با درآمد پایین زحمتکشان مسلم است که سفره آنان خالی و خالیتر میشود. طبیعی است با این اقتصاد انگلی جز این هم انتظاری نمیرود. برای رهیدن از بلاهای دهشتناکی که رژیم تاریکاندیش ولایی بر سر مردم میهنمان میآورد، باید و میبایست مبارزات صنفی و سیاسی را تلفیق کرده و متحد و یکپارچه مبارزهای بیامان برای طرد حکومت اوباشان بر کشورمان را سازماندهی کرد…..
به گزارش همدلی، بعد از خبرهای جنجالی زیادی که درباره گرانی بسیاری از کالاهای اساسی از نیمه دوم سال گذشته تاکنون مطرح شد، حالا آمارهای رسمی قابلتوجهی هم در این زمینه شنیده میشود که به نوعی تاییدکننده گزارشهای میدانی است. بر اساس گزارشهای رسمی در اسفند سال گذشته؛ قیمت مرغ رکود ۱۲.۱ درصدی را در افزایش قیمت تجربه کرده و البته موز نیز دست کمی از این گرانیها نداشته است. بر اساس برآوردهای اخیر مرکز آمار موز با بیش از ۱۹۸ درصد، بیشترین افزایش قیمت را در یک سال گذشته تجربه کردهاست. براساس گزارش مرکز آمار از ۵٣ قلم خوراکی منتخب، تعداد ٣٩ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای کل کشور (۴٨.٧ درصد) داشتهاند.
از میان کالاهای خوراکی موز با بیش از ۱۹ درصد، بیشترین افزایش قیمت را در یک سال گذشته تجربه کردهاست. برنج خارجی درجه یک، ۱۵۰، روغن نباتی ۱۴۶.۶ و مرغ ماشینی ۱۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردند. در گروه نان و غلات، اقلام «شیرینی خشک» با ۵,۴ درصد و «رشته آش» با ٢.٢ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها، اقلام “مرغ ماشینی» با ١٢.١ درصد،»گوشت گوسفند» با ۵.۵ درصد و»ماهی قزل آلا» با ۵.٣ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «روغن مایع» با ٧.٩ درصد، “روغن نباتی جامد» با ۴.٢ درصد و «شیر پاستوریزه» با ٢.٣ درصد بوده است. همچنین در این گروه «تخم مرغ» ۴.۶ درصد نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته است. در گروه میوه و خشکبار نیز، بیشترین افزایش قیمت مربوط به «هندوانه» با ۴٢ درصد، «انار» با ١۴.١ درصد و «لیمو ترش» با ١٣.٢ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است. گفتنی است که در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها، بیشترین افزایش قیمت مربوط به «شکر” با ٧.٩ درصد و «قند» با ٧.۵ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است.
گرانیهای وحشتناک؛پوستمرغ کیلویی۹۰۰۰تومان
در این زمینه یکی از شهروندان گفت: همچنان مرغ در فروشگاهها سی و پنج هزار تومان عرضه میشود و نکته جالب در این میان آن است که بال مرغ طعم دار نشده کیلویی چهل هزار تومان به فروش میرسد و در شهریار پوست مرغ کیلویی هشت هزار تومان فروخته میشود!
خبرگزاری سازمان تبلیغات اسلامی نوشت؛ قرارگاه ساماندهی بازار مرغ اخیراً قیمت مصوب مرغ را از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان به ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان افزایش داد تا تولیدکنندگان انگیزه بیشتری برای تولید و عرضه مرغ به بازار داشته باشند؛ مسئولان وعده دادند با افزایش قیمت مرغ مصوب، قیمت مرغ غیردولتی که بالای ۳۰ هزار تومان بود نیز با افزایش تولید و عرضه، کاهش پیدا کند و به قیمت مصوب نزدیک شود اما بررسیهای میدانی نشان میدهد همچنان در عمده مرغ فروشیهای سطح شهر تهران و بسیاری دیگر از شهرها قیمت مرغ بالاتر از ۳۰ هزار تومان است و برای دریافت مرغ با نرخ مصوب مردم باید ساعتها در میادین میوه و تره بار در صف بایستند.
قیمت مرغ زمانی که دولت حسن روحانی در سال ۹۲ روی کار آمد حدود ۶,۴۰۰ تومان در هر کیلوگرم بود و اکنون قیمت مرغ غیردولتی در مغازهها بالای ۳۵ هزار تومان است؛ ۶ برابر شدن قیمت این ماده پروتئینی در دوره مدیریت دولت یازدهم و دوازدهم موجب شده مرغ طی دو سال گذشته از سبد مصرف نه فقط دهکهای پایین درآمدی بلکه حتی دهکهای متوسط نیز حذف شده یا مصرف آن به شدت کاهش یابد؛ حذف یا کاهش مصرف مرغ در سبد مصرف بسیاری از خانوارها طی دو سال گذشته در حالی است که از سال ۹۷ با افزایش شدید قیمت گوشت قرمز و حذف آن از سبد مصرف خانوارها، مرغ جایگزین آن شده بود. یادآوری این نکته نیز خالی از لطف نیست که از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا هفتم اسفندماه همان سال، ۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات نهادههای دامی (جهت تولید دام و طیور) اختصاص یافت اما این یارانه سر سفره مردم نیامده است و مردم جز گرانی، نشان دیگری از این اقلام ندارند.این هم نتیجه دستور رییس دولت تدبیر و امید!
حسن روحانی در اسفند ۹۹ خطاب به وزیران اقتصادی دولتش گفته بود هر چیز که باید گران میشد گران شده، دیگه در این چند ماه مانده به عمر دولت، اجازه ندهید قیمتها افزایش یابند.
گرانی خوراکیها به روایت مرکز آمار
بر اساس گزارش مرکز آمار موز با بیش از ۱۹۸ درصد، بیشترین افزایش قیمت را در یک سال گذشته تجربه کرده است. به گزارش اقتصاد آنلاین، بر اساس گزارش مرکز آمار از ۵٣ قلم خوراکی منتخب، تعداد ٣٩ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای کل کشور (۴٨.٧ درصد) داشتهاند. بر این اساس برنج خارجی درجه یک، ۱۵۰، روغن نباتی ۱۴۶.۶ و مرغ ماشینی ۱۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردند. در گروه نان و غلات، اقلام شیرینی خشک با ۵,۴ درصد و رشته آش با ٢.٢ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها، اقلام مرغ ماشینی با ١٢.١ درصد، گوشت گوسفند با ۵.۵ درصد و ماهی قزلآلا با ۵.٣ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به روغن مایع با ٧.٩ درصد، روغن نباتی جامد با ۴.٢ درصد و شیر پاستوریزه با ٢.٣ درصد بوده است. همچنین در این گروه تخممرغ ۴.۶ درصد نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته است. در گروه میوه و خشکبار نیز، بیشترین افزایش قیمت مربوط به هندوانه با ۴٢ درصد، انار با ١۴.١ درصد و لیموترش با ١٣.٢ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است. گفتنی است که در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها، بیشترین افزایش قیمت مربوط به شکر با ٧.٩ درصد و قند با ٧.۵ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است.