خبرگزاری هرانا – حدود ۱۲۰ نفر از کارگران کارخانه پسماند اهواز، پس از گذشت سه ماه از بیکاری، از بلاتکلیفی وضعیت شغلی و عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، پس از گذشت سه ماه از بیکاری حدود ۱۲۰ کارگر کارخانه پسماند اهواز هنوز وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات کارگران بیکار شده مشخص نیست.
یکی از کارگران کارخانه پسماند اهواز گفت: “فعالیت این واحد جمعآوری وتفکیک زباله که در نزدیکی روستای “صفیره” در بخش غیزانیه واقع شده، از دهم تیر ماه سال جاری به دنبال برخی مشکلات از سوی پیمانکار متوقف شده و در نتیجه حدود ۱۲۰ کارگر شاغل در آن که ۶۰ نفر از آنها را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند، بیکار شده و وضعیت پرداخت مطالباتشان مشخص نیست”.
به گفته این کارگر؛ جدا از مشکلات چندین ماهه، اخیرا بخشی از کارخانه که محل استراحت کارگران است به دلایل نامعلومی در آتش سوخته است درحالیکه از اردیبهشت تا تیر ماه کارگران در کارخانه حضور مستمر نداشتند و بعد آن نیز به طور کل کارخانه را تعطیل کردهاند.
وی افزود: “ناتوانی مالی کارفرمای پیمانکاری در پرداخت مطالبات کارگران و هزینههای جاری کارخانه باعث شده بازگشایی مجدد این واحد پسماند زباله به تعویق بیفتد”.
به گفته این کارگر، بعد از برگزاری تجمعات مختلف در اهواز، مسئولان استانی و شهری اهواز وعده رسیدگی به وضعیت کارگران سایت صغیره را داده بودند اما با گذشت بیش از شش ماه بلاتکلیفی هنوز درخواست اشتغال و پرداخت همه معوقات مزدی و بیمهای کارگران برآورده نشده است.
وی با بیان اینکه تعدیلشدگان به دنبال وصول مطالبات خود و بازگشت به کار هستند، ادامه داد: “بیپولی و بیکاری این تعداد کارگر در اهواز مشکلات زیادی را دربرخواهد داشت”.
این کارگر با اشاره به اینکه جدا از ۱۲۰ کارگر تعدیلی در سایت صغیره اهواز، تعداد زیادی از افرادی که به عنوان راننده و کارگر جمع آوری زباله درخارج از این کارخانه با این واحد همکاری دارند، با مشکل روبرو شدهاند، در ادامه افزود: “آخرین وعدهای که برای بازگشایی کارخانه از سوی مسئولان به ما داده شده بود روز ۲۸ مهر ماه بود که درست همان روز کارخانه دچار آتشسوزی شد”.
یکی دیگر از کارگران در این خصوص گفت: “کارفرمای شرکت پیمانکاری اعتنایی به خواسته بازگشت بهکار کارگران بیکار شده و وضعیت پرداخت مطالبات آنها ندارد، با این حال با میانجیگری مسئولان استانی و شهری درخواست داریم هر چه سریعتر این واحد پسماند زباله راهاندازی شود و تصمیم جدی برای پرداخت مطالبات هفت ماه کارگران گرفته شود تا کارگران از بلاتکلیفی خارج شوند”.
او با بیان اینکه اکثر زنانی که در این سایت مشغولند، سرپرست خانوار هستند و در بدترین شرایط ممکن در بین زبالهها مشغول کارند، افزود: “بیکاری در این شرایط اقتصادی، زندگی خانوادگی ما را زمین میزند؛ در شرایطیکه با وجود اشتغال، هزینههای زندگی تامین نمیشود، چگونه میتوانیم خانواده خود را در زمان بیکاری مدیریت کنیم؟!”