مزد کارگر به جایی برای عقده گشایی تبدیل شده/ حقوق کارکنان دولت ۶۰ تا ۱۱۷ درصد افزایش یافت

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار گفت: «کارفرمایان دائما با افزایش نرخ کالاها هزینه‌های خود را به سمت مصرف کنندگان سرازیر می‌کنند. به همین دلیل تورم اضافه در جیب صاحبان سرمایه نمی‌ماند و تنها مصرف کننده کم درآمد باید هزینه نهایی آن را بپردازد.»

به گزارش خبرنگار ایلنا، فرامز توفیقی در میزگردی که امروز (شنبه، ۹ اسفند) در استودیوی رادیو گفتگو برگزار شد، با اشاره به اعلام قیمت سید معیشت خانوارهای کارگری، گفت: «یک بخش از سبد معیشت خانوارهای کارگری معطوف به هزینه‌های خوراکی و مسکن است که این دو بیشترین سهم را در سبد هزینه ۶ میلیون و ۸۹۵ هزار تومانی دارند.»

وی افزود: «عواملی مانند مسکن و زمین در بخش کارفرمایی سوداگرایانه است. حاصل این سوداگری هزینه‌های کلانی است که دولت‌ها و کارفرمایان به سبب عملکرد خود در این بخش ایجاد کرده‌اند. در مورد سایر هزینه‌ها هم سوداگری با سرعت در جریان است و به همین دلیل شاهد شکل گرفتن مسیر بی‌پایان افزایش قیمت‌ها هستیم؛ در حالی که قانون اساسی به صراحت تاکید دارد که نیازهای اولیه احاد ملت باید تامین شود.»

توفیقی افزود: «کارفرمایان دائما با افزایش نرخ کالاها هزینه‌های خود را به سمت مصرف کنندگان سرازیر می‌کنند. به همین دلیل تورم اضافه در جیب صاحبان سرمایه نمی‌ماند و تنها مصرف کننده کم درآمد باید هزینه نهایی آن را بپردازد.»

وی با اشاره به بررسی افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارکنان و افزایش حقوق این گروه در سال جاری و مقایسه آن با افزایش دستمزد کارگران، گفت: «حقوق کارکنان دولت ۶۰ تا ۱۱۷ درصد افزایش یافت. متاسفانه دولت میان کارگران و کارمندان شکاف ایجاد کرده است. دولت هیچگاه در کسوت عام خود، عام نبوده است و تنها در زمان انتخابات از کارگران سخن می‌گوید. به محض اینکه انتخابات تمام شد دولت برای اعوان و انصار خود بذل و بخشش می‌کند.»

توفیقی با بیان اینکه دولت نقش بردار بزرگ کارفرمایان را بازی می‌کند، گفت: «سه وزارتخانه صمت، اقتصاد و کار، خواست دولت برای حمایت از کارفرمایان یعنی برادر کوچکتر را نمایندگی می‌کنند. در این میان مزد کارگر به جایی برای عقده گشایی تبدیل شده است و برادر بزرگ و کوچک آن را وجه المصالحه خود قرار می‌دهند.»

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار دولت تزریق گسترده ارز به بازار را رها کرد، گفت: «اینگونه هیولای سرمایه آزاد شد و خود را با نیاز بازار تطابق داد.»

توفیقی افزود: «امروز مسکن، آموزش، خوارک، ارتباطات و کل اقلام سبد هزینه همراه با تحولات بازار ارز جهش می‌کنند و با کاهش نرخ ارز هم به جهش خود ادامه می‌دهند. به همین دلیل فرزندآوری، خرید مسکن، تحصیل و… برای کارگران به آرزو تبدیل شده است؛ در حالی که اگر کارگر نباشد، بازاری شکل نمی‌گیرد.»