ماشه تهدید به اخراج کارگران، اهرمی برای سرکوب و تضییع مطالبات کارگری
تهدید به اخراج در قبال تجمع اعتراضی کارگران پالایشگاه هشتم پارس جنوبی در پیگیری مطالبات خود
جمعی از کارکنان پالایشگاه هشتم در پارس جنوبی، روز پنجشنبه ۲۸ اسفند۹۹ در محل کار خود دست به یک تجمع اعتراضی زدند. این کارگران معترض، پیش از این بدلیل پیگیری مطالبات خود از جمله؛ کسر حقوق، عدم واریز بیمه، نداشتن سرویس ایمن و عدم کیفیت غذا، خواستار رسیدگی به مطالبات خود بودند. اما مسئولین مربوطه بجای پاسخگویی به این کارگران زحمتکش، در آستانه سال نو، آنها را تهدید به اخراج نمودهاند.
پایان قراردادها و تهدید به اخراج کارگران
با اتمام ماه اسفند ۹۹، زمانبندی قرارداد تعداد کثیری از کارگران و کارکنان این شرکتها به پایان رسیده است. کارفرمایان شرکتهای تابعه پالایشگاه هشتم پارس جنوبی که بطور مستمر مطالبات کارگری را سرکوب نمودهاند، کارگران را تهدید نمودهاند که اگر به تجمعات اعتراضی خود پایان ندهید و همچنان پیگیر دریافت حقوق کامل و عیدی خود باشید، در سال آینده قرارداد کاری شما تمدید نشده و اخراج میگردید.
افزایش جمعیت بیکاران کشور بدلیل کرونا
روزبه کردونی رئیس مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی اعلام نمود که بدلیل شیوع کرونا و تعطیلی کارگاهها و شرکتها به تعداد بیکاران کشور ۲۰ درصد افزوده شده است. همچنین مرکز پژوهشهای مجلس نیز چندی پیش اعلام نموده بود که پاندومی کرونا، موجب بیکاری ۲ الی ۶ میلیون کارگر در سطح کشور شده است.
با چنین موج افسار گسیخته بیکاری در کل کشور، اگرچه موجب سقوط بسیاری از خانوادهها گشته و یا آنان را با مشکلات لاعلاجی مواجه کرده است، اما برای آندسته از کارفرمایان و صاحبان شرکتها و صنایع، این فرصت را پدید آورده است تا فشار بیشتری را به کارگران شاغل وارد آورند. تعداد کارگران بیکار شده فعلی موجب گشته است تا کارفرمایان، با حربه تهدید به اخراج، و جایگزینی آنها با افراد جدید، فریاد به صدا در آمده کارگران را سرکوب نمایند.
بکارگیری کارگران بهصورتهای قراردادی، شرکتی، گرفتن سفید امضا، از جمله رویههای غیرقانونی و ضد حقوق کارگری میباشد که در حاکمیت فعلی، امری عادی گشته و از آن برای استثمار سیستماتیک و هرچه بیشتر کارگران استفاده میشود. در طول سال گذشته که بدلیل کرونا کارگاهها و کارخانههای تولیدی زیادی تعطیل گشتهاند، کارگران بسیاری نیز بیکار شدهاند.