۳ حادثه کارگری مجزا

در ۳ حادثه کارگری مجزا ۶ کارگر ساختمانی کشته و مصدوم شدند. در این حوادث ۳ کارگر ساختمانی کشته و ۳ تن دیگر زخمی شدند. صبح روز سه‌شنبه اول شهریورماه ۱۴۰۱، یک کارگر ساختمانی به نام برزان یوسفی به دلیل سقوط از ارتفاع در کردستان عراق جان خود را از دست داد. وی متاهل و پدر یک فرزند و اهل روستای دگاگا از توابع مریوان بود. به دلیل گسترش فقر و بیکاری، جوانان بسیاری از شهرهای مختلف بخصوص از استان کردستان به کردستان عراق جهت کار مهاجرت می‌کنند. آنها در اقلیم کردستان بدون داشتن هیچگونه امنیت شغلی و جانی و بیمه مجبور به کار هستند.

در یک حادثه کارگری دیگر بر اثر ریزش یک دیوار تازه احداث بر روی کارگران یک کارگر ۳۰ ساله کشته و ۳ تن دیگر مصدوم می‌شوند. این حادثه روز دوشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۱ و در شهر کاشان رخ داد. علت حادثه عدم رعایت مسائل ایمنی و فراهم نبودن تجهیزات ایمنی برای کارگران بوده است. علت مرگ کارگر فوت شده نداشتن کلاه ایمنی و ضربه به سر عنوان شده است.

حادثه کارگری
کارگر ساختمانی جان باخته برزان یوسفی

جان باختن یک کارگر در حادثه کارگری شیراز

در یک حادثه کارگری دیگر در شهر شیراز یک کارگر ساختمانی به دلیل سقوط از ارتفاع جان باخت. این حادثه روز دوشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۱ و در بلوار رحمت شیراز رخ داد. کارگر ساختمانی فوت شده ۶۰ ساله بود و بدون داشتن تجهیزات ایمنی در بالای داربست در حال کار بوده است.

تصویب بیمه کارگران ساختمانی از مواردی است که توسط نمایندگان مجلس مورد بی‌اعتنایی قرار گرفته است. این موضوع نزدیک به ۳ سال قبل در مجلس مطرح شده، اما به دلیل بی‌توجهی نمایندگان مجلس به نتیجه‌ای نرسیده است. این در حالی است که بیشترین حادثه کارگری مربوط به کارگران ساختمانی می‌باشد.

مشکلات کارگران به دلیل نداشتن بیمه و بی‌توجهی سران حکومت

تامین اجتماعی بیش از یک سال است، بیمـه کارگـران ساختمانـی را قطع کرده و به آنها سهمیه جدیدی اختصاص نمی‌دهد. آنها کارگران را به مجلس و تعیین سهمیه بعد از بررسی اصلاحیه ماده ۵ ارجاع می‌دهند. نیاز مبرم به داشتن بیمه با توجه به شرایط وخیم اقتصادی برای خانوارهای کارگری حیاتی است.

 سران حکومت در بن‌بست بحران‌ها، توجهی به وضعیت کارگران ندارند. آنها تنها به فکر سرقت هر چه بیشتر ثروت‌های عمومی هستند. ثروت‌هایی که متعلق به کارگران و سایر اقشار جامعه ایران است. بهبود وضعیت اقتصادی کارگران از یک تغییر سیاسی و اجتماعی در کل کشور می‌گذرد که لازمه آن تغییر حاکمیت ضدکارگری است.

اول شهریورماه ۱۴۰۱