خبرگزاری هرانا – روز گذشته و امروز پنجشنبه ۲ مردادماه، کارگران نیشکر هفت تپه در سی و نهمین روز از اعتصابشان در مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش، تعدادی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله مقابل فرهنگسرای مهدیه این شهر و گروهی از نمایندگان تعاونی های آبران سد دوستی در محل فرمانداری شهرستان سرخس با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، امروز پنجشنبه ۲ مردادماه ۱۳۹۹، کارگران نیشکر هفت تپه در سی و نهمین روز از اعتصابشان با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
معترضان اهم مطالبات خود را پرداخت معوقات مزدی، رسیدگی به وضعیت شغلی، تعیین تکلیف شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراج شده، ابطال واگذاری شرکت به بخش خصوصی و همچنین تمدید مهلت دفترچههای درمانی، عنوان کردهاند.
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.
تجمع کارگران شهرداری کوت عبدالله
به گزارش ایرنا، امروز پنجشنبه ۲ مردادماه ۱۳۹۹، تعدادی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله با تجمع مقابل فرهنگسرای مهدیه این شهر ضمن ابراز گلهمندی از بیتوجهی مسئولان، خواستار پرداخت حقوق و رسیدگی مطالبات خود شدند.
باقر قریشی یکی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله، با بیان اینکه حقوق اردیبهشت، خرداد و تیر کارگران شهرداری کوت عبدالله پرداخت نشده است گفت: “مدت هاست برای دریافت حقوق بدیهی خود تجمع می کنیم اما مسئولان توجهی به این مساله ندارند”.
وی افزود: “شهردار کوت عبدالله بیان کرده که حقوق اردیبهشت برخی کارگران به صورت علی الحساب پرداخت شده اما هیچکدام از کارگران حقوقی دریافت نکرده است”.
باقر قریشی ادامه داد: “شرایط کاری ما با وجود بیماری کرونا و گرمای خوزستان بسیار سخت است و حقوق ما کم است اما برای دریافت همین مبلغ ناچیز نیز باید چندماه صبر کنیم”.
این کارگر عنوان کرد: “بابت روزهایی که برای پیگیری مطالبات خود تجمع می کنیم پیمانکار از حقوق ما کسر می کند ضمن اینکه پیمانکار حاضر به ارایه فیش حقوقی نیست تا رقم دقیق حقوق یک کارگر فضای سبز مشخص نشود”.
تجمع نمایندگان تعاونی های آبران سد دوستی
به گزارش ایلنا، روز چهارشنبه ۱ مردادماه ۱۳۹۹، گروهی از نمایندگان تعاونی های آبران سد دوستی در اعتراض نسبت به افزایش آب بهای حق آبه سال جاری کشاورزی در محل فرمانداری تجمع و تقاضای دیدار با فرماندار را مطرح کردند.
غلامرضا لالوی، عضو شورای شهر سرخس به نمایندگی از سوی تعاونی ها با اشاره به وضعیت آبی سد دوستی گفت: “اعتراض امروز نمایندگان تعاونی های آبران نسبت به افزایش نرخ آب با توجه به اینکه در سال آبی ۹۸ – ۹۹ قیمت هر متر مکعب ۴۲۰ ریال تعیین و قرارداد بسته شده کاملا منطقی است چرا که چک و مدارک وصول حق آبه را پرداخت کرده و دیگر قادر نیستند اضافه بهای دیگری را برای زارعین توجیه کنند”.
وی با بیان اینکه قیمت فعلی قرار داد نسبت به سال آبی ۹۸ – ۹۷ تا ۲۰ درصد افزایش داشته افزود: “متاسفانه از سوی اداره منابع آب شهرستان به تعاونی ها موضوع افزایش بهای آب به بیش از ۷۶۰ ریال ابلاغ شده که با توجه به قرار داد بسته شده در ابتدای سال جاری زارعین زیر بار چنین افزایشی نخواهند رفت و این عمل تبعات ناخوشایندی در سالی که به جهش تولید تاکید شده خواهد داشت”.
غلامرضا لالوی با تاکید بر قانون توزیع عادلانه آب و انتظاری که مردم بعنوان کشاورزان پایاب سد دوستی در این نقطه صفر مرزی از حق آبه خود دارند، ادامه داد: “بالاخره این مردم که در پایین دست سد دوستی زندگی میکنند انتظاراتی دارند، با گذشت چندین دهه مردم از آب شرب و بخش صنعت برخوردار نیستند، قانون توزیع عادلانه آب طبق ماده ۱۸ و ۱۹ باید اجرایی و جزو مطالبات ما است بطوری که در این خصوص با وزارتخانه و شخص وزیر مکاتباتی را انجام داده ایم”.