معوقات مزدی کارگران ابنیه فنی ناحیه لرستان و طرح انتقال آب دشت سیستان

کارگران ابنیه فنی ناحیه لرستان و کارگران طرح انتقال آب دشت سیستان به ترتیب دستکم ۲ و ۶ ماه حقوق معوقه طلب دارند.

 به نقل از ایلنا، منابع کارگری در راه‌آهن لرستان از پایین بودن نقدینگی در این واحد ریلی و افزایش معوقات مزدی حدود ۳۰۰ کارگر شاغل در خطوط ابنیه فنی راه‌آهن ناحیه لرستان خبر دادند.

کارگران گفتند: “پرداخت مطالبات مزدی کارگران در مرداد و شهریور ماه سال جاری به تاخیر افتاده است و نیمی از حقوق تیرماه خود را نیز دریافت نکرده‌ایم”.

آنها افزودند: “در نتیجه بی‌توجهی کارفرما به پرداخت مطالبات مزدی‌مان دست به اعتراض صنفی زدیم که درنهایت کارفرما یک ماه از معوقات بیمه‌ای ما را پرداخت کرد اما در زمینه پرداخت دستمزد به کارگران هیچ اقدامی صورت نداد”.

به گفته این کارگران؛ پرداخت حق بیمه مرداد و شهریور ماه آنها نیز به تاخیر افتاده بود که سرانجام روز شنبه هفته جاری (۱۹ مهر ماه) پیمانکار یک ماه را به تامین اجتماعی واریز کرد.

این کارگران عنوان کردند: “چند سال است کارفرما از حقوق ماهانه ما مبالغی را بابت حق بیمه تکمیلی کسر می‌کند اما به دلیل آنچه واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه‌گر عنوان می‌شود، ما امکان استفاده از خدمات بیمه تکمیلی را در مراکز درمانی نداریم”.

آنها گفتند: “حدود دو سال است حق لباس و کفش به ما داده نمی‌شود و ما ناچاریم برای تهیه آن از جیب خود هزینه کنیم”.

طبق اظهارات آنها، کارگران بارها از مسئولان راه‌آهن کشور درخواست کرده‌اند که پیگیر حقوق معوقه و سایر مشکلاتشان باشند ولی هنوز اتفاقی نیفتاده است.

معوقات مزدی کارگران طرح انتقال آب دشت سیستان

به گزارش ایلنا، مطالبات مزدی کارگران طرح انتقال آب با لوله به مزارع دشت سیستان در شش ماه گذشته پرداخت نشده‌ است. در عین حال عیدی و پاداش پایان سال ۹۸ این کارگران نیز پرداخت نشده است.

بر اساس این گزارش، کارگران طرح انتقال آب با لوله به مزارع دشت سیستان، در ادامه روند بی‌توجهی کارفرمایان به پرداخت مطالبات کارگران، آنها تاکنون چند بار به‌ عدم پرداخت حقوق و مزایای خود اعتراض کرده‌اند.

این منابع کارگری با بیان اینکه طرح آبیاری دشت سیستان به طرح ۴۶ هزار هکتاری معروف است و کارگران آن تحت مسئولیت چند پیمانکار خصوصی و دولتی مشغول به کار هستند، عنوان کردند: “پرداخت نشدن دستمزد در ماه‌های گذشته مشکلات بسیاری را برای شمار زیادی از کارگران و خانواده‌هایشان به وجود آورده‌ است”.

آن ها افزودند: “همچنین تعدادی از همکاران به مرور از دی ماه ۹۸ تا پایان تیرماه ۹۹ به دنبال اتمام تدریجی طرح بیکار شده‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند مطالبات خود را دریافت کنند”.

این کارگران گفتند: “از بهمن ماه سال ۹۸ تا پایان تیر ماه حق‌الزحمه‌ای دریافت نکرده‌ایم و برای پیگیری مطالباتمان نامه‌ای خطاب به دادستان شهرستان زابل نوشته‌ایم”.

آن ها در ادامه اعلام کردند: “جدا از کارگران، بسیاری از کشاورزان محلی نیز اجرای این طرح را غیرکارشناسانه می‌دانند چراکه باوجود عبور لوله آبرسانی این طرح از زمین‌های کشاورزی‌شان، زمین‌های کشاورزی آنها از این آب بی‌بهره‌اند”.