نشست تشکلات کارگری استان قزوین با حضور دبیرعالی کانون بازنشستگان کشور و نماینده مردم قزوین برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دبیر خانه کارگر قزوین در این نشست با تاکید بر اینکه یکی از جدیترین نگرانیهای قشر حقوقبگیر، عملکرد ضعیف دولت در نظارت بر قیمت کالاهای اساسی است، گفت: بالا رفتن روزانه و غیرمنطقی قیمتها در بازار بیانگر این است که متأسفانه دولت هیچ برنامه کنترلی و نظارتی در این زمینه ندارد.
عید علی کریمی افزود: بیبرنامگی دولت در مهار قیمتها درحالیست که ابزارهای کافی و عملیاتی زیادی برای مهار گرانی در دست دارد.
وی افزود: افزایش قیمتها در بازار مواد غذایی، لوازم خانگی، قطعات الکترونیکی، مسکن، خودرو، سکه و ارز با هیچ متغیر و شاخص اقتصادی همخوانی ندارد.
به گفته این فعال کارگری؛ نگاهی به جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت نرخها و تغییرات قیمتی در سبد معیشت خانوار طی فروردین ماه امسال نشان میدهد که نرخ تمامی اقلام پُرمصرف در سبد مصرفی خانوار ایرانی افزایش داشته و در عین حال هنوز دولت موفق به کنترل آن نشده است.
او گفت: وضوع کسری درآمدی خانوارهای ایرانی و شکاف عمیق بین درآمدها و مخارج، همواره در دهههای اخیر معیشت افراد را تحت تاثیر قرار داده و به نظر نمیرسد دولت در آینده نزدیک نیز اراده و یا توانی برای حل معضلات معیشتی مردم داشته باشد.
کریمی با بیان اینکه ناتوانی در تنظیم بازار و کنترل نرخها، سوءاستفادههای پی در پی برخی دلالان از نوسانات قیمتی، کسری درآمدی خانوار و ناتوانی دولت در تثبیت بازارها؛ چالشهای عمیقی را در اقتصاد ایران ایجاد کرده است در تحلیل خود از افزایش قیمت کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم در بازار گفت: ما باید برخی مسائل را ریشهای تحلیل کنیم. افزایش قیمت اجناس و کالاهای وارداتی به نزخ ارز و دلار مرتبط است و وقتی بازار دچار نوسان میشود قیمت این اجناس هم بالا وپایین میرود اما نکته مهم اینست که چرا مواد مصرفی وغیر مصرفی داخلی از حبوبات گرفته و تا مرغ و حتی کره و پنیر و دیگر موادغذایی که هیچ ربطی به ارز و دلار ندارند هر روز قیمتشان افزایش پیدا می کند.
دبیر خانه کارگر با بیان اینکه به نظر میرسد بازار اقتصادی کشور متولی ندارد، در ادامه تصریح کرد: متاسفانه وزارت صمت هم که مدتی بیوزیر بود مرتبا به جای تدبیر از مردم در خواست صبر وتحمل میکند. این در حالیست که مردم بویژه اقشار ضعیف جامعه زیر بیتدبیری برخی مسئولان لِه شدهاند. سوال ما از دولتمردان وزرا و مسئولان اقتصادی کشور این است که گزارشی از خدمات خود به مردم بگویند و اینکه چه اقدامی از سوی آنها برای ایجاد ثبات بازار صورت گرفته در عین حال از نمایندگان مجلس انقلابی درخواست داریم از این مسئولان بیکفایت دولت بازخواست کنند.
وی بیان کرد: به نظر میرسد بخش از گرانیهای اقلام مصرفی و غیر مصرفی به نظر غیر کارشناسانه برخی مسئولان از تریبون رسانهای ملی و سایر رسانه ها مرتبط است. هر زمانی یک مسئولی درباره کالای خاصی صحبت کرده فردای آن روز آن کالا یا نایاب شده و یا کمیاب میشود.
وی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح تامین اعتبار طرح «کالابرگ الکترونیک»، گفت: این طرح بخشی از اعتبار ۳۲ هزار میلیارد تومانی داده شده به سازمان را برداشت میکند.
او در این باره اضافه کرد: . طرحی توسط آقای حاج بابایی نماینده همدان پیشنهاد شده که میخواستند از جیب کارگران و بازنشستگان هزینه کنند، افزود: سازمان تأمین اجتماعی ایران، یک سازمان بیمهگر اجتماعی عمومی غیردولتی است بنابراین برداشت ۱۷ هزارمیلیارد تومان از منابع سازمان امکان پذیر نیست.
وی افزود: برخی نمایندگان با شعار حمایت از کارگر وارد مجلس میشوند. اما وقتی بر کرسی مجلس مینشینند به طور کل جامعه کارگری وبازنشسته را نه تنها فراموش میکنند بلکه در مقابل آنها طرح های ضد کارگری تصویب میکنند. خطاب ما به آقای حاج بابایی این است شما که با شعارانتخاباتی دفاع از حقوق مظلومین و مستضعفین وارد مجلس شده اید تا الان چه کاری برای آنها انجام دادهاید.
کریمی با اشاره به اینکه امعه کارگری به دولت امیدی ندارد و نمایندگان مجلس بجای دادن طرحهایی ضد کارگری طرحهای حمایتی خوبی در جهت رفاه و آسایش جامعه کارگری و بازنشستگان تصویب کنند، افزود: تامین اعتبارطرح «کالابرگ الکترونیک)از جیب بازنشستگان یعنی برداشت از جیب یک عده مستضعف برای تامین مایحتاج یک عده مستضعف دیگر. نمایندگان و مسئولان دولتی برای تامین منابع مالی این طرح یا باید بودجه تعریف کنند یا از منابع مالی تهیه کنند که هیچ آسیبی به کسی نزند.
دبیر خانه کارگر در ادامه سخنانش خطاب نمایندگان مجلس بویژه نماینده مردم قزوین در مجلس گفت؛ برای نجات طبقه کم درآمد وضعیف جامعه تا میتوانید صدایتان را درمجلس بلند کنید و نترسید. در شرایط فعلی اقتصاد کشور بسیاری از مردم بویژه در مناطق کارگرنشین قزوین از حداقلها محروم اند. برخی حتی توان خرید نان و پنیر خالی را ندارند.
وی در ادامه خواستار پیگیری اختصاص واریز سهم ۳ درصد دولت به حساب تامین اجتماعی در بودجه سال آینده شد و افزود: اگر این موضوع محقق شود ۳۶ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی کمک خواهد شد.
وی در ادامه خواستار اجرای کامل قانون الزام تامین اجتماعی شد و افزود: بیمارستانهای ملکی فعلی جوابگوی بیماران تحت پوشش نیست.
کریمی دربخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه برای جوان سازی کشور امروزه درموردفرزندآوری صحبتهای میشود، افزود: این موضوع مورد تایید است اما به نظر شما مسئولان جوانی که به علت بیکاری و یا نداشتن درآمد کافی حتی شرایط ازدواج ندارد چگونه میتواند فرزند داشته باشد.
تورم سرسامآور کام بازنشستگان را تلخ کرده است
در ادامه این جلسه محمداسدی، رئیس کانون بازنشستگان استان و دبیرعالی کانون بازنشستگان کشور با بیان اینکه خوشبختانه با تلاش مستمر گروههای بازنشستگان اعم از کانونها و فعالان مستقل، موضوع همسانسازی بازنشستگان تامین اجتماعی با مساعدت وزیر کار ومدیر عامل سازمان تامین اجتماعی انجام شد. اما شیرینی این اقدام به خاطر مهار نشدن تورم به کام بازنشستگان تلخ شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه اخیرا مجلس طرحی را برای «تامین کالاهای اساسی» در پیش گرفته که برای تامین بار مالی آن قصد دارند از منابع مالی همسانسازی بازنشستگان برداشت کنند، افزود: اگر مجلس می خواهد قدمی برای بازنشستگان تامین اجتماعی بردارد اولاً بجای پس گرفتن پول، کسری آن را بدهد دوماً همان مبلغی که برای اجرای همانندسازی به سایر صندوقها کمک کردهاند همان اندازه هم به صندوق تامین اجتمایی کمک کنند واجازه ندهند تبعیض بین صندوقها وبازنشستگان ایجادشود ویک وحدت رویه در افزایشها ایجاد کنند.
اسدی افزود: چگونه است که از منابع کشور برای همسان سازی به بعضی از صندوقهای بیمهای کمک میشود ولی برای تامین اجتماعی حتی راضی نیستند طلبش را بدهند که بتواند برابر تورم واقعی حقوق بازنشستگان خود را افزایش دهند. خواهشمندیم اجازه ندهید از این نوع تصمیمات گرفته شود.