اقدام به خودسوزی ۲ تن از کارگران پتروشیمی فارابی

اقدام به خودسوزی ۲  تن از کارگران پتروشیمی فارابی بندر ماهشهر در اعتراض به اخراج غیرقانونی و بیکاری

۲ تن از کارگران پتروشیمی فارابی در اعتراض به اخراج غیرقانونی و بیکاری دست به خودسوزی زدند. این اقدام در اعتراض به اخراج آنان از کار پس از ۳ سال سابقه فعالیت در این شرکت صورت گرفته است. این دو کارگر در پی مداخله به‌موقع همکارانشان، متحمل آسیب جدی نشده‌اند.

روز پنجشنبه ۱۹ خردادماه ۱۴۰۱، دو تن از کارگران پتروشیمی فارابی واقع در شهر ماهشهر در اعتراض به اخراج غیرقانونی و بیکاری دست به خودسوزی زدند. در پی اقدام این دو کارگر همکارانشان با مداخله فوری از خودسوزی آنها جلوگیری کرده و مانع از آسیب جدی به آنها شدند. این اقدام در اعتراض به اخراج آنان از کار پس از ۳ سال سابقه فعالیت در این شرکت صورت گرفته است.

خودسوزی

به گفته همکارانشان، این دو کارگر که اعتراضاتشان از سوی مدیران پتروشیمی و مقام‌های استان بی‌پاسخ مانده بود، از فرط ناراحتی و درماندگی دست به این حرکت دردناک زدند.

خودسوزی و خودکشی در میان طبقات کارگر به‌ویژه فرودستان جامعه روزانه جان بسیاری از آنها را قربانی می‌کند. آمار خودکشی در ایران نسبت به آمار جهانی از میزان بسیار بالایی برخوردار است.

افزایش خودسوزی بین کارگران و طبقات فرودست جامعه

روز یکشنبه اول خرداد نیز یک کارگر شرکت دخانیات گلستان در اعتراض به تنبیه توسط کمیته انضباطی، در برابر این شرکت دست به خودسوزی زد. این کارگر حمید شاهینی نام داشت و از کارگران فصلی این شرکت بود. او ۲۰ سال سابقه کار به‌عنوان راننده خودروی خاور در این شرکت داشت.

روز دوم خرداد نیز شاهد خودسوزی یک آبدار آبفای بخش چاروسا در استان کهگیلویه و بویراحمد بودیم. وی در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد‌های عقب‌افتاده آبداران این بخش، اقدام به خودسوزی کرد.

فقر و مشکلات مالی ناشی از گرانی و تورم افسارگسیخته اصلی‌ترین علت خودکشی فرودستان در کشور است. مردمی که آینده تیره و تاریکی را در پیش رو دارند، برای خلاصی از این زندگی مشقت‌بار دست به این اقدام می‌زنند. سران حکومت با چپاول اموال مردم و گسترش فقر و گرسنگی مردم را به نقطه استیصال کشانده‌اند.

اما این وضعیت ناپایدار است، گسترش اعتراضات طبقات مختلف از جمله بازنشستگان تامین اجتماعی و دیگر طبقات محروم جامعه حاکی از تصمیم آنها به تغییر وضعیت موجود است. ادامه بقا در این شرایط ناممکن شده است. راه خروج همان تعیین تکلیف دیکتاتوری بنا شده بر دزدی و غارت و چپاول است.