اخراج ناجوانمردانه ۹ هزار پرستار پس از فروکش کردن کرونا

اخراج ناجوانمردانه ۹ هزار پرستار پس از فروکش کردن کرونا، اقدامی ضدانسانی پس از مرگ بیش از صدها پرستار بر اثر کرونا

محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار از بیکار شدن ۹ هزار پرستار پس از فروکش کردن کرونا خبر داد. از این تعداد ۴۰۰۰ تن پرستاران ۸۹ روزه و ۵۰۰۰ تن پرستاران طرحی بوده‌اند. به گفته وی سالانه بین 3 تا 4هزار پرستار ایرانی از کشور مهاجرت کنند.

اخراج این پرسـتاران در حالی ‌است که بیش از صدها پرسـتار در دوران کرونا جان خود را در حین خدمت به بیماران از دست داده‌اند. وزارت بهداشت به‌جای پاس داشتن خدمات این قشر زحمتکش که جان خود را در دست گرفته و به درمان بیماران همت گماشته بودند. پاداش آنها را با اخراج پاسخ داد.

اخراج ناجوانمردانه ۹ هزار پرستار پس از فروکش کردن کرونا

دبیر کل خانه پرسـتار، بکارگیری پرسـتاران در شرایط خطرناک کرونا و سپس اخراج آنها را با فروکش کرونا، اوج استثمار پرسـتاران می‌نامد. به گفته شریفی مقدم،وزارت بهداشت با این پرسـتاران پس از ۲ سال و ۳ ماه کار و خطر کردن جان در دوران کرونا قرار داد ۸۹ روزه می‌بندد.

جواد توکلی عضو شورای مرکزی خانه پرسـتار نیز در رابطه با آمار کمبود پرسـتاران در ایران می‌گوید: «با توجه به آماری که از پست‌های خالی وزارت بهداشت وجود دارد. ۲۰۰ هزار پست خالی و نیاز به ۱۰۰ هزار پرستـار داریم. از آنطرف بیش از ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر پرستـار بیکار هستند. ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر نیز سالانه فارغ‌التحصیل می‌شوند که به جمع پرسـتاران بیکار اضافه می‌شود.»

 به گفته وی در دوران کرونا بسیاری از کشورها اقدام به پذیرش پرسـتار از کشورهای دیگر به‌ویژه ایران کردند. او در ادامه به بر باد رفتن این سرمایه‌ها یعنی مهاجرت پرسـتاران اشاره می‌کند.

توکلی در این باره می‌گوید: «این خیلی بد است که ما در ایران نیروی متخصص با صرف هزینه و وقت پرورش دهیم…. و همکاران ما به‌دلیل اینجا حقوق پایین دارند و کرامت آنچنانی در برخورد و حقوق ندارند جذب کشورهای دیگر شوند.