اسکندر لطفی ضمن انتقاد از مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق گفت: باید حقوق کارمندان و بازنشستگانی که دستمزد پایینی دارند، بیشتر از نجومیبگیران افزایش یابد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای ابتدایی هفته گذشته، نمایندگان در صحن علنی مجلس، کلیات لایحه بودجه را مردود دانستند و آن را دوباره به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع دادند. هفتم اسفند ماه، هادی قوامی (سخنگوی کمیسیون تلفیق) در تشریح جزئیات مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: در بحث افزایش حقوقها مصوبه قبلی کمیسیون مبنی بر افزایش ۱۵ درصدی حقوقها کماکان برقرار است، اما به دلیل موضوع رتبهبندی معلمان و موارد مربوط به فصل ۱۰ قانون خدمات کشوری مقرر شد دولت جدولی ارائه کند که از طریق آن کسریها احتمالی جبران شود، اما بحث پلکانی شدن افزایش حقوقها منتفی است.
اسکندر لطفی (فعال صنفی معلمان مریوان) در ارتباط با این تصمیم ضمن انتقاد به متنفی شدن افزایش پلکانی حقوق گفت: افزایش ۱۵ درصدی حقوق و مستمری، برای کارمندان و بازنشستگانِ کمدرآمد از جمله معلمانِ شاغل و بازنشسته به هیچ وجه قابل قبول نیست.
به اعتقاد وی، اگر قرار است عدالت مزدی برقرار شود، باید حقوق گروههایی که درآمد کمتری دارند و دستمزد ماهانهشان زیر خط فقر است، بیشتر از کارمندان پردرآمد و مدیران دولتی افزایش یابد.
لطفی تاکید میکند: در شرایطی که محاسبات شورای عالی کار نشان میدهد خط فقر حدود پنج میلیون تومان است، باید ابتدا به فکر رساندن دستمزد گروههای زیر خط فقر به بالای این رقم باشند؛ مشخص نیست چرا نمایندگان مجلس از یک طرف با افزایش پلکانی حقوقها مخالفت کردهاند و از سوی دیگر افزایش ۱۵ درصدی حقوقها را بلاتغییر گذاشتهاند؛ این درحالیست که براساس آمار همهی مراکز و مراجع رسمی، تورم حاکم بر اقتصاد بیش از چهل درصد است؛ با پانزده درصد افزایش حقوق، گروههای مزدبگیر بدون تردید از تورم عقب میمانند و بین درآمد و هزینهها در سال آینده، شکاف عمیقی ایجاد خواهد شد.
به گفتهی این فعال صنفی معلمان، وعدههایی که در مورد رتبهبندی معلمان میدهند، نامشخص و غیردقیق است و هنوز مشخص نیست چه میزان اعتبار قرار است به این امر اختصاص دهند.
وی تاکید میکند: آنها افزایش حقوق بیش از پانزده درصد را منتفی کردهاند و قصد دارند با وعدهی نامشخص و غیردقیقِ رتبهبندی، معلمان را دلخوش کنند حال اینکه خواستهی اصلی ما معلمان شاغل و بازنشسته، افزایش حقوق به اندازهی تورم و به میزانی است که دریافتی ماهانهی ما بیشتر از خط فقر شود.