معوقات مزدی کارگران شرکت آبفای اهواز، کارخانه کنتورسازی قزوین و آب معدنی داماش

روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه، کارگران شرکت آبفای اهواز، از عدم پرداخت مطالبات خود از ۲۰ بهمن ۹۸ توسط این کارخانه، همچنین کارگران کارخانه کنتورسازی قزوین از حدود بیست ماه معوقات مزدی و از سوی دیگر کارگران کارخانه آب معدنی داماش از عدم پرداخت سه ماه معوقات مزدی و عیدی خود خبر دادند.

 به نقل از ایلنا، ۳۰۰ کارگر شاغل در شرکت آب و فاضلاب اهواز که زیر نظر پیمانکاران مختلف به عنوان تلمبه‌چی آب در سطح شهر اهواز فعالیت می‌کنند، از ۲۰ بهمن ۹۸ حقوق دریافت نکرده‌اند.

یکی از کارگران با بیان اینکه از زمان ورود پیمانکار جدید تاکنون که بیش از هفتاد روز می‌گذرد و ما هیچ‌ وجهی از پیمانکار جدید دریافت نکرده‌ایم، اعلام کرد: “جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه کارگران فاقد قرارداد کاری هنوز واریز نشده است”.

وی با اشاره به میانگین ۱۵ تا ۱۹ سال سابقه کاری خود همکارانش در آبفای اهواز گفت: “تجربه سالها حضور پیمانکاران در این شرکت نشان داده است مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند کار این شرکت ندارند بلکه در عمل می‌توانند به عاملی برای تهدید امنیت شغلی کارگران تبدیل شوند”.

این کارگر ادامه داد: “ما کارگران با روزی ۱۲ ساعت کار مداوم و سخت از حداقل‌های مزدی محروم هستیم و مسئولان اداره آب و فاضلاب اهواز به مشکلات‌مان که در نتیجه حضور پیمانکاران مختلف برایمان ایجاد می‌شود، اعتنایی نمی‌کنند”.

کارگر شرکت آبفای اهواز همچنین عنوان کرد: “سالهاست پیگیر وضعیت شغلی‌مان از مسئولان آبفای اهواز هستیم اما تاکنون آنها تصمیم جدی برای حذف پیمانکار و نوع قرارداد کارگران نگرفته‌اند و این موضوع هر روز نگرانی ما را بیشتر می‌کند چراکه جدا از مشکل ناکافی بودن مزد، در سال‌های اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار، در مقاطعی حق بیمه ما بطور کامل پرداخت نشده است”.

لازم به ذکر است؛ این کارگران پیشتر در روز شنبه و یکشنبه هفته جاری، در اعتراض به بی‌اعتنایی پیمانکار به پرداخت مطالبات خود در مقابل دفتر پیمانکار واقع در خیابان گلستان دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

معوقات مزدی کارگران کارخانه کنتورسازی قزوین

به گزارش ایلنا، امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، نماینده کارگران کنتورسازی قزوین گفت: “کارگران با تعطیلی شرکت موافق نیستند و این درحالیست که بیش از بیست ماه معوقات مزدی داریم”.

وی با اشاره به اینکه در طول هفته جاری، دو روز متوالی کارگران این کارخانه در مقابل دست به تجمع اعتراضی زده اند، بیان کرد: “بعد از عید به بهانه کرونا شرکت را بستند و ۱۲۴ کارگر آن را به بیمه بیکاری معرفی کردند، درحالیکه حدود ۲۰ نفر از مدیران و نگهبانان در شرکت باقی مانده‌اند”.

نماینده کارگران افزود: “در حالی ۱۲۴ کارگر را به بیمه بیکاری معرفی کرده‌اند که ۵ نفر از آنها کارگر رسمی بوده و باقی کارگران با میانگین ۱۵ سال سابقه کار قراردادی هستند”.

وی ادامه داد: “مواد اولیه به وفور در شرکت موجود است و در گمرک هم قطعات مورد نیاز شرکت وارد شده است؛ در اسفندماه نیز تولید داشتیم و کنتور ساختیم؛ حالا چرا در سال جهش تولید، کنتورسازی که در روزگاران نه چندان دور، یک برند معروف در منطقه خاورمیانه بود، باید تعطیل شود”.

در پایان با بیان اینکه کارگران با تعطیلی شرکت اصلا موافق نیستند و علیرغم اینکه از سال ۹۵، معوقات مزدی آنها پرداخت نشده، بازهم تا پایان اسفند با جان و دل کار کردند، اعلام کرد: “بیست و چند ماه دستمزد پرداخت نشده داریم؛ اما کارگران در عین اینکه در تامین هزینه های زندگی مشکل داشتند، به کارخانه می آمدند و کار می‌کردند؛ چون کنتورسازی را خانه خودشان می‌دانند؛ به این کارخانه عِرق دارند؛ نمی‌خواهند تعطیل شود. حتی خودمان چند تا سرمایه‌گذار خوب برای کارخانه پیدا کردیم که حاضر بودند سرمایه بگذارند تا خط تولید راه بیافتد اما مقامات نپذیرفتند؛ مالک شرکت در زندان است اما در امورات دخالت می‌کند، نمی‌گذارد تولید و اشتغال راه بیافتد”.

لازم به ذکر است؛ این کارگران پیشتر نیز در روز دوشنبه و سه شنبه هفته جاری، در اعتراض به تعطیل شدن کارخانه، مقابل استانداری قزوین دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

معوقات مزدی کارگران کارخانه آب معدنی داماش

به گزارش ایلنا، امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، کارگران کارخانه آب معدنی داماش از عدم پرداخت سه ماه معوقات مزدی و عیدی خود خبر دادند.

یکی از کارگران کارخانه آب معدنی داماش با بیان اینکه مشکل این کارخانه کمبود نقدینگی است، بیان کرد: “نهادهای دولتی، بانک‌ها و دیگر ارگان‌های مسئول به کارفرما کمک کنند تا از این بحران خارج شود و مشکل کمبود نقدینگی و تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران یکبار برای همیشه حل شود”.

وی افزود: “این مجموعه در حال حاضر متعلق به هلدینگ گروه ملی است و هلدینگ باید پاسخگوی مشکلاتی باشند که برای کارگران این واحد تولیدی و خانواده‌های آنها پیش آمده است؛ زمانی که کارخانه را از شرکت سرمایه‌گذاری منصور آریا به بانک ملی واگذار می‌کردند باید فکر سرمایه انباشته و نقدینگی در گردش می‌بودند تا کار به اینجا نرسد”.

این کارگر که در ادامه درباره وضعیت معیشتی برخی از همکارانش گفت: “برخی از همکاران حتی به اندازه یک وعده نان خالی پول در جیب ندارند و از دوستان خود قرض می‌کنند. بعد از ۴ ماه بی‌حقوقی ناچاریم به همدیگر پول نان قرض بدهیم”.

 وی عنوان کرد: “مطالباتمان شامل حقوق اسفند و عیدی سال ۹۸ به همراه حقوق فروردین سال جاری است، توقع نداریم در شرایط فعلی همه ۴ ماه را یکجا بپردازند، اما حداقل عیدی را بدهند که بتوانیم برخی از مایحتاج ضروری روزانه زندگی خود را تامین کنیم”.۳ اردیبهشت ایلنا