ورشکستگی مرغداران بدنبال کاهش قدرت خرید مردم
به دلیل کاهش قدرت خرید مردم بسیاری از تولید کنندگان به سمت ورشکستگی میروند؛ این موضوع بر روی تولیدکنندگان جوجه یک روزه تاثیر زیادی داشته است
کاهش قدرت خرید مردم باعث کسادی بازار فروش و در نهایت ورشکستگی تولید کنندگان خواهد شد. جهش ناگهانی قیمتها و تورم افسارگسیخته، زمینهساز افزایش چند برابری قیمت مرغ شده است. کاهش قدرت خرید مردم تاثیر خود را به روی تولیدکنندگان جوجه یک روزه نیز گذاشته و بسیاری از تولیدکنندگان جوجه یک روزه دیگر انگیزهای برای جوجهریزی ندارند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه در کشور، با اشاره به حذف ارز ترجیحی در تولید جوجه یک روزه میگوید:
«بعد از اصلاح نظام یارانهای قیمت مرغ ۲.۵ برابر افزایش پیدا کرد از اینرو میزان مصرف و تقاضا تقلیل و قیمتها روند کاهشی به خود گرفت و انگیزه برای جوجهریزی از سوی تولیدکنندگان کاهش پیدا کرد… بیشترین آسیب بعد از حذف ارز ترجیحی متوجه تولیدکنندگان جوجه یکروزه شد، چرا که پیش از اجرای این طرح در میزان تولید برنامهریزی انجام نشد.»
بهدنبال حذف ارز ترجیحی، خبرهایی از ورشکستگی مرغداران و تولید کنندگان مرغ گوشتی در نقاط مختلف ایران انتشار یافت. هر روز شمار بیشتری از آنها بهدلیل نبود نهاده های دامی دولتی و ضررهای کلان، مجبور به نابود کردن جوجههای تولیدی خود شدهاند.
وعدههای عملی نشده وزارت جهاد کشاورزی
مرغداران میگویند: «وزارت جهاد کشاورزی وعده داده بود که نهاده به قیمت دولتی به آنها داده خواهد شد. اما این وعده دروغ از آب درآمد. در حال حاضر به دلیل افت تقاضای خرید مرغ، انبوهی از جوجههای یک روزه بر روی دست تولیدکنندگان باقیمانده است. پیش از این تولیدکنندگان ماهانه بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار جوجه تولید داشتهاند. اما این تولید به دلیل نبود تقاضا روی دست تولیدکنندگان مانده است.»
دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یکروزه با اشاره به کم شدن تقاضا بهدلیل کاهش قدرت خرید مردم میگوید:
«اگر همین روند ادامه داشته باشد، تولیدات دست تولیدکنندگان به دلیل کاهش تقاضا خواهد ماند. قیمت تمام شده مرغ برای تولیدکنندگان کیلویی ۴۸ هزار تومان تمام میشود، این در حالی است که خریدار با نرخ کیلویی ۳۵ هزار تومان وجود ندارد.»
بنبست اقتصادی چالش جدی حاکمیت
کاهش قدرت خرید مردم نشان میدهد، دولت رئیسی در شعارها و وعدههای خود، مانند مهار تورم و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها شکست خورده است. حذف ارز ترجیحی باعث کوچک شدن شدید سبد خرید مردم شده است. کاهش قدرت خرید مردم باعث پایین آمدن مصرف و در ادامه، ورشکستگی تولیدکنندگان را در پی خواهد داشت. به این صورت اقتصاد کشور به سوی یک قهقهرا با سرعت تمام در حال حرکت است. اعتراضات مردم به وضعیت موجود نشان میدهد، مردم بخوبی علت اصلی فقیرتر شدنشان را که سران حکومت است، بخوبی تشخیص دادهاند. بهمین دلیل در اعتراضات خود شعار میدهند: «شش کلاسه دروغگو حاصل وعدههات کو.»