امیر رئیسیان وکیل چند تن از متهمان پرونده هفتتپه و روز جهانی کارگر، از انتقال پرونده آنها به اجرای احکام خبر داد و گفت “پرونده اصلی هفتتپه و سایر پروندههای اقماری چون پرونده خانم مرضیه امیری و عاطفه رنگریز که در تجمع روز جهانی کارگر بازداشتشده بودند، در مرحله تجدیدنظرخواهی پیوند خورد و بررسی شد. ما در انتظار برگزاری دادگاه تجدیدنظر بودیم اما بنا به آنچه “استجازه از رهبری” گفته میشود، دادگاه تجدیدنظر تشکیل جلسه نداد و حکم صادر شد”. گفتنی است، پیشتر اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی، هفت تن از متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه و عاطفه رنگریز و مرضیه امیری از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران، هر کدام به ۵ سال حبس قطعی محکوم شدهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، امیر رئیسیان، وکیل مرضیه امیری، ساناز الهیاری و امیرحسین محمدیفر از انتقال پرونده بازداشتیهای هفتتپه و تجمع روز کارگر امسال به اجرای احکام خبر داد.
وی در این خصوص گفت: “پرونده اصلی هفتتپه و سایر پروندههای اقماری چون پرونده خانم امیری و خانم رنگریز که در تجمع روز جهانی کارگر بازداشتشده بودند، در مرحله تجدیدنظرخواهی پیوند خورد و بررسی شد. ما در انتظار برگزاری دادگاه تجدیدنظر بودیم اما بنا به آنچه گفته میشود استجازه از رهبری، دادگاه تجدیدنظر تشکیل جلسه نداد و حکم صادر شد. درحالیکه ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری الزام میکند در محکومیتهایی که برای آنها حبس در نظر گرفتهشده است، دادگاه تجدیدنظر برگزار شود، که این امر رعایت نشد و بدون برگزاری دادگاه تجدیدنظر حکم صادر شد”.
این وکیل دادگستری درباره جزئیات ادغام این دو پرونده توضیح داد: “متهمان پرونده اصلی هفتتپه اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیرحسین محمدی فر، ساناز الهیاری، امیر امیرقلی، عسل محمدی و محمد خنیفر هستند. پرونده خانمها رنگریز و امیری در مرحله بدوی و دادسرا جداگانه تشکیلشده بود اما ازآنجاییکه ماهیتاً به پرونده هفتتپه مرتبط بودند، با آنها ادغام شد”.
رئیسیان بابیان اینکه به دلیل ایراداتی که در رسیدگی آنها وجود داشت، رئیس قوه دستور توجه ویژه به این پرونده را دادند، تأکید کرد: “ما انتظار داشتیم در رسیدگی به این پرونده دقت بیشتری شود و حداقل شاهد برگزاری دادگاه تجدیدنظر باشیم که متأسفانه محقق نشد”.
وی درباره اعتراض به دیوان عالی برای بررسی مجدد این پروندهها و لغو احکام صادره در پرونده هفتتپه، گفت: “حتماً به دیوان اعتراض خواهیم کرد. تنها راه ممکن در شرایط کنونی و با توجه به شروط موجود در ماده ۴۷۴، این است که با توجه به ادلهای که در اختیارداریم، از دیوان درخواست اعاده دادرسی کنیم تا پرونده در شعبه همعرض رسیدگی شود”.
این وکیل دادگستری ادامه داد: “هرچند پرونده خانمها رنگریز و امیری به هفتتپه مرتبط دانسته شده، اما آنها از بازداشتیان روز کارگر هستند. این تجمع نیز آرام بوده و شرکت در آن مثل اعتصابات هفتتپه مصداق اجتماع و تبانی نیست؛ بعلاوه، ازآنجاییکه درباره یکی دیگر از بازداشتیان همین تجمع روز کارگر احراز شده که مرتکب اجتماع و تبانی نشده است. از اینرو با توجه به صدور احکام متعارض، دیوان باید به درخواست ما توجه کند و رسیدگی مجدد را با حساسیت بیشتری انجام دهد”.
عاطفه رنگریز و مرضیه امیری همزمان با روز جهانی کارگر به همراه دهها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شده بودند. مرضیه امیری در تاریخ ۴ آبانماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی و عاطفه رنگریز در تاریخ ۴ آبان ماه ۹۸، با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بودند.
گفتنی است، عاطفه رنگریز، مرضیه امیری با حکم شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به اتهام “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم عمومی” هر یک به پنج سال حبس قطعی محکوم شدند. ندا ناجی دیگر بازداشتی روز جهانی کارگر نیز به اتهام “توهین به مأموران دولتی” و “اجتماع و تبانی” مجموعاً به ۵ سال و نیم حبس در دادگاه بدوی محکومشده و همچنان در بازداشت موقت به سر میبرد.
همچنین اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی، هفت تن از متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر هر کدام به ۵ سال حبس قطعی محکوم شدهاند./ هرانا