دستکم ۱۳ تجمع اعتراضی برگزار شد

طی روز گذشته و امروز دوشنبه ۲۰ مردادماه، جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه در پنجاه و هفتمین روز از اعتصابشان در مقابل فرمانداری شهر شوش، شماری از گلخانه‌‌داران یاسوج در مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد، تعدادی از کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری خوی در مقابل ساختمان شورای شهر این شهرستان، گروهی از کارگران هپکو اراک برای هشتمین روز در محوطه کارخانه، عده‌ای از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز در مقابل ساختمان این شرکت، تنی چند از مال باختگان زمین‌های بسیج فاز سوم انعام در مقابل استانداری آذربایجان غربی و نیروهای شرکتی شاغل در حوزه بهداشت و درمان دستکم در هفت استان از جمله یزد، خوزستان، کرمان، مرکزی، لرستان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی در مقابل ساختمان استانداری‌ها با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹، کارگران نیشکر هفت تپه در پنجاه و هفتمین روز از اعتصابشان با تجمع در مقابل فرمانداری شهر شوش خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

معترضان اهم مطالبات خود را پرداخت معوقات مزدی، رسیدگی به وضعیت شغلی، تعیین تکلیف شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراج شده، ابطال واگذاری شرکت به بخش خصوصی و همچنین تمدید مهلت دفترچه‌های درمانی، عنوان کرده‌اند.

تجمع گلخانه ‌‌داران یاسوج

به گزارش کبنانیوز، امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹، شماری از گلخانه‌‌داران یاسوج در مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی مبنی بر اینکه «حذف معافیت سهم بیمه کارفرما مساوی است با تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران» خواستار پیگیری مسئولان و حمایت از تولیدکنندگان شدند.

یکی از تجمع کنندگان در اینباره گفت: “ما مشکل خرید مواد اولیه داریم. چرا مسئولان چاره اندیشی نمی‌کنند. تأمین اجتماعی نباید هزینه‌هایش را از گرده تولیدکنندگان تأمین کند. برای یک فیش برق، برق گلخانه را قطع می‌کنند. ما موتورهای تولید کشور هستیم اما متأسفانه عدم حمایت و همکاری از سوی مسئولان مشکلات ما را به ویژه در شرایط شیوع بیماری کرونا دوچندان کرده است”.

او افزود: “تسهیلات واحدهای آسیب دیده ناشی از کرونا را برای تولیدکنندگان در نظر گرفته‌اند اما باید هفت خوان رستم برای دریافت آن طی شود. آیا سزاوار است که من کار خودم را رها کنم، شبانه روز در بانک‌ها پرسه بزنم و نهایتاً ۳۰ میلیون تومان به من پرداخت کنند”.

تجمع کارگران شهرداری خوی

به گزارش آذرباخیش، امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹، جمعی از کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری خوی در مقابل ساختمان شورای شهر این شهرستان تجمع کردند.

به گفته این کارگران که از نواحی چهارگانه شهرداری خوی گردهم آمده‌اند، حقوق و مزایای آنان طی ۵ ماه گذشته پرداخت نشده است.

تجمع کارگران هپکو

به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹، جمعی از کارگران هپکو اراک برای هشتمین روز با تجمع در داخل محوطه شرکت، خواستار پاسخگویی مسئولان و رسیدگی به مطالباتشان شدند.

کارگران هپکو که دو ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند، مهم‌ترین خواسته‌ی خود را راه‌اندازی تولید و احیای رونق هپکو اعلام کرده و گفتند: “بیش از یک سال است که تیم مدیریتی سازمان خصوصی‌سازی در شرکت مستقر است اما هنوز تولید در حد صفر است”.

کارگران معترض افزودند: “دولت به جای پاسکاری هپکو، باید برای توانمندسازی این واحد صنعتی اقدام کند؛ واگذاری سهام به تامین اجتماعی نمی‌تواند مشکلات هپکو را مرتفع سازد؛ بلکه بیشتر به نگرانی‌ها دامن زده است”.

به گفته این کارگران، از آنجا که تیم مدیریتی جدید نتوانسته تولید را در کارخانه احیا کند، دولت باید به مسئولیت خود در قبال این واحد صنعتی عمل کند.

تجمع کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز

به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹، گروهی از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز در مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب خوزستان تجمع کردند.

یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: “شماری از مجموع ۳۰۰ کارگر شرکت آب و فاضلاب اهواز که به صورت قراردادی به عنوان موتورچی و پمپ‌چی آب در سطح شهر اهواز فعالیت می‌کنند، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود تجمع کردند. این ۳۰۰ کارگر دارای سوابق کاری ۱۰ تا ۱۵ساله هستند و هر ماه حقوق خود را به صورت علی ‌الحساب دریافت می‌کنند. در عین حال میزان دریافتی کارگران پیمانکاری به نسبت سایر کارگران قرار دادی به ویژه رسمی‌ها به صورت حداقلی پرداخت می‌شود”.

او با یادآوری اینکه این کارگران از سالها پیش به صورت پیمانکاری در آبفای اهواز مشغول کار بوده‌اند و در این مدت کوتاه که با کارگران آبفار ادغام شده‌اند، پیمانکاران از پرداخت تمامی حقوق قانونی آنها خودداری می‌کنند، افزود: “کارگران آبفای اهواز برخلاف نیروی کار رسمی و قرارداد مستقیم مجموعه آب و فاضلاب از مزایایی همانند اضافه‌کاری، پاداش و کارانه، بن‌، حق لباس و سایر خدمات عرفی محروم هستند”.

وی با بیان اینکه هیچ کدام از کارفرمایان شرکت‌های پیمانکاری پرداخت مطالبات حقوقی کارگران اداره آب و فاضلاب اهواز را برعهده نمی‌گیرند، گفت: “کارگران آبفای اهواز در تجمع امروز علاوه بر پیگیری مطالبات مزدی و بیمه‌ای خواستار تغییر وضعیت استخدامی خود از پیمانکاری به قرارداد مستقیم هستند”.

به گفته وی حق بیمه این کارگران نیز در ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.

تجمع مال‌باختگان زمین‌های بسیج فاز سوم انعام

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز یکشنبه ۱۹مرداد ۱۳۹۹، تنی چند از مال باختگان زمین‌های بسیج فاز سوم انعام در مقابل ساختمان استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند.

تجمع این شهروندان در اعتراض به تعیین تکلیف نشدن وضعیت مالکیت آنان بر زمین‎های خریداری شده و بی توجهی و عدم پاسخگویی و رسیدگی مسئولان شکل گرفته است.

تجمع اعتراضی نیروهای شرکتی بهداشت و درمان دستکم در هفت استان کشور

به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹، جمعی از نیروهای شرکتی شاغل در حوزه بهداشت و درمان دستکم در هفت نقطه کشور از جمله استان‌های یزد، خوزستان، کرمان، مرکزی، لرستان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی در مقابل ساختمان استانداری‌ها تجمع کردند.

بر اساس این گزارش، معترضان خواهان دخالت وزارت بهداشت برای حذف شرکت‌های پیمانکاری هستند؛ شرکت‌هایی که صرفا در چارچوب قانون کار پرداختی دارند؛ درحالیکه شاغلان رسمی حوزه بهداشت و درمان کشور چند برابر این میزان را از وزارت بهداشت دریافت می‌کنند.

در این گزارش آمده است که  حقوق یک نیروی شرکتی شاغل در حوزه بهداشت و درمان، به‌ طور معمول، ۲ تا ۳ میلیون تومان است؛ اما پرسنل پیمانی‌ و رسمی‌ به صورت تقریبی ۵ تا ۷ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند.

معترضان می‌گویند: “حتی اگر دانشگاه‌های علوم پزشکی مایل نیستند که وضعیت استخدامی ما را به پیمانی تبدیل کنند، حداقل می‌توانند قرارداد مستقیم منعقد کنند تا از زیر نظر شرکت‌ها خارج شویم”.

معترضان افزودند: “نیروی‌های شرکتی از امتیازاتی مانند ۵۰ درصد امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری و فوق‌العاده ویژه محروم هستند؛ درحالی‌که نیروهای رسمی این امتیازات را به راحتی کسب می‌کنند که در نتیجه افزایش مناسبی را در حقوق خود شاهد هستند”.

آن‌ها با اشاره به در پیش بودن آزمون استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای استخدام ۲ هزار و ۲۰۰ نیروی قراردادی، افزودند: “این وزارتخانه قصد دارد که هزاران نفر را در قالب نیروی قراردادی جذب کند. همچنین صدور مجوز استخدام پیمانی ۳ هزار نفر که در آزمون ۳۰ آبان ۹۸ شرکت کرده‌اند، در حال انجام است؛ با این حال تکلیف نیروهای شرکتی را روشن نمی‌کند”.

تجمع کنندگان می‌گویند که حتی در صورت شرکت در آزمون‌های استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هیچ امتیازی نسبت به نیروهای تازه ‌وارد که در آزمون ورودی نمره لازم را برای جذب کسب می‌کنند، ندارند و باید در یک رده با دیگر متقاضیان رقابت کنند.