کارگران بخش تنظیف شهرداری خرم آباد یک ماه و کارگران شاغل در بخش فضای سبز شهرداری این شهرستان ۶ ماه عقب افتادگی حقوق دارند. همچنین کارگران شهرداری های استان کردستان که عموماً به صورت پارکبان، فضای سبز یا پاکبان مشغول به کار هستند، از سال گذشته تاکنون بخشی از دستمزدشان را دریافت نکرده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری، علی محمد صالحی نسب، عضو شورای شهر اسلامی خرمآباد از معوقات مزدی کارگران شاغل در شهرداری این شهرستان خبر داد.
علیمحمد صالحی نسب در این زمینه گفت: “مشکلات زیرساختی شهرداری در کنار محدودیتهای اقتصادی موجب عقبافتادگی حقوق کارگران شهرداری خرمآباد شده است. شورای شهر خرمآباد از آغاز فعالیت خود به دنبال حل این مشکل بوده است”.
عضو شورای شهر خرمآباد افزود: “در حال حاضر بدهی کارگران بخش تنظیف شهرداری تا پایان اسفند سال ۹۸ تسویه شده است و آنها فقط یک ماه عقب افتادگی حقوق دارند”.
صالحی نسب تصریح کرد: “با این وجود در حال حاضر کارگران فضای سبز شهرداری ۶ ماه عقب افتادگی حقوق دارند و ما با تمام تلاش به دنبال حل مشکل آنها هستیم”.
بر اساس این گزارش، در چند سال گذشته با واگذاری فعالیتهایی مانند نگهداری از فضای سبز و تنظیف شهرها به پیمانکاران، شاهد مشکلاتی در پرداخت حقوق این قشر زحمتکش بودهایم. این مشکل در شهرداری خرمآباد با توجه به تعداد زیاد نیروی مازاد و ناتوانی در جذب سرمایه و عوارض مردمی بیش از سایر استانها به چشم میخورد.
معوقات مزدی کارگران شهرداریهای استان کردستان
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران شهرداریهای استان کردستان ضمن انتقاد از تاخیرهای مکرر و عدم دریافت دستمزدشان، خواستار پرداخت منظم دستمزدها، و حق بیمه و همچنین دریافت تجهیزات ایمنی و وسایل بهداشتی شدند.
این کارگران پیمانکاری که عموماً به صورت پارکبان، فضای سبز یا پاکبان مشغول به کار هستند، کار خود را در دوران کرونا، «سخت» و بسیار خطرناک توصیف میکنند و میگویند: “علیرغم سختی کار، مطالبات مزدی ما را نمیپردازند. از مقامات استانی و کشوری درخواست داریم برای پرداخت معوقات مزدی کارگران شهرداریها اقدام کنند
این کارگران که از سال گذشته، معوقات مزدی پرداخت نشده دارند و بارها برای دریافت مطالبات خود به سازمان شهرداریها مراجعه کردهاند، میگویند: “نباید بار رکود ساخت و ساز و کمبود درآمد شهرداریها بر دوش کارگران حداقلبگیری باشد که هر روز در خیابانها حاضر هستند و بیش از همه زحمت میکشند. آن سالها که وضع شهرداریها خوب بود، آیا بخشی از سود خود را به کارگران اختصاص دادند که حالا ما باید بار ضررها و رکود را به دوش بکشیم؟!”
این کارگران خطاب به مقامات استانی ازجمله استاندار کردستان میگویند: “تقاضای ما این است که بودجه جداگانه برای تسویه حساب مطالبات مزدی کارگران شهرداریها اختصاص دهند و سرنوشت کارگران را به خود سازمانهای شهرداری واگذار نکنند. مقامات بالاتر باید به کار شهرداریها نظارت کنند تا آنها را وادار به پرداخت دستمزد کارگران نمایند”.
این کارگران پرداخت دستمزدهای معوق، پرداخت منظم دستمزدهای جاری و حق بیمه و همچنین دادن تجهیزات ایمنی و وسایل بهداشتی را مهمترین خواستههای کارگران شهرداری عنوان کردند.