به گزارش خبرنگار ایلنا، اسعد صالحی (مشاور کانون عالی انجمنهای کارگری کشور) عنوان کرد: به دنبال شیوع کرونا کارگران ساختمانی با مشکلات ویژهای مواجه شدند و بیش از گذشته ضعفهای بیمه کارگران ساحتمانی مشخص شد.
او ادامه داد: الزام به ۳۵ سال بیمهپردازی و همچنین نبود این امکان که کارگران ساختمانی بتوانند حق بیمه بیکاری و سختی کار را بپردازند، از عمده مشکلات این بیمه است.
رئیسی انجمن صنفی برقکاران ساختمانی کرمانشاه گفت: ریشه بسیاری از مشکلات بیمهای کارگران ساختمانیعدم تعیین مزد هماهنگ برای کارگرانی است که تخصصهای مختلف دارند. در واقع، هر جا مزد به گونهای تعیین و پرداخت میشود، حال آنکه لازم است تعیین مزدی مثلا برای گچکار، کاشیکاری، کارگر ساده و… وجود داشته باشد. اگر اینطور باشد میتوان به درستی مشاغل ساختمانی را درجهبندی کرد و دیگر در زمینه بیمهپردازی به درجهبندی بیفایده فعلی استناد نشود.
او با بیان اینکه کارگران ساختمانی دست به نقدترین بیمهپردازان سازمان تامین اجتماعی هستند، عنوان کرد: به دنبال شیوع کرونا که منجر به بیکاری یا کمکاری کارگران ساختمانی شد، هیچ کمکی به این قشر نشد. فقط خیران کمکهایی کردند. ما انتظار کمکهایی مثل وام یا بسته معیشتی هم نداریم، لااقل میشد کارگران را مشمول معافیت بیمهای کنند و بگویند برای یک سال حق بیمه را نپردازند.