پرونده هفت تپه؛ دادگاه تجدیدنظر اسماعیل بخشی و محمد خنیفر را به پنج سال زندان و شلاق محکوم کرد

متهمان پرونده هفت تپه به پنج سال زندان محکوم شدند

دادگاه تجدیدنظر استان تهران اسماعیل بخشی و محمد خنیفر از رهبران صنفی کارگران هفت تپه را به پنج سال حبس تعزیری و شلاق محکوم کرد. برای این دو نفر همزمان پرونده‌های جدیدی گشوده شده است.

وکلای متهمان پرونده هفت تپه می‌گویند دادگاه تجدید نظر پیش از صدور حکم هیچ جلسه‌ای برای شنیدن دفاعیات کارگران هفت‌تپه و سپیده قلیان تشکیل نداده است. آنها فرایند دادرسی را “غیرمنصفانه” می‌دانند و در نظر دارند درخواست اعاده دادرسی کنند.

پیش از این دیگر متهمان اعتراض‌های کارگری هفت تپه از جمله سپیده قلیان نیز به پنج سال زندان محکوم شده بودند.

سپیده قلیان به ١٨ سال و اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس تعزیری در دادگاه قبلی محکوم شده بودند که هفت سال آن قابل اجرا بود.

چند روز پیش هم اعلام شد که علی نجاتی، کارگر بازنشسته و عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه هم به خاطر شرکت در اعتراض‌ها به پنج سال حبس محکوم شده بود.

گفته می‌شود دیگر متهمان این پرونده از جمله امیرحسین محمدی فر ( سردبیر نشریه گام)، ساناز الهیاری، عسل محمدی‌ و امیر امیرقلی، اعضای تحریریه این نشریه نیز در دادگاه تجدیدنظر به پنج سال حبس محکوم شده‌اند.

آنها هم در دادگاه قبلی هر یک در مجموع به ۱۸ سال محکوم شده بودند که هفت سال آن قابل اجرا بود.

در ارتباط با همین احکام، دادگاه تجدیدنظر مرضیه امیری و عاطفه رنگریز از بازداشت شدگان روز کارگر را هم به پنج سال زندان محکوم کرده است.

شماری از فعالان کارگری به بی بی سی فارسی گفته‌اند “اینکه پرونده مرضیه امیری و عاطفه رنگریز در راستای پرونده متهمان هفت تپه رسیدگی شده عجیب است”.

انتقاد وکیل پرونده هفت تپه از ابراهیم رئیسی

پس از صدور احکام سنگین زندان برای متهمان پرونده هفت تپه رئیس قوه قضاییه ایران، دستور "ویژه‌ای" برای "تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه" داده بود حق نشر عکس SOCIAL MEDIA
Image caption پس از صدور احکام سنگین زندان برای متهمان پرونده هفت تپه رئیس قوه قضاییه ایران، دستور “ویژه‌ای” برای “تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه” داده بود

فرزانه زیلابی یکی از وکلای کارگران بازداشتی هفت‌تپه می‌گوید با وجود وعده ابراهیم رئیسی برای رسیدگی منصفانه، “در کمال ناباوری بدون تشکیل جلسه همان دادنامه نخستین ضمن اصلاح، در ماهیت امر تایید شد”.

اما موسی غضنفرآبادی رئیس دادگاه انقلاب استان تهران به ایرنا پلاس گفت جلسه دفاع در دادگاه تجدیدنظر تنها برای محکومان به اعدام تشکیل می‌شود و نیازی به برگزاری این جلسات برای محکومان اعتراضات کارگری نیست.

خانم زیلابی می‌گوید بر اساس ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه تجدیدنظر ملزم به تشکیل جلسه هستند اما دادگاه تجدیدنظر قانون مصوب مجلس را به کنار گذاشته است.

ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه ایران، اواسط شهریور امسال برای “تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه” به “احکام صادره در برخی پرونده‌های اخیر” دستور “ویژه‌ای” صادر کرد.

این دستور پس از احکام سنگین زندان برای متهمان پرونده هفت تپه صادر شد که اعتراض‌های گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت و برخی نمایندگان مجلس ایران و مقامات دولتی هم به این احکام اعتراض کردند.

شکایت وزیر اطلاعات از اسماعیل بخشی و گشایش پرونده‌های جدید

با شکایت وزیر اطلاعات به عنوان شاکی شخصی، برای اسماعیل بخشی پرونده جدیدی گشوده شده است حق نشر عکس IRIB
Image caption با شکایت وزیر اطلاعات به عنوان شاکی شخصی، برای اسماعیل بخشی پرونده جدیدی گشوده شده است

همزمان با اعلام حکم دادگاه تجدیدنظر فرزانه زیلابی خبر داد که با شکایت محمود علوی وزیر اطلاعات از اسماعیل بخشی، پرونده جدیدی برای اسماعیل بخشی گشوده شده است.

خانم زیلابی همچنین گفته برای محمد خنفیر هم چهار پرونده جدید در ارتباط با اعتصاب‌ها و تجمع‌های هفت تپه گشوده شده است.

بدین ترتیب آقای بخشی مجددا دوم دی برای رسیدگی به اتهاماتش باید در دادگاه حاضر شود.

اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در آبان ماه گذشته در اعتراض‌های کارگری هفت‌تپه بازداشت شده بودند و بعد از آزادی اعلام کردند که نیروهای وزارت اطلاعات آنها را شکنجه کرده‌اند.

وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ایران شکنجه این دو را تکذیب می‌کنند.

این دو بعد از پخش فیلم “اعترافات اجباری” با عنوان “طراحی سوخته” از تلویزیون ایران، سوم بهمن ۱۳۹۷ مجددا بازداشت شدند./ ایلنا