جمعی از کارگران شاغل در بخش کشاورزی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در مقابل دفتر مدیریت این شرکت، گروهی از کارگران شرکت قند شوش در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، عده ای از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور در مقابل ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام در تهران و شماری از بازنشستگان کشوری در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، روز یکشنبه ۱۹ آبانماه ۹۸، جمعی از کارگران شاغل در بخش کشاورزی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل دفتر مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.
یکی از کارگران معترض با بیان اینکه از یک هفته پیش دور جدید اعتراض کارگران آغاز شده است، در خصوص مطالبات خود و همکارانشان گفت: “کارگران بخش کشاورزی مجتمع هفت تپه دستکم ۲ ماه (شهریور و مهر ماه) مزد معوقه طلب دارند. بحث سنوات بازنشستگی کارگران بازنشسته و پرداخت هزینه بازنشستگی شماری از کارگران مشمول، موضوع پرداخت نشدن برخی مزایای عرفی و قانونی کارگران، بحث همسانسازی حقوق و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای برخی کارگران، پرداخت مطالبات بیمه تامین اجتماعی و از همه مهمتر تامین امنیت شغلی کارگران و بازگشت به کار تعدادی از کارگران تعدیلی، ازجمله مطالبات کارگران مجتمع هفت تپه است که در هر دوره از اعتراضات آنها را مطالبه و دنبال میکنند”.
این کارگر در خصوص پیگیری مطالبات کارگران از سوی نمایندگان کارگری و هیات سه نفره اداره کار در هفت تپه، افزود: “فعالیت هیات سه نفرهای که از ابتدای آبان ماه سال جاری به دستور مدیرکل کار خوزستان برای پیگیری مطالبات کارگران هفت تپه در مجتمع مستقر شده بود، بعد از یک هفته فعالیت متوقف شده و اعضای شورای اسلامی کار کارگران مجتمع هفت تپه نیز غیرفعال هستند”.
تجمع کارگران شرکت قند شوش
به گزارش ایرنا، روز یکشنبه ۱۹ آبانماه ۹۸، گروهی از کارگران شرکت قند شوش در اعتراض به اعزام به مرخصی اجباری خود و همکارانشان توسط کارفرما، در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، تجمع کردند.
این کارگران که در بخشهای مختلف کارخانه ازجمله ساتراسیون، واپراسیون، جوشکاری، مکانیکی، برق کاری و انبارداری مشغول به کار بودند گفتند که مدیریت کارخانه به دلیل نبود چغندرقند فقط ۲ روز در هفته به ما کار میدهد و حتی اعلام شده درصورت تامین نشدن چغندرقند عذر مابقی کارگران نیز خواسته میشود.
بر اساس این گزارش، نشستی به منظور بررسی مشکلات کارگران شرکت قند امروز با حضور مدیرعامل این کارخانه، نمایندگان کارگران، نماینده فرمانداری و نمایندگان بیمه و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شوش در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد. در این نشست مقرر شد تا ۱۰ روز آینده اگر چغندر قند به شرکت رسید همه کارگران سرکار برگردند، در غیر این صورت تعداد محدودی برای تعمیرات باقی بمانند و سایر کارگران همراه با کارگران فصلی سر کار نروند و تا اردیبهشتماه بیمه بیکاری دریافت کنند.
در جریان بارندگیهای فرودین امسال به محصول چغندر قند مناطقی از استان کرمانشاه و خوزستان خسارت وارد شد که این موضوع فعالیت کارخانههای قند از جمله کارخانه شوش را تحت تاثیر قرار داد.
تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور
به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۱۹ آبانماه ۹۸، عده ای از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور، در اعتراض به عدم تصویب و اجرای “طرح جذب کارگزاران در بدنهی دولت”، در مقابل ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام و سپس در مقابل ساختمان اصلی بانک کشاورزی در تهران، دست به تجمع زدند.
معترضان در این خصوص گفتند: “طرح جذب ما سه بار از مجلس به شورای نگهبان رفته و بازگشته، دو بار هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح شده اما متاسفانه هنوز به تصویب نرسیده است”.
این بیمهگذاران که خودشان از بیمه و مزایای شغلی بی بهره هستند و تعدادشان در سراسر کشور چند هزار نفر است، گفتند: “چرا طرح جذب این همه نیروی مخلص که برای کشاورزی و سازندگی ایران تلاش میکنند، تصویب نمیشود؛ ما از مجمع تشخیص مصلحت میخواهیم با اقتدار و مسئولیت، به مساله ورود کرده و مشکلِ بلاتکلیفی شغلیِ ما را حل کند”.
تجمع بازنشستگان در مقابل مجلس شورای اسلامی
به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، امروز یکشنبه ۱۹ آبانماه ۹۸، اعتراض جمعی از بازنشستگان برای پیگیری مطالباتشان در مقابل مجلس با دخالت نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد.
بر اساس این گزارش، نیروهای انتظامی جهت متفرق کردن تجمع، معترضان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. همچنین حدود ۱۵ تن از این شهروندان نیز بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت تهران واقع در خیابان وزرا منتقل شدند.
همچنین خبرگزاری ایلنا نیز روز جاری در گزارشی خبر بازداشت تعدادی از بازنشستگان و انتقال آنان به بازداشتگاه وزرا را تائید کرد. گفته می شود نیروهای امنیتی تمام خروجی ها به بهارستان را مسدود و مانع شکل گیری تجمع شدند.
لازم به ذکر است که روز گذشته ۱۷ تشکل مربوط به بازنشستگان در تهران طی بیانیه ای ضمن بیان معضلات اصلی خود همچون حقوق نامتناسب با هزینه سبد خانوار، نارسایی سیستم بهداشت و درمان، نبود بیمه کارآمد، عدم پرداخت مطالبات مالیشان و …، تنها راه حل را برگزاری مستمر تجمعات اعتراضی دانسته و فراخوانی برای تجمع روز جاری در مقابل مجلس را منتشر کردند.
در بخش پایانی این بیانیه گفته شده است: “تنها راه برون رفت از شرایط فعلی اتحاد و یکپارچگی بازنشستگان و همه مزد بگیران حول مطالبات مشترک، با حضور گسترده و خستگی ناپذیر در تجمعات واعتراضات بطور مستمر می باشد”.
خبرگزاری ایلنا ساعاتی بعد در گزارشی نوشت: افراد بازداشت شده در جریان تجمع صبح امروز ساعاتی بعد، از بازداشتگاه پلیس امنیت تهران واقع در خیابان وزرا آزاد شدند./ هرانا