انتظار کارگران آرد یاسوج برای راه‌اندازی کامل کارخانه

تعدادی از کارگران کارخانه «آرد کلوکز و نشاسته یاسوج» در استان کهکیلویه و بویراحمد خواستار تسریع در رفع مشکلات و بازگشایآرد کلوکز و نشاسته یاسوج» در استان کهکیلویه و بویراحمدی کامل این واحد تولیدی شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه «آرد کلوکز و نشاسته یاسوج» به نمایندگی از اهالی شهر و روستاهای همجوار این واحد تولیدی، خواستار تسریع در حل مشکلات و رفع موانع راه‌اندازی کامل این واحد تولیدی برای اشتغال جوانان بیکار منطقه شدند.

یکی از کارگران کارخانه آرد یاسوج در تشریح مشکلات این واحد تولیدی گفت: کارخانه آرد یاسوج که در استان کهکیلویه و بویراحمد واقع شده با حداقل ظرفیت فعالیت می‌کند و بخش‌های نشاسته، گلوکز، دکتوز و خوراک دام بطور کامل تعطیل است.

او گفت: بخش آرد کارخانه با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کند. در عین حال دستگاه‌ها مستهلک شده‌اند ولی در صورت نوسازی و افزایش سهمیه با تمام توان به فعالیت ادامه می‌دهیم. ماشین آلات تولید نشاسته بعد از ۳۰ سال بلاتکلیفی از رده خارج شده‌اند.

طبق اظهارات وی؛ زمانی آرد این کارخانه جزو برند برتر و شناخته شده در کشور بوده و کارخانجات معتبر و بزرگ کشوری نیز مشتریان گلوکز این کارخانه بودند، اما حال با رکود این کارخانه، شرکت‌های دیگری در کشور جای آن را گرفته‌اند.

این کارگر درباره پیشینه کارخانه آرد یاسوج گفت: کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج در دهه ۷۰ به منظور رونق بخشیدن به صنعت کشاورزان استان کهگیلویه و بویراحمد از سوی سازمان اقتصادی کوثر راه‌اندازی شد. در سال‌های اول راه اندازی، این کارخانه توانست آرد مورد نیاز استان و استان‌های همجوار را تامین کند. حتی بخشی از کارخانه را برای تولید شیرینی‌جات اختصاص دادند و کار تا جایی پیش رفت که محصولاتش صادر می‌شد.

به گفته وی؛ روال کار به خوبی پیش می‌رفت تا اینکه در سال ۸۴ به خاطر شرایط اقتصادی و رکود، خط تولید متوقف و کارخانه تعطیل شد. بعد از مدتی تعطیلی، کارخانه با کمک مسئولین استانی و سازمان اقتصادی کوثر با ظرفیت محدود شروع به کار کرد و البته با این شرایط، حقوق و مزایای کارگران به سختی پرداخت می‌شد.

او در ادامه افزود: بعدها عدم رعایت مسائل بهداشتی، آلودگی‌های میکروبی باعث تعطیلی کارخانه شد و سوءمدیریت تا آنجا پیش رفت که ۳۳۰ کارگر سال ۸۶ به حدود ۴۰ کارگر در سال ۹۸ رسید و کارگران هر روز شاهد فرسوگی و مستهلک شدن ماشین‌آلات کارخانه بودند.

وی با ابراز تاسف از بی‌توجهی مسئولان وقت در حمایت از این کارخانه، افزود: متاسفانه پیگیری‌ها بی‌نتیجه باقی مانده و از آن موقع تاکنون ما کارگران در انتظار اقدام جدی دولت برای بازگشایی کامل کارخانه هستیم.

این کارگر با بیان اینکه این واحد تولیدی به عنوان یکی از مراکز مهم صنعتی استان به ویژه در حوزه تولید شناخته شده که در حال حاضر نیازمند حمایت مسئولان است، گفت: باتوجه به شرایط بد اشتغال در شهرستان یاسوج و اینکه شرکت آرد در صورت راه‌اندازی کامل می‌تواند یکی از منابع درآمدی و اشتغال دست‌کم ۳۰۰ کارگر به‌صورت مستقیم باشد، از مسئولان درخواست داریم برای تکمیل فعالیت این کارخانه، هرچه سریعتراقدام کنند.