به گفته یک عضو شورای شهر تهران، تاکنون ۲۰۰ نفر از کارکنان شهرداری تهران به بیماری ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
مدیرعامل شرکت واحد تهران نیز از ابتلای ۴۰ تن از رانندگان شرکت واحد به ویروس کرونا و مرگ دو راننده خبر داده است.
یک معاون شهرداری تهران نیز پیشتر از ابتلای ۱۰۰ تن از رانندگان شرکت واحد و کارکنان مترو تهران به کرونا خبر داده بود.
این ارقامی است که به صورت رسمی از مقامات و مسئولین شنیده میشود و فاصله چند برابری تا آمار واقعی دارد. به گفته رسانهها، در مراجعه مستقیم به بیمارستانها و کادر درمانی و همچنین خبرهایی دریافتی از کسانی که عزیزانشان را از دست دادهاند، آمار واقعی ۵ و حتی ۱۰ برابر این ارقام است.
این خبرها در حالی اعلام میشود که کارگران شهرداری تهران و رانندگان شرکت واحد و مترو، بارها به فراهم نشدن امکانات بهداشتی و پیشگیری از سوی شهرداری اعتراض کردهاند.
اما به جای پاسخگوئی به اعتراض آنها، مراکز کار، بازگشایی شده و حضور گسترده مردم در خیابان و وسایل حمل و نقل عمومی، تعداد بسا بیشتری را در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار داده است.
عضو شورای شهر تهران، روز یکشنبه ۱۷ فروردین ماه، در جلسه شورای شهر تهران به جانباختن شماری از کارکنان شهرداری تهران اذعان کرد و گفت: «تعدادی از کارکنان و کارمندان شهرداری بر اثر ابتلاء به کرونا فوت کردهاند.»
علیرغم اینکه در اسفند ماه ۹۸، شهردار منطقه ۱۳ تهران و رئيس شورای شهر تهران خود را قرنطینه کردند و شورای شهر، کار خود را به مدت یک هفته تعطیل کرد؛ اما این کارگران شهرداری هستند که به دلیل مطالبات عقبمانده خود، بدون بهرهمندی از امکانات بهداشتی و حفاظتی در خیابانها به کار ادامه دادند.
بعد از تعطیلات نوروز نیز در تهران خیابانها و وسایل حمل و نقل عمومی مملو از مردمی است که مجبورند به ناگزیر برای تأمین امرار معاش سر کار بروند.
رانندگان شرکت واحد تهران، بارها به کوتاهی مسئولان در حفاظت از رانندگان از جمله جداسازی رانندگان از مسافران و در اختیار قرار دادن وسایل بهداشتی اعتراض کردهاند.
اما مسئولین نه تنها اقدامی نکردهاند، بلکه با بازگشایی مراکز صنعتی و تولیدی، روال را به شرایط پیش از کرونا برگردانده که خطر گسترش ابتلاء و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا را به مراتب افزایش خواهد داد.۱۹ فروردین ایلنا