امروز دوشنبه ۲۶ خرداد، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس در مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی واقع در تهران، شماری از کارگران اخراج شده فضای سبز منطقه ۲ شهرداری اهواز، در مقابل ورودی ساختمان شهرداری این شهر، گروهی از کارگران شرکت رامپکو (تلمبه خانه غرب کارون) در مقابل ساختمان استانداری خوزستان، تعدادی از پرسنل تعدیل شده مراکز جامع خدمات سلامت استان خوزستان، در مقابل ساختمان استانداری خوزستان، تنی چند از کارکنان قراردادی طرحی آبفا روستایی استان خوزستان در مقابل ساختمان این شرکت و شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در مقابل ساختمان مدیریت این مجتمع در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس، در مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی واقع در تهران، تجمع کردند.
تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود صورت گرفته است.
کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس، طی سالهای گذشته نیز بارها به وضعیت شغلیشان اعتراض کرده و با مراجعه به نهادهای دواتی متعدد خواستار رسیدگی به مطالبات خود شده بودند. اعتراض این کارگران از سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، شکل گرفت و با تغییر کارفرما در مردادماه سال گذشته شدت یافت. به گفته این کارگران، کارفرمای جدید قراردادهای کاری کارگران را لغو و آنها را مجبور کرد که با یک شرکت پیمانکاری مشغول به کار شوند. گفتنی است که در پی اجرای این تصمیم در سال گذشته دستکم پنجاه تن از کارگران معترض این شرکت تعدیل نیرو و اخراج شدند.
تبدیل وضعیت استخدامی کارگران از قراردادی به پیمان کاری که با واسطه گری یک شرکت ذینفع صورت میگیرد، موجب میشود که کارگران به صورت مستقیم با کارفرما طرف نباشند و در کنار عدم امنیت شغلی، نتوانند مطالبات و حقوق خود را پیگیری کنند.
تجمع کارگران فضای سبز شهرداری اهواز
به نقل از ایلنا، امروز دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹، شماری از کارگران اخراج شده فضای سبز منطقه ۲ شهرداری اهواز، در مقابل ورودی ساختمان شهرداری اهواز تجمعی اعتراضی برپا کردند.
بر اساس این گزارش، کارگران معترض گفتند که بعد از ۲ الی ۹ سال سابقه کاری بدون هیچ دلیلی از کار اخراج شدند و تقاضای بازگشت به کار را دارند.
تجمع کارگران شرکت رامپکو
به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹، گروهی از کارگران شرکت رامپکو (تلمبه خانه غرب کارون) که زیر مجموعه شرکت مهندسی توسعه نفت (متن) است، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، در مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.
یکی از کارگران اظهار کرد: “حدود هفت ماه حقوق معوقه داریم و سه ماه هیچ حقوقی به کارگران که نزدیک به ۸۰ نفر هستند پرداخت نشده است”.
او با بیان اینکه حدود ۱۰ ماه آشپزخانه شرکت تعطیل بوده و هیچ خدماتی به پرسنل نمیدهد، افزود: “نزدیک یکسال پول بیمه تکمیلی از حقوق کم میشده ولی هیچ سابقهای برای ما لحاظ نشد”.
کارگر معترض میگوید: “در گذشته قراردادها سه ماهه بود ولی در حال حاضر بهصورت یکماهه بسته میشود. شرکت رامپکو نماینده کارگری نداشته و بازرسی نیز از اداره کار برای بررسی وضعیت کارکنان مراجعه نمیکند”.
تجمع پرسنل تعدیل شده مراکز جامع خدمات سلامت استان خوزستان
به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹، تعدادی از پرسنل تعدیل شده مراکز جامع خدمات سلامت استان خوزستان، در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات خود شدند.
یکی از معترضین گفت: “سال ۹۴ حدود ۶۰ نفر از طریق آزمون طرح تحول نظام سلامت به استخدام علوم پزشکی درآمده و در مراکز جامع خدمات سلامت استان بهعنوان مدیر اجرایی مشغول به کار شدند که در آغاز ۶۰ نفر به استخدام درآمدند و بهتدریج ۲۵ نفر از ما تعدیل شدند، و در سال ۹۷ نیز اقدام به تعدیل مابقی نیروها کردند که با پیگیری شورای تأمین استان مجدداً یکسال دیگر به کار گرفته شدیم”.
وی افزود: “ابتدای سال ۹۸ سیدی مهدی حسینی زاده سرپرست وقت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام کرد شما نیروهای مازاد هستید و بودجهای برای پرداخت حقوق شما نداریم و اقدام به اخراج ما کردند و بعدها گفتند باید بهعنوان نماینده پیمانکار شرکت آرش نوین پل دختر مشغول به کار شوید که در این صورت بعد از سه ماه دوباره به کار بازمیگردید”.
این شخص معترض تشریح کرد: “بعد از سه ماه یعنی شهریور ۹۸ پیمانکار را برکنار کردند درصورتیکه تیرماه همان سال با پیمانکار دیگری قرارداد بسته بودند”.
او بیان میکند: “بعد از برکناری پیمانکار قدیمی و روی کار آمدن فردی جدید اقدام به اخراج ۳۵ نفر باقیمانده پرسنل مراکز جامع خدمات کردند. این در حالی بود که پیمانکار میگفت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شما را اخراج کرده و معاونت بهداشت نیز درست خلاف این حرف را میزد”.
وی یادآور میشود: “سال گذشته گروهی روانشناس را نیز اخراج کردند ولی بعد از مدتی در بخش پذیرش مراکز مختلف مشغول به کار شدند ولی وضعیت پرسنل مراکز جامع خدمات سلامت بلاتکلیف مانده است”.
تجمع کارکنان قراردادی طرحی آبفا روستایی استان خوزستان
به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹، جمعی از کارکنان قراردادی طرحی آبفا روستایی استان خوزستان نسبت به معوقات مزدی و بیمهای خود، در مقابل ساختمان این شرکت تجمع اعتراضی برپا کردند.
بر اساس این گزارش، کارکنان «قرارداد طرحی» جدا از بحث معوقات مزدی از یکپارچگی شرکتهای حوزه آبفا انتقاد دارند.
یکی از کارگران گفت: “طی ماههای گذشته شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان با شرکت آب و فاضلاب اهواز و شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان ادغام شدهاند که در نتیجه آن ما بلاتکلیف شدهایم”.
به گفته این کارگران به واسطه طرح یکپارچهسازی میزان عقبافتادگی حقوق آنها به حدود ۶ ماه رسیده و حق سنوات سالیانه آنها از سال ۹۵ تاکنون پرداخت نشده است.
تجمع کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه
به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل ساختمان مدیریت این مجتمع تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، کارگران معترض از میان کارگران رسمی، قراردادی و روزمزدی شاغل بخش صنعت و کشاورزی این مجتمع بودند.
این کارگران دو ماه دستمزد معوقه سال جاری خود را طلبکارند و کارفرما هنوز به وعدههایی که در پرداخت به موقع مطالبات کارگران به آنها داده بود، عمل نکرده است.
کارگران گفتند: “حذف مزایای عرفی از دیگر دلایل اعتراض ما است”.
آنها همچنین تاکید کردند: “چند سال است که مالکیت مجتمع نیشکر هفت تپه پرداخت برخی مزایای عرفی و قانونی کارگران را کم یا متوقف کرده است”.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
طبق اظهارات آنها؛ “گروهی از کارگران این واحد آماده بازنشسته شدن از طریق قانون مشاغل سخت و زیانآور هستند و تعدادی دیگر که ماههای پایانی سال گذشته بازنشسته شدهاند، هنوز موفق به دریافت مطالبات سنواتی خود نشدهاند”.