ابراهیم رئیسی باید بداند که پاسخ مطالبات کارگران، تهدیدات وزارت اطلاعات نیست

ابراهیم رئیسی بعنوان رئیس جمهور جدید بداند که پاسخ مطالبات کارگران اعتصابی صنعت نفت تهدیدات وزارت اطلاعات نیست

علی ترکاشوند دبیر ‌اجرایی خانه کارگر شهرستان ری، روز ۱۶‌مرداد ۱۴۰۰، از رئیس جمهور خواست به مطالبات کارگران توجه ویژه نماید. ترکاشوند می‌گوید: «کارگرانی که به فردای خود امید ندارند، چگونه می‌توانند نقشی مؤثر در شکوفایی اقتصاد کشور داشته باشند.»

ترکاشوند که بعد از اجرای مراسم تحلیف و آغاز بکار رئیسی ، سخن می‌گفت، دغدغه‌های کارگری را بیان نمود. وی گفت: «تورم و گرانی‌های افسارگسیخته امان کارگران را بریده است. شخص رئیس جمهور که تاکنون در سخنرانی‌هایشان مرتب از دغدغه معیشت مردم صحبت می‌کرد، حال باید عمل نماید. وضعیت معیشتی کارگران و بازنشستگان بسیار سخت شده است و از رئیس جمهور جدید توقع داریم فکری بحال کارگران نماید.»

با شروع کار رئیسی بعنوان رئیس جمهور، همه طبقات و اقشار اجتماعی که از نظر اقتصادی آسیب‌های شدیدی دیده‌اند، منتظر تغییر در وضعیت موجود هستند. کارگران ، معلمان، باز نشستگان، پرستاران، کشاورزان، کامیونداران، تاکسی‌داران، نانوایان، مرغداران، دامداران، مالباختگان، همه و همه، در طول‌ سال‌های گذشته تمام هستی خود را از دست داده‌اند. سال‌های پیشین، بخصوص سال گذشته، تمامی استان‌های کشور، صحنه بروز اعتراضات مردم برای حل مشکلاتشان بود.

کارگران نیشکر هفت تپه، در بیست و ششمین روز اعتصاب خود قرار دارند. کارگران صنعت نفت به پنجاهمین روز اعتصاب سراسری خود رسیده‌اند. اگرچه صدای فریاد این کارگران در صحن مجلس نیز منعکس شده است، اما تاکنون هیچ اقدامی برای پاسخگویی به مطالبات کارگران صورت نگرفته است.

پاسخ مطالبـات کارگـران تهدیدات وزارت اطلاعات نیست

متأسفانه همزمان با شروع کار رئیس جمهور، برخوردهای ناسنجیده و غلطی با کارگران اعتصابی صنعت نفت شروع شده است. روز گذشته ۴۰۰ تن از کارگران پیمانی صنعت نفت که در پالایشگاه اصفهان کار می‌کردند و به اعتصاب سراسری پیوسته بودند‌‌، اخراج شدند. این کارگران محروم بدون آن که حقوق و مزایای عقب افتاده خود را نیز دریافت کنند توسط کارفرمایان چپاولگر از کار بیکار شدند.

در این حرکت ظالمانه و ضد کارگری، وزارت اطلاعات نیز دست بکار شده و شروع به تهدید کارگران نموده است. وزارت اطلاعات کارگران را از هرگونه حرکت اعتراضی در مقابل این اخراج‌ها برحذر داشته و هشدار به دستگیری آنان داده است.

کارگران اخراج شده می‌پرسند: «چرا بجای وزارت کار و مجلس که باید پیگیر مطالبات ما باشد وزارت اطلاعات وارد شده است؟ نزدیک به ۲ ماه است که ما درخواست‌های خود را بصورت علنی اعلام کرده‌ایم. خواسته ما یک خواسته صنفی است که تاکنون کارفرمایان بدلیل سودجویی بیشتر خود به آن پاسخ نداده‌اند. ما کارگران اعتصابی مگر امنیت کشور را به خطر انداخته‌ایم که وزارت اطلاعات با تهدید و سرکوب وارد شده است؟

کارگران صنعت نفت از محروم‌ترین و زحمت‌کش‌ترین کارگرانی هستند که امر تولید بر دوش آنان است. در شرایطی که خط فقر به بالای ۱۰ میلیون تومان رسیده‌ است، با این سطح نازل دستمزدها توان تأمین معیشت خانواده خود را نداریم.»

کارگران اعتصابی صنعت نفت گفته‌اند: «اگرچه کارفرمایان سعی می‌کنند بعضی از افراد را با وعده حقوق بیشتر به کار وادارند. اگرچه با انواع توطئه و ترفندها سعی بر اعتصاب‌شکنی دارند. اما خطاب به رئیس جمهور جدید می‌گوییم که پاسخ کارگران محروم و چپاول‌شده وزارت اطلاعات و تهدیدات آن نیست.