۲۰۰ تن محصول پیاز که بخاطر نداشتن خریدار بر روی زمین مانده است رایگان اعلام شد
یکی از کشاورزان اهل سرزه در استان هرمزگان در روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۰، با پرکردن کلیپی، اعلام نمود ۲۰۰تن پیازی که وی کاشته است بدون خریدار روی زمین مانده است. این کشاورز کلیپ صحبتهایش را در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته است. وی از مردمی که کلیپش را میبینند خواسته است هرمیزان پیازی که نیاز دارند بدون پرداخت پولی و کاملا مجانی از زمینهایش برداشت نمایند.
این کشاورز جنوبی که همه زندگیش را خرج به عمل آوردن این پیازها کرده است میگوید: هرکیلو از این پیازها برایم ۲۵۰۰ تومان هزینه داشته است. اما حال که به عمل آمده و آماده برداشت هستند، آنرا کیلویی ۵۰۰ تومان هم از من نمیخرند.
این وضعیت اسفبار برای کشاورزان این منطقه، در شرایطی پیش آمده است که در شروع فروردین ماه ۱۴۰۰ هرکیلو پیاز به قیمت بیش از ۱۰ هزار تومان در بازارهای مختلف کشور به فروش میرسید.
استان هرمزگان یکی از مراکز اصلی تولید پیاز برای مصرف داخلی و همچین صادرات است. کشاورزان این منطقه میگویند برای به ثمر رساندن و برداشت هرکیلو پیاز، باید بیش از ۴۰۰ لیتر آب هزینه کرد.
نتیجه دیگر این وضعیت کشاورزی و نابودی محصولات آن در این استان، به معنی هدر رفتن منابع آبی این منطقه نیز خواهد بود. مسائل و مشکلاتی که برای کشاورزان و خانوادههای آنان پدید میآید در چنین گزارشاتی پوشیده میمانند. اما زندگی کشاورزان به همین شغل و درآمدهای حاصله از آن متکی است. پیاز و دیگرمحصولات کشاورزی که بدون خریدار بر روی زمین میماند، در واقع به معنی نابودی زندگی عدهای و افزوده شدن به شغلهای حاشیهنشینی میباشد.