طی روز گذشته و امروز یکشنبه ۲۶ مرداد، جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی در مقابل ساختمان استانداری قزوین، حدود ۶۰۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری شاغل در کارخانه فولاد جهانآرا خرمشهر در محدوده این کارخانه، عده ای از معلمان در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، کارگران نیشکر هفت تپه در شصت و سومین روز از اعتصابشان در مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش، تعدادی از شهروندان شهر چمران برای دومین روز متوالی در مقابل بیمارستان نفت ماهشهر، شماری از کارگران شاغل در پروژه های نفت و گاز شهرستان ایذه و گروهی از خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت شهر خودرو در مقابل هتل محل اقامت تیم فوتبال شهر خودرو واقع در شاهینشهر اصفهان، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، روز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۹، جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شغلی خود، در مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند.
کارگران معترض در این خصوص گفتند: “با گذشت ۵ ماه از تعطیلی این واحد تولیدی که به بهانه شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاد، مدیریت کنونی هنوز اقدامی در جهت بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران انجام نداده است. در حال حاضر ما حدود ۲۶ ماه معوقات مزدی طلبکاریم و مدیریت کارخانه هیچ برنامهای برای پرداخت آنها ندارد. مسئولان نیز واکنشی از خود نشان نمیدهند”.
به گفته یکی از کارگران، “در روزهای گذشته کارگران تلاش زیادی برای وصول مطالبات خود از مسئولان کردهاند اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است. در عین حال به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران، امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری برای کارگران نیز تا امروز محقق نشده است”.
وی با بیان اینکه کارگران در این کارخانه از سال ۹۵ تاکنون ۲۶ ماه مطالبات مزدی معوقه دارند و در حال حاضر ۱۳۶ کارگر با خانوادههایشان با مشکلات معیشتی روبرو هستند، افزود: “امیدواریم امروز که برای دهمین بار به استانداری آمدهایم مسئولان این نهاد دولتی صدای ما را بشنوند و فکری به حال ما کارگران کنتورسازی و خانوادههایمان بکنند. در میان ما، کارگرانی هستند که در پرداخت هزینههای جاری زندگی خود درماندهاند”.
تجمع کارگران کارخانه فولاد جهانآرا خرمشهر
به گزارش ایلنا، روز شنبه ۲۵ مردادماه ۱۳۹۹، حدود ۶۰۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری شاغل در کارخانه فولاد جهانآرا خرمشهر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در محدوده این کارخانه، تجمع کردند.
طبق اظهارات کارگران این واحد تولیدی؛ مسکوت ماندن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل باعث شده که درآمد مزدبگیران این کارخانه در حد و اندازه حداقلهای قانونی باقی بماند.
به گفته آنها؛ یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقهبندی مشاغل همسان شدن دستمزد کارگران قراردادی و پیمانی با کارگران رسمی است که به دلیل مشکلات مالی، قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارد.
به گفته این کارگران؛ مسئولان وزارت کار در مورد مسکوت ماندن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای کارگران شرکت فولاد شهیدجهانآرا خرمشهر پاسخگو نیستند و ظاهرا در این زمینه هیچ پافشاری ندارند. این در حالی است که در قانون کار بر الزامی بودن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در کارگاههای بالای ۵۰ نفر تاکید شده است.
آنها در ادامه با اشاره به «ماده ۵۰ قانون کار» گفتند: “بر اساس ماه ۵۰ قانون کار، وظیفهٔ پیگیری اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلتهای تعیین شده مشاغل کارگاههای خود را ارزیابی نکرده باشند، برعهدهٔ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
به گفته این کارگران؛ مسئولان وزارت کار در مورد مسکوت ماندن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای کارگران شرکت فولاد شهیدجهانآرا خرمشهر پاسخگو نیستند و ظاهرا در این زمینه هیچ پافشاری ندارند.
تجمع معلمان در مقابل مجلس شورای اسلامی
به گزارش ایکنا، امروز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۹، جمعی از معلمان در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت شغلی خود، در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
در این تجمع معلمان قرآن آموزش و پرورش، نیروهای حقالتدریس، قراردادی سالهای اخیر و خدماتی و نیروهای غیرانتفاعی حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، در سال ۱۳۹۱ آگهی رسمی برای استخدام پنج هزار مربی قرآن در تمامی استانها منتشر شد. این معلمان با عنوان قراردادی جذب شدند و در همان بدو جذب به آنها وعده داده شد که پس از سپری شدن کمترین مدت با آنها قرارداد بسته شود. اما هنوز پس از گذشت هشت سال شماری از معلمان به دلایل نامعلوم در بلاتکلیفی به سر میبرند.
یکی از این معلمان جذب شده در سال ۱۳۹۱، در این خصوص گفت: “جذب پنج هزار معلم از میان افراد توانمند از هر استان براساس ظرفیت در عرصه تدریس قرآن در دوران وزارت آقای حمیدرضا حاجیبابایی، که در حال حاضر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی است، انجام شد. افراد متقاضی پس از گزینش و سپری کردن روند اداری به عنوان مربی پرورشی با رویکرد فعالیت قرآنی وارد مدارس شدند”.
این معلم با ابراز گلایه از مسئولان مربوطه اظهار کرد: “در ابتدای جذب، مقرر بود پس از حداکثر یکسال، وضعیت پیمانی شدن ما معلوم شود و حتی دستورالعمل آموزش و پرورش مبنی بر جذب منتشر شد و برای چهار هزار و ۵۰۰ معلم تبدیل وضعیت صورت گرفت، اما به دلیلی نامعلوم معلمان چند استان از این امر جا ماندند”.
گزارش ایکنا حاکی است که این افراد هنوز به صورت قرارداد کار معین مشغول به خدمت هستند، اما معلمانی که با امتیاز پایینتر در توابع و روستاها و شهرستانها مشغولند، تبدیل وضعیت پیدا کردند. به گفته برخی از افراد حاضر در تجمع، در استان البرز معلمان نظرآباد، هشتگرد و اشتهارد، که جزو این طرح بودند، پیمانی شدهاند، اما معلمان ناحیه یک تا چهار شهر کرج هنوز در وضعیت قراردادی کارمعین فعالیت میکنند”.
در این گزارش آمده است، افراد تجمعکننده در برابر مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که حتی پس از ایام تعطیلات نوروز، اجرای رتبهبندی معلمان نیز شامل حال ما نشد و با وجود آنکه در آزمون رتبهبندی شرکت کردیم با وضعیت تأهل و حق عائلهمندی با مدرک کارشناسی، مبلغ دریافتی به حدود دو میلیون و هشتصد یا به سه میلیون تومان میرسد”.
شصت و سومین روز تجمع کارگران نیشکر هفت تپه
به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۹، کارگران نیشکر هفت تپه در شصت و سومین روز از اعتصابشان با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
معترضان اهم مطالبات خود را پرداخت معوقات مزدی، رسیدگی به وضعیت شغلی، تعیین تکلیف شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراج شده، ابطال واگذاری شرکت به بخش خصوصی و همچنین تمدید مهلت دفترچههای درمانی، عنوان کردهاند.
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.
تجمع تعدادی از شهروندان شهر چمران
به گزارش عصر جنوب، امروز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۹، تعدادی از شهروندان شهر چمران برای دومین روز متوالی در مقابل بیمارستان نفت ماهشهر دست به تجمع زدند.
این شهروندان علت اجتماع خود را اعتراض به استخدام کارگران غیربومی در بخش حراست و خدمات، عنوان کردند.
تجمع کارگران پروژه های نفت و گاز شهرستان ایذه
به گزارش عصر ایذه، روز شنبه ۲۵ مرداد ۹۹، جمعی از کارگران شاغل در پروژههای نفت و گاز شهرستان ایذه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، دست به تجمع زدند.
کارگران معترض که در سیزدهمین روز از اعتصابشان به سر میبرند، خواستار افزایش حقوق و مزایای ماهیانه خود هستند.
تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت شهر خودرو
به گزارش ایران اینترنشنال، روز شنبه ۲۵ مردادماه ۱۳۹۹، گروهی از خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت شهر خودرو در اعتراض به گرانی قیمتهای اعلام شده و عدم تحویل خودرو، در مقابل هتل محل اقامت تیم فوتبال شهر خودرو واقع در شاهینشهر اصفهان تجمع کردند.