بیانیه کانون نویسنگان ایران به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی کارگر
روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، کانون نویسنگان ایران به مناسبت فرا رسیدن ۱ مه مصادف با روز جهانی کارگر بیانیه ای منتشر کرده است. کانون نویسندگان ایران در این بیانیه ضمن پرداختن به وضعیت کارگران در جامعه و در شرایط بحرانی ویروس کرونا، خواستار آزادی سریع و بیقید و شرط فعالان کارگری شده؛ که در این خصوص در بخشی از این بیانیه آمده است: “شیوع ویروس کرونا بهانهای تازه در دست دولت شده است تا بر محدودیت آزادی بیان بیفزاید و منتقدان و معترضان به سیاستهای مقابله با بیماری کرونا را به سکوت وادارد”.
به گزارش خبرگزاری هرانا، کانون نویسندگان ایران به مناسبت فرا رسیدن ۱ مه، مصادف با رو جهانی کارگر، با انتشار بیانیه ای به وضعیت کارگران در جامعه و در شرایط بحرانی ویروس کرونا، پرداخته و خواستار آزادی سریع و بیقید و شرط فعالان کارگری شده است.
متن کامل این بیانیه در ادامه می آید:
“اول ماه مه، روز جهانی کارگر، گرامی باد!
اول ماه مه، روز جهانی کارگر، را امسال در شرایطی گرامی میداریم که وضعیت معیشتی کارگران دشوارتر و سرکوب اعتراضاتشان شدیدتر از پیش شده و شیوع ویروس کرونا نه فقط معاش اندک آنها که جانشان را نیز در معرض خطر قرار داده است.
اگر چه سرکوب خشن و بازداشت و زندان پاسخ هموارهی صاحبان قدرت به اعتراضها و اعتصابهای کارگری در ایران بوده است، از یک سال پیش اوجی تازه به آن داده و جمع پرشمارتری از کارگران و حامیان آنها را با پروندهسازیهای جعلی روبهرو کردهاند. بازداشت تعداد زیادی از کارگران و حامیان آنها در تجمع روز جهانی کارگر در سال گذشته از نمونههای این پروندهسازیهاست؛ “بازداشتهای موقتی” که برخی تا آستانهی سال جدید ادامه یافت و به احکام سنگین و حبسهای طولانی مدت ختم شد.
در حالی که دامنهی این سرکوبها روز به روز گستردهتر میشود، روزنامهها و رسانههای دیگر از انعکاس اخبار واقعی منع، و روزنامهنگاران و شهروندان متعهدی که دست بر این بیعدالتیهای روزافزون میگذارند با ارعاب و بازداشت مواجه میشوند. شیوع ویروس کرونا بهانهای تازه در دست دولت شده است تا بر محدودیت آزادی بیان بیفزاید و منتقدان و معترضان به سیاستهای مقابله با بیماری کرونا را به سکوت وادارد؛ همزمان با عدم حمایت از معاش مردم فرودست و باز نگه داشتن کارخانهها و کارگاهها جان شمار بسیاری از کارگران و آحاد مردم را به خطر انداخته است. در جریان همهگیری بیماری کرونا ضمن برملا شدن تبعیضهای بیشمار، بار دیگر ثابت شد این کارگرانند که حامی و بانی حقیقی رفاه وسلامت جامعه هستند؛ نمونهی مثال زدنی آنها کادر درمانی و خدماتی بیمارستانها، پرستاران و پزشکانیاند که با وجود همهی کمبودهای ناشی از بیاعتنایی تلنبار شدهی دولتها مسئولانه به مصاف کرونا رفتند و هنوز نیز بدان مشغولاند. در مقابل، دولت همراه با نمایندگان کارفرمایان در متن بیکاری و گرانی سرسامآور، حداقل دستمزد امسال را با کاهشی واقعی، ولو نسبت به خط فقر، تعیین کرد؛ بعضی مفسدان اقتصادیِ بنام را از حبس به مرخصی فرستاد ولی درهای زندان را حتی در شرایط مرگبار کرونایی بر روی کارگران معترض، حامیان آنها و بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی بسته نگهداشت و در آستانهی روز کارگر موجی تازه از بازداشت فعالان کارگری به راه انداخت.
کانون نویسندگان ایران، در آستانهی روز جهانی کارگر، بر آزادی سریع و بیقید و شرط فعالان کارگری تاکید میکند و این روز را به همهی کارگران به ویژه کارگران بخش سلامت و بهداشت و کارگران بخش کتاب و نشریات شادباش میگوید.
کانون نویسندگان ایران/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹”.
FacebookTwitterاشتراک گذاری