دستکم ۵ تجمع اعتراضی برگزار شد

طی روز گذشته و امروز دوشنبه ۱۶ فروردین‌ماه، جمعی از کارگران خدمات شهری شهرداری کارون مقابل ساختمان استانداری خوزستان، شماری از مشاوران ایمنی و بهداشت محیط کار مقابل وزارت کار در تهران، تعدادی از اهالی روستای جفال مرکزی در مقابل درب فرمانداری شهرستان شادگان، جمعی از سهامداران بازار سرمایه مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران و تنی چند از کارگران دستور کاری شرکت نفت و گاز شهرستان گچساران مقابل دفتر کار مدیرعامل این شرکت، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از نقل از ایلنا، روز یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۰، جمعی از کارگران خدمات شهری شهرداری کارون، مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: کارگران خدمات شهری شهرستان کارون حدود ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند و حق بیمه‌ای نیز برای آنها پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه آخرین بار آبان ماه سال گذشته حقوق دریافت کردیم، افزود: عیدی و سنوات بعضی از کارکنان از ۹۸ تاکنون پرداخت نشده است.

این کارگر ادامه داد: به بهانه نداشتن پایان خدمت و گواهی سلامت می‌خواهند تعدادی از کارگران را اخراج کنند در صورتی که این‌ چنین نیست و همه نیروها دارای کارت پایان خدمت هستند و حدود ۳ الی ۱۵ سال سابقه کاری دارند.

آرش دُر شهردار شهرستان کارون نیز در این خصوص گفت: این کارگران حقوق ماههای ۹، ۱۰ و ۱۱ سال گذشته را به همراه عیدی و سنوات خود از پیمانکار قبلی و ماه ۱۲ را نیز از پیمانکار جدید طلب دارند، بعضی از کارگران ۳ ماه و نیم و گروهی ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند؛ همچنین کارگران حمل زباله ۶ ماه عیدی و سنوات خود را شهریورماه ۹۹ دریافت کرده‌اند.

وی افزود: نیروهای شهرداری کارون بیش از یک هزار نفر بودند که اقدام به تعدیل حدود ۳۰۰ نفر از این کارگران شده است.

دُر بیان کرد: قصد داریم تعدادی از کارگران که در گذشته توسط اعضا شورای شهر وارد سازمان شده‌اند و به کارگران بلاتکلیف معروفند را با نیروهای فاقد کارت پایان خدمت و سوءپیشینه جایگزین کنیم.

شهردار شهرستان کارون همچنین گفت: بخش از نیروهای حراست، اجرائیات، فضای سبز، حمل زباله، رفتگر و نیروهای ستادی ۳ ماه و نیم و بخشی ۴ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.

تجمع مشاوران ایمنی و بهداشت محیط کار در تهران

به گزارش فارس، امروز دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۰، تعدادی از مشاوران ایمنی و بهداشت محیط کار، مقابل وزارت کار در تهران تجمع کردند.

بر اساس این گزارش، تجمع این افراد در اعتراض به تغییر آئین‌نامه و بیکار شدن‌شان صورت گرفته است.

سید مصطفی بابایی یکی از مشاوران ایمنی و بهداشت محیط کار گفت: تعداد ۲۳۰۰ نفر از کسانی که به عنوان مشاور فنی و مسئول ایمنی، بهداشت و محیط زیست در کارگاه‌ها با عنوان مسئولان ایمنی و بهداشت محیط کار مشغول کار بودند، به خاطر بخشنامه معاونت روابط کار که از اول مهر ماه سال ۹۸ اجرا شده و مجوز فعالیت این افراد را تمدید نمی‌کند، بیکار شده‌اند.

وی گفت:‌ در راستای اجرای سیاست کلی اصل ۴۴ و واگذاری تصدی‌های دولتی به بخش خصوصی، معاونت روابط کار وزارت کار و همچنین مرکز تحقیقات وزارت کار، آئین‌نامه‌ای در شهریور ۹۸ تدوین کرد که بر اساس آن ۲۸ شرکت به بخش خصوصی تشکیل شده و مقرر کردند تمام کسانی که در بخش مشاوره ایمنی و حفاظت فنی و خدمات بهداشت کار در کارگاه‌های تولیدی این شرکت کار می‌کنند، از طریق این ۲۸ شرکت و بعد از گذراندن آزمون و کسب نمره ۱۴ مشغول به کار شوند.

وی گفت: این در حالی است که کسانی که امروز تجمع کرده‌اند مدرک تحصیلی آنها مرتبط با ایمنی و بهداشت محیط کار است و هر کدام بین ۱۵ تا ۱۷ سال سابقه کار دارند و برخی از این افراد طبق معیار قبلی با نمره ۱۲ یا ۱۳ مشغول کار شده‌اند و سابقه ۱۵ ساله آنها گواه بر این کار است. اکنون شرکت‌های تشکیل شده جدید فقط از رشته‌های مهندسی برق و مکانیک نیرو می‌گیرند و کسانی که دارای لیسانس و یا فوق‌لیسانس ایمنی و بهداشت محیط کار هستند را به کار نمی‌گیرند.

بابایی افزود: دولت به جای رفع انحصار و ایجاد رقابت در عرصه خدمات فنی و بهداشت محیط کار با این بخشنامه نوعی انحصار برای ۲۸ شرکت یاد شده که در یک فراخوان جزئی تشکیل شده‌اند ایجاد کرده و اکنون فقط برای رشته‌های مهندسی برق و مکانیک انحصار ایجاد کرده، در حالی که کار ایمنی و بهداشت محیط کار یک رشته تخصصی است و باید کسانی که متخصص در این امر هستند، به ارائه خدمات در بنگاه‌های تولیدی و کارگاه‌ها اقدام کنند.

وی همچنین گفت:‌ طبق رویه گذشته تمام فعالان عرصه ایمنی و بهداشت محیط کار قبلا مجوز خود را از معاونت روابط کار یا وزارت کار سابق دریافت می‌کردند و این مجوزها هر سه سال تمدید می‌شد، اما از مهرماه ۹۸ به بعد این مجوزها طبق آئین‌نامه جدید تمدید نشده و آخرین افرادی که طبق مجوزهای قبلی مشغول کار هستند، حداکثر تا خرداد سال جاری مجوزشان اعتبار دارد و بعد از آن بیکار می‌شوند.

بابایی اظهار کرد: سوال این است که کسانی که ۱۵ تا ۱۷ سال سابقه کار حرفه‌ای در زمینه خدمات ایمنی و مشاوره بهداشت محیط کار در کارگاه‌ها و بنگاه‌ها و کارخانه‌ها داشتند، چرا باید بیکار شوند و چرا انحصار برای ۲۸ شرکت خصوصی تشکیل شود که فقط از کانال آنها افراد به کار گرفته شوند.

وی در پایان افزود: امروز حدود ۲۰۰ نفر از فعالان این رشته اعلام آمادگی کرده بودند که در این تجمع شرکت کنند، اما اکنون تعدادی از آنها شرکت کرده و در مقابل وزارت کار در اعتراض به آئین‌نامه معاونت روابط کار تجمع کرده‌اند.

تجمع اهالی روستای جلفا مرکزی در شادگان

به گزارش عصرما خوزستان، روز یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۰، شماری از اهالی روستای جفال مرکزی، در مقابل درب فرمانداری شهرستان شادگان تجمع کردند.

بنابر این گزارش، تجمع کنندگان خواستار چاره اندیشی برای حل بحران چندین ساله آب شرب در این روستا شدند.

گفته می‌شود اهالی روستای جفال هر ساله در بهار و تابستان با مشکل بی آبی و قطعی شبکه مواجه‌اند و بسیاری از ساکنین این روستا به ناچار به شهرهای اطراف از جمله اهواز و آبادان مهاجرت می‌کنند.

تجمع سهامداران بازار سرمایه در تهران

به گزارش رویداد ۲۴، امروز دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۰، شماری از سهامداران بازار سرمایه، مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

بر اساس این گزارش تجمع کنندگان خواستار بازپرداخت سرمایه‌های خود توسط سازمان بورس شدند.

نمایشگر ویدیو

00:00
00:12

تجمع کارگران دستور کاری شرکت نفت و گاز گچساران

به گزارش زاگرونا، امروز دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۰، شماری از کارگران دستور کاری شرکت نفت و گاز شهرستان گچساران مقابل دفتر کار مدیرعامل این شرکت تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.