اعتصاب بازاریان و کسبه در شهرهای مختلف کشور در اعتراض به گرانی و تورم افسارگسیخته همچنان ادامه دارد. بازاریان و کسبه شهر اراک، خیابان عباسآباد روز یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ با بستن مغازههای خود به اعتصاب پیوستهاند.
در همین روز بازاریان شهر صحنه نیز مغازههایشان را در اعتراض به افزایش بیرویه مالیات و سیاستهای چپاولگرانه اقتصادی دولت رئیسی تعطیل کردند.
اعتصاب بازاریان شهرستان صحنه
سنگبریهای شهرک صنعتی محمودآباد در همایونشهر اصفهان نیز برای دومین روز به اعتصاب بازاریان پیوستهاند. این اعتصاب در اعتراض به مالیاتهای نجومی و سیر صعودی گرانی اجناس از ابتدای سال جاری میباشد.
گرانی و تورم افسارگسیخته باعث کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه کم شدن تقاضا شده است. در این وضعیت دولت با افزایش مالیاتها فشار بیشتری بر بازاریان وارد کرده است. بازاریان در شهرهای مختلف میگویند: «افزایش مالیاتها برای تامین کسری بودجه است. دولت برای جبران کسری بودجه بایستی به جای افزایش مالیاتها به کاهش هزینههای خود و کم کردن از بودجه نیروهای سرکوبگر اقدام کند. اما نه تنها بودجه این نیروها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.»
- تهران خیابان امیرکبیر – فیلم ریختن بازاریان به خیابان با شعار نترسید!
- تهران – اکباتان؛ بلرزید! بلرزید! فیلم شعار بازاریان خشمگین و حرکت آنان بسوی لاله زار
اعتصاب بازاریان در اعتراض به سیاستهای دولت رئیسی
اعتصاب بازاریان در پاسخ به سیاستهای چپاولگرانه دولت رئیسی است که ضررهای اساسی متوجه آنها کرده است. افزایش هزینههای از جمله اجاره بها، آب و برق و… باعث کاهش درآمد بازاریان شده است. افزایش نرخ مالیات واحدهای تجاری، به معنی ورشکستگی بازاریان است. این موضوع علت اصلی اعتراضات بازاریان در روزهای اخیر است.
از ابتدای سال جاری جهش قیمتها شروع شده است. تاثیر این جهش بر بازار فروش کالاهای اساسی چشمگیر بوده است. به دلیل اقتصاد بیمار در ایران کاهش تقاضا و خرید مواد غذایی نه تنها به کاهش قیمتها منجر نمیشود؛ بلکه در گام بعد باید انتظار افزایش قیمتها را نیز داشته باشیم. با کاهش قابل ملاحظه تقاضا، به مرور صنایع به کاهش عرضه روی خواهند آورد. اولین گام آن بیکار شدن بیشتر کارگران و ورشکستگی اقتصادی مغازهداران است. گام بعد افزایش قیمتها، به دلیل بالا رفتن هزینهها خواهد بود.