خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته و امروز، جمعی از اهالی روستای توکل آباد استان کرمان در مسیر جاده کهنوج به قلعه گنج، شماری از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله در مقابل ساختمان استانداری خوزستان، گروهی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، تعدادی از فروشندگان بازار روز در خیابان “یادگار امام” شهر قم، کارگران شرکت زغالسنگ کرمان ذر مقابل محل کار خود و تنی از ساکنین روستای گرکز خراسان شمالی در مقابل بخشداری جرگلان، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، جمعی از اهالی روستای توکل آباد به دلیل قطع شدن مکرر آب آشامیدنی، با مسدود کردن مسیر کهنوج به قلعه گنج دست به تجمع اعتراضی زندند.
به گفته اهالی ابن روستا “هیچ مسئولی پاسخگوی نیازهای اولیه ما نیست”.
یکی از ساکنین گفت: “هدف مردم از تجمع و بستن راه مواصلاتی کهنوج به قلعه گنج، رساندن صدای خود به مسئولین مربوطه است”.
در این گزارش آمده است، شهسواری، فرماندار شهرستان به همراه مدیران آب و فاضلاب در بین مردم حضور یافته و قول یک ماهه مبنی بر آبرسانی به روستای توکل آباد را به مردم داده است.
روستای توکل آباد (بنی تراتم) در ۱۰ کیلومتری شهرستان قلعه گنج در استان کرمان قرار دارد.
تجمع کارگران شهرداری کوتعبدالله
به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، حدود ۵۰ نفر از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز، تجمع کردند.
کارگران معترض در این خصوص گفتند: “از اسفند ماه سال گذشته حقوق نگرفتهایم و ضمن آنکه سنوات سال ۹۸ ما هم پرداخت نشده است”.
آنها افزودند: “سال گذشته (۹۸) چندین بار برای مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالباتمان در مقابل نهادهای مختلف دولتی استان دست به اعتراض صنفی زده بودیم”.
به گفته کارگران، “مطالبات مزدی حدود ۲۵۰ نفر از کارگران شاغل در بخش فضای سبز با احتساب نیمی از حقوق اردیبهشت ماه سال جاری، دو ماه و نیم به تاخیر افتاده است”.
یکی از کارگران معترض گفت: “در شرایط سخت گرمای هوا در سطح شهر مشغول کاریم و خواستهای جز دریافت حداقل بخشی از مطالباتمان را نداریم”.
تجمع آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در تهران
به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، گروهی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی از شهرها و استانهای مختلف در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، دست به تجمع زدند.
حاضران در تجمع خواستار لغو آزمون جذب هستند و گفتند که باید تبعیض میان آنها و گروههای دیگری که متقاضی ورود به دانشگاه فرهنگیان هستند، برچیده شود.
آموزش دهندگان با بیان اینکه بارها با مقامات مختلف و ازجمله نمایندگان مجلس در این رابطه تماس گرفتیم، افزودند: “در حالی که سالهاست به کار تدریس اشتغال داریم و همچنین تعدادی از ما به صورت حقالتدریسی در مدارس مشغول به کار هستیم، نباید نگران آزمون باشیم. ما خواستار برچیده شدن آزمون و ورود به دانشگاه فرهنگیان هستیم”.
معترضان با بیان اینکه برای سایر گروهها مثل سرباز معلمان آزمون را حذف کردهاند؛ ادامه دادند: “نباید در مورد آموزش دهندگان تبعیض روا بدارند؛ آموزش دهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کردهاند و استحقاق توجه بیشتر را دارند”.
تجمع فروشندگان بازارهای روز در قم
به گزارش صداوسیما، امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، تعدادی از فروشندگان بازار روز در اعتراض به تعطیلی ۷۵ روزه این بازارها در خیابان “یادگار امام” قم، تجمع کردند.
تجمع کنندگان در این رابطه گفتند: “در یک ماه گذشته علاوه بر برپایی تجمع اعتراضی مقابل استانداری و نامهنگاری با دستگاههای مربوطه برای بازگشایی روز بازارها، جوابی از سوی مسئولین دریافت نکردهایم”.
این افراد که عمده مشکلات خود را نداشتن درآمد، عقب افتادن اجاره منزل و اقساط وام، به رسمیت نشناختن این شغل و نداشتن بیمه تامین اجتماعی و بیکاری از سوی مسئولان دانستند.
بر اساس این گزارش، با گذشت ۷۵ روز از شیوع ویروس کرونا همچنان روز بازارهای استان قم تعطیل است و ۱۲۰۰ فروشنده آن بیکار هستند.
تجمع کارگران شرکت زغالسنگ کرمان
به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، حدود سه هزار و پانصد تن از کارگران شاغل در شرکت زغالسنگ کرمان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات صنفی خود، دست از کار کشیدند و ذر مقابل محل کار خود تجمع کردند.
کارگران معترض شرکت زغالسنگ کرمان در مورد تجمع امروز خود گفتند: “پس از برگزاری تجمع ۱ اردیبهشت ماه، مقامهای استان وعده دادند که تا ۱۰ اردیبهشت ماه به مشکلات کارگران رسیدگی میکنند. محقق نشدن این وعده و ملغی نشدن تصمیم واگذاری سهام شرکت زغالسنگ کرمان به بخش خصوصی موجب شد، که امروز هم دست از کار بکشیم”.
کارگران همچنین خواهان اجرای طرح طبقهبندی مشاغل با اعمال دقیق ضرائب سختی کار، افزایش دستمزد متناسب با عنوان شغلی و سابقه کار و پرداخت دیگر مزایای شغلی هستند.
کارگران شرکت زغالسنگ کرمان، افزودند: “برخی از ما با داشتن ۲۰ سال سابقه کار در زیر زمین، تنها ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دستمزد دریافت میکنیم. این میزان دستمزد با سختی مشاغل و خطرهایی که جان نیروی کار را تهدید میکند، منطبق نیست و باید متوقف شود”.
به گفته کارگران، “انتظار ما از مسئولان استان این است که ظرفیتهای انسانی شرکت زغال سنگ کرمان را به همین راحتی از دست ندهند و با تضمین حقوق صنفی آنها از به خطر افتادن معیشت و امنیت شغلی آنها جلوگیری کنند. اجرای قانون کمترین خواستهی تمام کارگران است”.
گفتنی است، پیشتر در اول اردیبهشت ماه نیز این کارگران در سه شهرستان راور، کوهبنان و زرند در اعتراض به تصمیم مدیران برای واگذاری سهام شرکت به بخش خصوصی، دست از کار کشیدند و مقابل دفاتر ائمه جمعه این سه شهرستان تجمع کرده بودند.
تجمع ساکنان روستای گرکز استان خراسان شمالی
به گزارش توهرا، روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹، جمعی از ساکنین روستای گرکز در استان خراسان شمالی در اعتراض به عدم دسترسی به امکانات شهری در مقابل بخشداری جرگلان تجمع کردند.
معترضان عدم دسترسی به گاز خانگی در کلاته آتاقورت بالا، مشکل نبود پل در رودخانه، عدم دسترسی به جاده آسفالت و عدم دسترسی به اینترنت را از جمله دلایل اعتراض خود عنوان کردند.
نوشته دستکم ۶ تجمع اعتراضی برگزار شد اولین بار در خبرگزاری هرانا پدیدار شد.