نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، از اخراج ۲۰۰ کارگر شرکت اگزوز خودروی خراسان، خبر داد و گفت که “مدیر این شرکت به دنبال ورشکستگی اگزوز خودرو خراسان است تا بتواند مجدد از دولت تسهیلات دریافت کند”.
به نقل از بورس نیوز، هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور از اخراج ۲۰۰ کارگر شرکت اگزوز خودروی خراسان، خبر داد.
وی با اشاره به مشکلات شرکت اگزوز خودروی خراسان، گفت: “شرکت قطعات اتومبیل ایران در سال ۱۳۴۳ به نام شرکت صنعتی رضا تاسیس و در خراسان به ثبت رسید؛ اگزوز خودروی خراسان نیشابور، الکتریک خودرو شرق، قطعات محوری خراسان و شرکت کابل خودرو سبزوار از جمله شرکت های زیرمجموعه این قطعهسازی است”.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اگزوز خودرو خراسان ۲۰۰ کارگر خود را اخراج کرده است، تاکید کرد: “مدیر این شرکت یعنی آقای مونسان، به دنبال ورشکستگی اگزوز خودرو خراسان است تا بتواند مجدد از دولت تسهیلات دریافت کند. آنها به ورشکستگی این کارخانه اهمیتی نمیدهند چراکه هیات مدیره، مدیرعامل و حراست بومی منطقه و دلسوز نیستند؛ شرکت اگزوز خودرو ۵۰۰ کارگر داشت که با اخراج ۲۰۰ کارگر، تنها ۳۰۰ نفر دیگر باقی ماندهاند”.
نماینده مردم نیشابور، فیروزه در مجلس افزود: “پس از ۶ ماه که آقای روحانی رئیس جمهور شدند شرکت قطعات ایران به آقای مونسان واگذار شد که متأسفانه این موضوع آینده شرکت اگزوز خودروی خراسان را به تزلزل کشاند”.
وی بیان کرد: “شرکت اگزوز خودروی خراسان از زمان تاسیس، کاتالیست (فیلتری که در اگزور خودرو قرار دارد) را از خارج وارد کرده و پس از اجرای مراحل فنی مانند لحیم کاری در تولید اگزوز استفاده میکرد. از آنجایی که سود این شرکت در گرو واردات کاتالیست بود هیات مدیره شرکت اگزوز خودرو در سال ۸۸ مصوب کرد که کارخانه کاتالیست با ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات در نیشابور تاسیس شود این در حالی است که به دلیل لابیهای آقای مونسان کارخانه تولید کاتالیست از نیشابور به قم منتقل شد”.
چنارانی با بیان اینکه باید گردش مالی اگزوز خودرو خراسان را پیش از ورود خانواده مونسان به این شرکت مشخص کرد، خاطرنشان کرد: “چگونه با ورود مونسانها به این شرکت، مشکلات روز به روز افرایش پیدا کرد؛ مدیرعامل اگزوز خودرو خراسان در قم نیز سرپرست است. مدیرعامل پروازی نمیتواند به درستی به وظایف خود عمل کند”.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: “مشکلات موجود در اگزوز خودرو خراسان با هیچ راهکاری حل نخواهد شد مگر اینکه کارخانه کاتالیست به مصوبه هیات مدیره خود بازگردد و اگر کارخانه تولید کاتالیست به نیشابور باز نمیگردد مجوزی دیگری برای تاسیس کارخانه جدید در نیشابور صادر شود؛ وزیر صنعت باید به این موضوع رسیدگی کند.
لازم به ذکر است نماینده مردم نیشابور پیشتر نیز در گفتگو با خبرگزاری ایسنا از اخراج این کارگران خبر داده و گفته بود: “شرکت اگزوز خودروی خراسان هیأت مدیره در سال ۸۸ مصوب کردند که کارخانه کاتالیست با ۱۵ میلیارد وام در نیشابور تأسیس شود ولی با لابیهایی که این خاندان انجام دادند این کارخانه به قم منتقل شد، این موضوع موجب نارضایتیهای زیادی در جامعه کارگری شد. مدیر عامل شرکت نیشابور همزمان سرپرست شرکت مبدل خودرو نیز هم هستند”.