دستکم ۲ تجمع اعتراضی برگزار شد

طی روزهای گذشته و امروز یکشنبه ۳۰ شهریورماه، شماری از کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان در مقابل دفتر مرکزی این پالایشگاه و جمعی از مربیان اداره امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در مقابل فرمانداری این شهرستان، با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایلنا، امروز یکشنبه ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۹، شماری از کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان، با تجمع مقابل دفتر مرکزی این پالایشگاه خواستار اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل خود شدند.

بر اساس این گزارش، بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران واحدهای “حمل ونقل”، “استیج بند”، “طناب بند” و شماری دیگر از کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان نسبت به رویه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل خود اعتراض کردند.

به گفته کارگران یکسان‌سازی حقوق تا به حال در بین کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان اعمال نشده است و این مسئله باعث شده افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این واحد نفتی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آن‌ها نباشد.

این کارگران عنوان کردند: “در مجموع حدود ۱۶۰ کارگر در بخش حمل ونقل و بیش از ۴۰ کارگر در بخش استیج بند و حدود ۵۰ نفر نیز در واحد طناب بند پالایشگاه تحت مسئولیت چند پیمانکار مشغول کارند که به رویه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل خود در این واحد پالایشگاهی که اخیرا در حال انجام است، اعتراض دارند”.

آن‌ها افزودند: “پیش از این در سالهای گذشته چند تجمع اعتراضی به ‌عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در محوطه مجتمع انجام داده‌ایم که در نتیجه آن مدیریت وعده رسیدگی به مشکلات را داد. در نهایت نمایندگانی از وزارت نفت و اداره کار و نمایندگانی از کارگران به اجرای طرحی برای طبقه‌بندی مشاغل کارگران پیمانکاری موافقت کرده‌اند که کارگاه محور نبوده بلکه بدون کارشناسی انجام شده و طرحی کلی است”.

کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان در این خصوص گفتند: “در این طرح طبقه‌بندی مشاغل؛ کارگران پالایشگاه آبادان را به دو دسته ستادی و عملیاتی تقسیم کرده‌اند که قرار شده به کارگران عملیاتی در این طرح ۹۰ درصد مزایای فوق‌العاده شغل تعلق بگیرد در عین حال برای کارگران ستادی و پشتیبان نیز ۷۰ درصد (فوق‌العاده شغل) در نظر گرفته‌اند”.

آن ها ادامه دادند: “بخش دیگری از ناراحتی کارگران این است که در اجرای این طرح به کارگران واحدهای حمل ونقل، استیج بند، بنا و نقاش کوره برج‌ها، طناب بندها و نیروهای تعمیرات که پیش از این نیروهای عملیاتی به حساب می‌آمدند را ستادی محسوب کرده‌اند تا فوق‌العاده شغل کمتری بپردازند”.

کارگران با بیان اینکه همچنین در این طرح آیتم‌های فوق العاده شغل از پایه به کارگران مورد نظرپرداخت می‌شود و به آن سنوات خدمت تعلق نمی‌گیرد، عنوان کردند: “اجرای این طرح اساسا اشتباه است و به جای اینکه کارگاه محور باشد کلی نوشته شده و سلیقه‌ای است. به عنوان نمونه در این طرح به راننده جرثقیل تناژ بالا با یک منشی دفتری پایه حقوق یکی داده‌اند. به منشی دفتری گروه ۱۲ داده شده در عین حال به راننده‌های جرثقیل ۱۰۰ تنی گروه ۱۲، راننده جرثقیل ۸۰ تنی گروه ۱۱، به راننده جرثقیل ۳۰ تنی هم گروه ۱۰ داده‌اند و… همینطو برای سایر کارگران واحد‌های مختلف اینگونه است”.

کارگران همچنین با اشاره به اینکه یکی دیگر از موارد اعتراض این است که بدون ارزش‌یابی شغلی می‌خواهند طرح را اجرا کنند، در ادامه افزودند: “این درحالیست که نمایندگان کارگری حاضر در جلسات تصمیم‌گیری اجرای این طرح از طرف مسئولان سیاسی و نمایندگان مجلس معرفی شده‌اند”.

تجمع مربیان اداره امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

به گزارش کبنا نیوز، جمعه ۲۸ شهریورماه ۱۳۹۹، جمعی از مربیان اداره امور ورزش شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

این مربیان خواستار رسیدگی به مطالبات مزدی و بلاتکلیفی وضعیت شغلی خود شدند.

مربیان در این خصوص گفتند: “با وجود ساختار و ثبت در سامانه ساپنا به عنوان ارکان ثالث مستمر دریافتی مربیانی که غالباً بالای ۱۰ سال سابقه کاری و بعضاً تحصیلات آکادمیک هستند به یک میلیون و چهارصد هزارتومان هم نمی‌رسد، ما مربیان ورزشی عمرمان را در صنعت نفت گذراندیم”.

آن ها افزودند: “در قرارداد نیروهای ارکان ثالث شرکت نفت، موضوعی به عنوان نیروهای کار ساعتی تعریف نشده است و ساختار برای مربیان حقوق تمام وقت دیده شده ولی ساعتی پرداخت شده است”.