اخراج حدود ۲۰۰ کارگر فضای سبز شهرداری زنجان/ اخراج ۲۲ کارگر فضای سبز شهرداری اهواز

 حدود ۲۰۰ کارگر فضای سبز شهرداری زنجان در یک ماه گذشته از محل کار خود اخراج شدند. بنابر خبری دیگر طی چند ماه گذشته ۲۲ کارگر پیمانی فضای سبز شهرداری اهواز نیز از ادامه فعالیت در محل کار خود محروم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایلنا، حدود ۲۰۰ کارگر فضای سبز شهرداری زنجان در یک ماه گذشته اخراج شدند.

این کارگران اظهار داشتند: “مجموعه شهرداری زنجان حدود ۳ هزار کارگر و کارمند دارد. از این تعداد حدود ۷۱۹ نفر در بخش فضای سبز با عنوان فصلی دائمی و غیردائمی مشغول کارند. کارگران فصلی و غیردائمی در بهار هر سال فعالیت خود را در مناطق چهارگانه فضای سبز شهر زنجان با مسئولیت مستقیم شهرداری شروع کرده و تا شروع فصل سرما به همکاری خود با شهرداری ادامه می‌دهند”.

آنها اظهار داشتند: “مدیران شهری با این استدلال که فصل سرما کار کمتری داریم مانع از فعالیت کارگران فصلی می‌شوند و به قرارداد کاری کارگران فصلی غیردائمی خاتمه می‌دهند. این در حالی است که کارگران فصلی دائمی به فعالیت خود حتی در سرمای زمستان ادامه می‌دهند”.

گفته می‌شود؛ تعدای از این کارگران ۱۷ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند.

کارگران فضای سبز شهرداری زنجان در خاتمه خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود و برخورداری از قراردادهای دائمی کار هستند که تا حدودی تضمین‌کننده امنیت شغلی آن‌هاست.

لازم به ذکر است، روز چهارشنبه ۲ مهر ۹۹، شماری از کارگران اخراج شده فضای سبز شهرداری زنجان در مقابل ساختمان استانداری زنجان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

اخراج کارگران فضای سبز شهرداری اهواز و تداوم بیکاری آنها

به گزارش عصر جنوب، طی چند ماه اخیر ۲۲ کارگر فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز از محل کار خود اخراج شدند.

پایان خرداد ماه سال جاری، ۲۲ نفر از کارگران فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری در پروژه «کمربند سبز» مشغول کار هستند به دلیل عدم نیاز تعدیل شدند. کارگران از زمان اخراج تاکنون پیگیر بازگشت به‌کار خود هستند.

یکی از کارگران بیکار شده شهرداری منطقه دو اهواز در تشریح مشکلات خود گفت: “حدود ۴۰ نفر در پروژه کمربند سبز اهواز تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کار هستیم که از این تعداد ۲۲ نفرمان از ابتدای تیر ماه سال جاری به دلیل عدم نیاز از سوی پیمانکار بیکار شده‌ایم”.

او گفت: “میانگین سوابق کار ما کارگران بیکار شده حدود ۸ سال است و در زمان تعدیل؛ دو ماه مزد و ۴ ماه حق بیمه پرداخت نشده، طلبکار بودیم”.

به گفته این کارگر، کارفرمای شرکت پیمانکاری می‌گوید باتوجه به شرایطی که در شهرداری داریم به این تعداد نیروی کار نیاز نداریم و امکان بازگشت به کار کارگران تعدیلی فعلا وجود ندارد.

طبق اظهارات وی؛ باتوجه به اینکه شهرداری منطقه دو اهواز پیگیر مشکلات کارگران بیکار شده نبود، چاره‌ای جز مطرح کردن مشکلاتشان با مقامات بالادستی را نداشتیم بنابراین ناچار به برگزاری تجمع اعتراضی شدیم و در روزهای مختلف دست به اعتراض صنفی زدیم. آخرین تجمع ما در مقابل ساختمان استانداری، شهرداری و شورای شهر اهواز انجام شد که نتیجه‌ای دربرنداشت.

به گفته وی؛ مسئولان شهرداری منطقه دو اهواز مدعی‌اند که هیچ مسئولیتی در قبال کارگران پیمانی «کمربند سبز» ندارند به همین دلیل جدا از موضوع تعدیل اخیر، پیگیر مطالبات مزدی و بیمه‌ای ما نیز نیستند.

یکی دیگر از کارگران بیکار شده پروژه کمربند سبز اهواز درخصوص پیگیری‌های قانونی خود و همکارانش گفت: “تعدیل ما به صورت شفاهی انجام شده اما نامه ترک کار به ما نداده‌اند به همین دلیل از آن تاریخ تاکنون در وضعیت بلاتکلیف قرار داریم و امیدواریم مجددا کارفرما ما را به کار سابق‌مان بازگرداند و به همین دلیل هنوز شکایتی را در اداره کار ثبت نکرده‌ایم”.

به گفته وی؛ کارگران پیمانی کمربند سبز در سه ماهی که بیکار شده‌اند در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کرده‌اند اما به دلیل شرایط سنی که دارند تا این لحظه هیچ کاری برای آنها پیدا نشده است.

این کارگر شهرداری منطقه دو اهواز مدعی شد؛ “یکی از دلایل تضییع حقوق کارگران شهرداری‌ها شانه خالی کردن پیمانکاران از زیر بار مسئولیت است. آنها بدون پرداخت مطالبات‌مان ما را هر زمان که دلشان بخواهد از کار بیکار می‌کنند و بدین ترتیب امنیت شغلی و معیشتی ما و خانواده‌هایمان به خطر می‌افتد”.

او گفت: “اخیرا شهرداری پیمانکار کمربند سبز را بدون تصفیه حساب با کارگران تغییر داده و جدا از آن شنیده شده پیمانکار جدید نیز قصد تعدیل شمار دیگری از همکاران فضای سبز را دارد”.

به گفته این کارگر، کارگران تعدیلی وضعیت‌شان مشخص نیست و به‌رغم همه مشکلات هنوز تحت پوشش بیمه بیکاری قرار نگرفته‌اند. آنها نگران هستند با ادامه این وضعیت نتوانند برای مدت زیادی بدون درآمد زندگی کنند.

در این زمینه سعید جهانگیری، ناظر عالی کمربند سبز اهواز با تایید ادعای کارگران فضای سبز گفت: “پیگیر بازگشت به کار کارگران تعدیلی کمربند سبز هستم”.

جهانگیری با بیان اینکه پروژه کمربند سبز از سالها پیش با هدف بیابان‌زدایی و مقابله با ریزگردها در شهر اهواز ایجاد شده است، افزود: “بخش زیادی از درختان منطقه کمربند سبز بعد از گذشت ۴ تا ۵ سال به اندازه‌ای ارتفاع یافته‌اند که نیاز به نگهداری و مراقبت ندارند. به همین دلیل پیمانکار مربوطه اقدام به کاهش نیروی کار کرده است”.

ناظر عالی کمربند سبز اهواز گفت: “پیمانکار این پروژه اخیرا تغییر کرده و هنوز شروع به کار نکرده است. کارگران باید تحمل کنند. به محض آغاز کار پیمانکار جدید، نیمی از کارگران تعدیلی به کارشان بازخواهند گشت و برای مابقی کارگران باید تصمیم‌گیری کنیم و در نهایت در سایر پروژه‌ها به کار گرفته می‌شوند”.

وی افزود: “در حال حاضر فاز دو پروژه کمربند سبز اهواز برای اجرا نیازمند تامین اعتبار است. و در صورت شروع به کار از کارگران تعدیلی در اجرای این پروژه استفاده می‌کنیم”.