اعتراض کارگران شهرداری قروه برای حذف شرکت پیمانکاری، تبدیل وضعیت، عقد قرارداد مستقیم و افزایش حقوق
اعتراض کارگران شهرداری قروه برای خواستهها و مطالباتشان همچنان ادامه دارد. روز دوشنبه ۱ شهریورماه ۱۴۰۰ این کارگران از ادامه اعتراضات خود خبر دادهاند. خواستههای کارگران حذف شرکت پیمانکاری، تبدیل وضعیت، عقد قرارداد مستقیم و افزایش حقوق میباشد.
حدود ۷۰ کارگر خدماتی با قرارداد پیمانکاری در شهرداری قروه فعالیت میکنند. آنها میگویند که در نتیجه حضور پیمانکار مطالباتشان بصورت حداقلی پرداخت میشود و این موضوع وضعیت آنها را در شرایط بد مالی قرار داده است.
بنابه گفته کارگران شهرداری قروه، هم اکنون قرارداد پیمانکار واحد خدمات شهرداری فسخ شده است. علت آن هم کمکاری در کار و پرداخت نکردن به موقع حقوق کارگران میباشد. شهرداری وعده داده است که پیمانکار جدیدی جایگزین نماید.
اما خواسته کارگران حذف شرکت پیمانکاری میباشد. چرا که با وجود پیمانکار حقوق آنها پایمال میشود. آنها خواهان بستن قرارداد مستقیم با شهرداری میباشند.
تبعیض بین کارگران و کارکنان قرارداد مستقیم شهرداری با کارگران پیمانی
در ادامه اعتراض کارگران شهرداری قروه، یکی از کارگران شاغل میگوید: «سالیان است کارگران خدماتی زیرنظر پیمانکار شاغل هستیم. فعالیت کارگران شهرداری قروه تحت مسئولیت چند شرکت واسطهای مشکلاتی برای ما ایجاد کرده است. شرکتی که به بهانه تامین نیرو عملا هیچ نقشی در ارائه خدمات ندارد.»
وی ادامه میدهد: «حقوقی که از شرکت واسطهای دریافت میکنیم کفاف زندگی کارگران را نمیدهد. در عین حال پرداخت آن هم با تاخیر دو تا سه ماهه صورت میگیرد.»
این کارگر افزود: «بارها مساله تبدیل وضعیت استخدامی خود را از شهرداری و شورای شهر قروه مطالبه کردهایم. مدیریت شهرداری قروه با سرپرستی اداره میشود. اما ما کارگران خواستار رفع تبعیض با بستن قرارداد مستقیم هستیم که یک خواسته قانونی است.»
وی در ادامه میگوید: «در چند سال گذشته حقوق کارگران پیمانی با دو تا سه ماه تاخیر پرداخت میشد. اما حقوق کارکنان و کارگران قرارداد مستقیم شهرداری، تقریبا بروز بوده است. آخرین حقوقی که دریافت کردیم چند هفته پیش بود و خبری از پرداخت بقیه مطالباتمان نیست.»
نداشتن امنیت شغلی از جمله اعتراض کارگران شهرداری قروه
اعتراض کارگران شهرداری قروه همچنان ادامه دارد. به گفته آنان، علاوه بر پرداخت دستمزد پائین، آن هم با تاخیر چند ماهه، نبود امنیت شغلی نیز آنها را نگران کرده است. برای نمونه قراردادهای کوتاهمدت باعث میشود امنیت کارگران از دست برود.
کارگران عنوان کردهاند که طی سالهای گذشته بارها شاهد بودند که پس از خاتمه قرارداد، تعدادی از همکارانشان بیکار شدهاند. چرا که از میان آنها عدهای تحت عنوان نیروی مازاد معرفی شده و اخراج میشوند.
حذف شرکتهای پیمانکاری یکی از اصلیترین خواستههای کارگران شهرداری در تمام نقاط کشور است. اما از آنجا که حاکمیت و دولتی نیست که از حقوق کارگران دفاع نماید، مسئولیت نمیپذیرد. از طرفی کارگران شهرداری را زیردست شرکتهای پیمانکاری قرار دادهاند که خود از نزدیکان مسئولان و دولت هستند. آنها نه تنها حامی کارگر نبوده و نیستند، بلکه به دنبال انباشت سود و سرمایه خود از حقوق حداقلی کارگران میباشند. این ظلمی است که حکومت در حق هزاران کارگر روا داشته و تنها راه نیز تغییر آن است.