کارگران شاغل در شهرداری رشت از عدم پرداخت مطالبات مزدی ۳ ماهه و بیمه ای ۱۰ ماهه خود خبر دادند و اعلام کردند که برخی از کارگران به دلیل ناقص بودن سوابق بیمهای و پرداخت نشدن ۴ درصد هزینه بازنشستگی، ماههاست که نمیتوانند از بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیانآور استفاده کنند. بنابر خبری دیگر کارگران شاغل در شرکت تراورس نیز دستمزد، حق بیمه و سنوات پرداخت نشده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، حدود ۵ هزار کارگر خدماتی شاغل در مناطق ۵ گانه شهرداری رشت در استان گیلان، دستکم سه ماه دستمزد و حدود ۱۰ ماه حق بیمه پرداخت نشده، طلبکارند.
یکی از کارگران در این خصوص گفت: “حدود ۵ هزار نفر در بخش خدماتی شهرداری مناطق ۵ گانه تحت مسئولیت سه شرکت پیمانکاری مشغول به کار هستیم که دستکم در سه ماه گذشته (آبان، آذر و دی ماه) دستمزدی دریافت نکردهایم. جدا از دستمزد، حق بیمه ما به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده و در برخی ماههای سال دفترچههای درمانی برخی کارگران فاقد اعتبار و تمدید و تعویض است”.
وی با بیان اینکه چندین سال است که مطالبات مزدی کارگران خدماتی شهرداری رشت با تاخیر پرداخت میشود، افزود: “جدا از مطالبات مزدی و بیمهای از ابتدای فروردین ماه سال جاری، افزایش دستمزد کارگران خدماتی نیز لحاظ نشده و کارگران کماکان مطابق با مصوبه مزدی سال ۹۷ شورای عالی کار حقوق میگیرند”.
یکی دیگر از کارگران خدماتی شهرداری رشت نیز گفت: “بیتوجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر به کارگران شهرداری باعث شده که ما کارگران از حداقلهای مزدی محروم باشیم. آنچه کارگران خدماتی شهرداری رشت هر ماه به عنوان دستمزد میگیرند، حداقلهای مزدی قانون است اما این حداقلها کفاف معیشت آنها را نمیدهد. از طرفی کارگران خدماتی به ویژه کارگران شیف شب (که باید اضافهکاری آنها محاسبه و پرداخت شود) از دریافت اضافهکاری محروم هستند”.
این کارگر افزود: “سال جاری درحالی افزایش حقوق نداشتهایم که حقوق کارگران تنها یکبار در سال افزایش پیدا میکند و آن یکبار هم به گونهای تعیین میشود که به هیچ وجه با هزینههای زندگی و نرخ تورم واقعی همخوانی ندارد. در حال حاضر یکی از موارد انتقاد کارگران پرداخت نشدن ۴ درصد هزینه بازنشستگی تعدادی از کارگران است که میخواهند با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیانآور خود را بازنشسته کنند. بخش دیگری از مشکلات این کارگران ناقص بودن سوابق بیمهای آنها برای بازنشستگی است”.
او در تشریح جزئیات این مطلب گفت: “در حال حاضر بخش قابل توجهی از کارگران خدماتی به دلیل پرداخت نشدن ۴ درصد هزینه بازنشستگی از سوی شهرداری ماههاست نمیتوانند از بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیانآور استفاده کنند. در عین حال برخی کارگرانی که به سن بازنشستگی رسیدهاند به دلیل سوابق ناقص بیمهای امکان بازنشسته شدن ندارند و به همین دلیل چندین سال دیگر باید کار کنند تا سوابق بیمهای خود را برای بازنشسته شدن کامل کنند”.
به گفته این کارگر، شهر رشت یکی از بزرگترین شهرهای شمالی کشور است و برخلاف ادعای برخی مسئولان شهری از منابع مالی کافی برای پرداخت به موقع حقوق کارگران برخودار است؛ بنابراین از مسئولان بالادستی درخواست داریم پیگیر وضعیت مطالبات ما کارگران شاغل در مجموعه شهرداری رشت بویژه کارگران واحد خدماتی باشند.
معوقات مزدی کارگران شرکت «تراورس»
به گزارش ایلنا، کارگران شاغل در شرکت «تراورس» از معوقات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که شمار آنها به حدود ۷ هزار نفر میرسد، در این خصوص گفتند: “در حال حاضر به غیر از یک ماه معوقات مزدی پرداخت شده که مربوط به نیمی از دستمزد آبان و آذر ماه سال جاری است، هنوز نیمی از دستمزد آذر و دی ماه را به همراه چندین ماه حق بیمه تامین اجتماعی از کارفرما طلبکاریم”.
بر اساس این گزارش، علاوه بر معوقات یاد شده، چندین سال است مطالبات سنواتی کارگران پرداخت نمیشود و در عین حال از حدود یک سال پیش حق لباس کار به هیچ یک از آنها داده نشده است.
کارگران ابنیه فنی تراورس با بیان اینکه بخش زیادی از مشکلات مالی این شرکت به پرداخت نشدن طلبهای مالی آن برمیگردد، در ادامه افزودند: “شرکت تراورس طلبهای مالی زیادی از کارفرمای اصلی دارد. به گونهای که اگر بدهیهای مالی به موقع پرداخت شود؛ ما کارگران ابنیه فنی معوقات مزدی نخواهیم داشت. ماهیت کار کارگران شاغل در خطوط ابنیه فنی راهآهن قراردادی است که سه ماه یکبار تمدید میشود، به همین دلیل فاقد امنیت شغلی هستیم”.
کارگران ابنیه فنی تراورس ادامه دادند: “خصوصیسازیهای غیرکارشناسی در سالهای اخیر مشکلات زیادی برای صنعت ریلی از جمله در بخش نگهداری از خطوط راهآهن به وجود آورده است و موفقترین واحدهای تولیدی کشور بعد از واگذاری با ورشکستگی و مشکلات مالی مواجه شدهاند که دامنه این مشکلات به مسائل اجتماعی هم کشیده شده است”.
شرکت تراورس یکی از بزرگترین شرکتهای اقماری راهآهن است که با حدد ۷ هزار نیروی کار در زمینه تولید تراورس و خدمات فنی مهندسی در نواحی مختلف ریلی کشور فعالیت دارد./ هرانا