بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، شاخص فلاکت کشور در تابستان سال جاری از مرز ۵۳ درصد گذشته است. این در حالی است که میانگین این شاخص در آمار جهانی در حدود ۱۲ درصد بوده است. اهمیت این شاخص از آنجایی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان میدهد. آرتور اکان اقتصاددان امریکایی که برای اولین بار این شاخص را تبیین کرد، معتقد بود که بالا رفتن نرخ تورم در کنار نرخ بیکاری میتواند هزینههای اجتماعی و اقتصادی برای کشورها داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از مرکز ایرنا، شاخص فلاکت در ایران با توجه به محاسبات مستند به آمارهای مرکز آمار ایران از مرز ۵۳ درصد گذشته است.
شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان میدهد. به طور معمول برای به دست آوردن شاخص فلاکت، نرخ بیکاری و نرخ تورم را با هم جمع میزنند.
اهمیت این شاخص از آنجایی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان میدهد. آرتور اکان اقتصاد دان امریکایی که برای اولین بار این شاخص را تبیین کرد، معتقد بود که بالا رفتن نرخ تورم در کنار نرخ بیکاری میتواند هزینههای اجتماعی و اقتصادی برای کشورها داشته باشد. از نظر او این شاخص اهمیت بسیاری دارد. علت آن نیز محاسبه همزمان نرخ بیکاری به عنوان یک شاخص اجتماعی اقتصادی و نرخ تورم به عنوان یک شاخص اصلی در اقتصاد است. یعنی نگاه جامعی از وضعیت کشور به دست میدهد.
وضعیت کشورهای دیگر
کمترین عددها در شاخص فلاکت برای کشورهایی مثل ژاپن، ازبکستان، تایوان، سنگاپور، کره جنوبی، تایلند، قطر، مالزی، چین و پاناماست. شاخص فلاکت در این کشورها چیزی در حدود ۵.۴۱ درصد تا ۸.۲۴ درصد است.
وضعیت ایران
ایران جزء کشورهایی است که نرخ بالای شاخص فلاکت را دارد. آمارهای تازه نشان میدهد که شاخص فلاکت ایران دوباره به رقم ۵۳.۲ درصد در تابستان ۹۸ رسیده است.
بر اساس آمار منتشر شده در مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در تابستان سال جاری به ۱۰.۵ درصد و نرخ تورم به ۴۲.۷ درصد رسیده است. مجموع این اعداد ۵۳.۲ درصد شاخص فلاکت در تابستان سال جاری در ایران را نشان می دهد./هرانا