به گزارش خبرنگار ایلنا، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود رتبه ایران در زمینه سهولت کسب و کار را ۱۲۷ اعلام کرده است. بر این اساس وضعیت ایران از نظر سهولت کسب و کار نسبت به سال گذشته یک رتبه بهبود یافته است. امتیازی که بانک جهانی به ایران داده ۵۸.۵ از ۱۰۰ است، حال آنکه امتیاز ایران در گزارش قبلی ۵۶.۹۸ بود.
شروع کسب و کار، اخذ مجوز ساخت، دسترسی به برق، ثبت مالکیت، اخذ اعتبارات، حمایت از سهامداران خرد، سهولت پرداخت مالیات، تجارت فرامرزی، سهولت اجرای قراردادها، ورشکستگی و پرداخت بدهی اصلیترین متغیرهایی است که بر اساس آن شاخص سهولت کسب و کار یک کشور تعیین میشود. این شاخص، شاخص مهمی به شمار میرود و هرچه محیط و فضای کسب و کار در کشورها شفافتر و رقابتیتر باشد به افزایش سلامت اقتصاد کشورها و اتخاذ سیاستهای مناسب برای آن کشور کمک میکند.
بر اساس گزارش جدید بانک جهانی نیوزلند، سنگاپور، هنگ کنگ، دانمارک، کره جنوبی، آمریکا، گرجستان، انگلیس، نروژ و سوئد به ترتیب در ردههای اول تا دهم سهولت کسب و کار قرار دارند و از میان ۱۹۰ کشوری که شاخص سهولت کسب و کار آنها ارزیابی شده، سومالی، اریتره و ونزوئلا در ردههای آخر قرار گرفتهاند. هر چند بهبود رتبه ایران در این زمینه میتواند اینطور تجزیه و تحلیل شود که از این نظر وضعیت کشورمان بهبود یافته، اما در درجه اول باید توجه داشت که شاخص سهولت کسب و کار شاخصی نسبی است و میتواند دلیل بهتر شدن رتبه ایران، بدتر شدن وضعیت دیگر کشورها باشد. از طرف دیگر جایگاه ۱۲۷ از میان ۱۹۰ کشور، جایگاه مناسبی نیست و نشان میدهد وضعیت کشور ما در این زمینه ابدا مناسب نیست.
مانعتراشی بر سر کسب و کار
شروع کسب و کار متغیر مهمی است که بر اساس آن شاخص سهولت کسب و کار ارزیابی میشود. سالهاست که کارشناسان، نمایندگان مجلس، کارآفرینان و مسئولان اذعان میکنند که در ایران برای راهاندازی یک کار تازه دستاندازهای زیادی سر راه افراد قرار میگیرد. این مشکلات باعث میشود بسیاری عطای کارآفرینی را به لقایش ببخشند و در صورتی که سرمایه لازم داشته باشند برای شروع کسب و کار جایی دیگر را در نظر بگیرند و در کشوری دیگر فعالیت کنند.
ادامه ی گزارش را در لینک زیر بازدید بفرمایید../ایلنا
https://www.ilna.news/بخش-کارگری-9/828614-رتبه-ایران-در-زمینه-سهولت-کسب-کار-از-کار-کردن-در-ایران-همچنان-به-صرفه-نیست