محرومیت کارگران معدن روی گوجهر کرمان از حق تامین اجتماعی و امنیت شغلی

امروز پنجشنبه ۲۵ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران شاغل در معدن روی گوجهر در شهرستان راور از توابع استان کرمان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق ماهیانه و مطالبات صنفی دست از کار کشیدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کرمان نو، روز سه شنبه ۲۳ و چهارشنبه ۲۴ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران معدن روی گوجهر در شهرستان راور از توابع استان کرمان، در اعتراض به مشکلات صنفی و عدم پرداخت حقوق و معوقات مزدی این کارگران و محرومیت آنها از حق امنیت شغلی و ناکافی بودن میزان حقوق ماهیانه ضمن توقف انجام کار خواستار بررسی موضوع توسط مسئولان این واحد صنعتی و برآورده شدن مطالبات صنفی شان شدند.

یکی از این کارگران معترض در تشریح وضعیت خود گفت: “با ۲ فرزند، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرد. او از مخارج سنگین زندگی و این حقوق کم گله دارد. امنیت شغلی هم که مثل همیشه پازل گمشده زندگی کارگران است.”

اعتراضات مدنی و صنفی کارگران این معدن در حالی ادامه دارد که پیش از این افزایش حقوق کارگران این واحد صنعتی با مخالفت هیئت مدیره آن مواجه شد. همچنین رضا مصطفوی، مدیر عامل این واحد صنعتی مدعی شده که در این معدن هیچگونه مشکل اقتصادی در بین کارگران وجود ندارد.

مصطفوی در ادامه مدعی شده: “اگر حقوق کارگری پرداخت نشد از جیب خودم میدهم.”

لازم به ذکر است، حدود ۲۲۰ کارگر در این معدن مشغول به کار هستند. معدنی که از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴ در مقاطع زمانی مختلف تعطیل شده بود و ۵ مدیرعامل عوض کرده است.

فقر و محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضا کنندگان آن است بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک, مسکن, پوشاک و سایر موارد اقتصادی تامین اجتماعی تاکید کرده اما برخوردهایی از این دست با شهروندان ایران مصداق نقض حقوق بشر است.

همچنین در هدف سوم سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت به حق همه انسانها از برخورداری محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با شان و مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از تصویب این سند برای اجرا در پی مخالفت علی خامنه ای و اعلام وی با این جمله که « آقایان بدون اجازه ما سندی را امضا کردند » اجرای این سند معتبر بین المللی به طور کامل از دستور کار در ایران خارج و با آن به شدت مخالفت شد.